Ulaştırma Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

Ulaştırma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına Yarışma Sınavı ile Bakanlık Müfettiş Yardımcısı alınacaktır. KPSS 67 Bölümünden 80 ve daha üzeri puan alan adayların 14 Kasım 2008 günü mesai saati sonuna kadar başvuruda bulunması gerekmektedir.

İlan Giriş : 27 Eylül 2008 09:18, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ulaştırma Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

Ulaştırma Bakanlığından :

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Ulaştırma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına Yarışma Sınavı ile Bakanlık Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

Giriş Sınavı ile ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir.

A- SINAV TARİHİ : 29-30 KASIM 2008 (Cumartesi-Pazar)

B- SINAV YERİ : ANKARA

C- SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

1- ÖSYM tarafından 28-29 Haziran 2008 ve 30 Haziran - 01 Temmuz 2007 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 67 Bölümünden 80 ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda; en yüksek puan sıralamasına göre ilk 150 kişi içerisinde bulunmak, (Eşit puan almış olmaları nedeniyle 150?inci sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.)

2- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri taşımak,

3- Sınavın açıldığı yılın Ocak ayı başında (01 Ocak 2008) 30 yaşını doldurmamış olmak,

4- En az 4 yıllık lisans eğitimi veren; Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İş İdaresi ve İdari Bilimler veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmuş olmak,

5- Yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya sağlık durumu açısından elverişli olmak,

6- Erkek adaylar bakımından askerliğini yapmış, muaf veya erteletmiş olmak,

7- Daha önce Ulaştırma Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Sınavına katılmamış veya en fazla bir kez katılmış olmak,

8- Müfettişlik karakter ve niteliklerine haiz bulunmak, (Bu husus Ulaştırma Bakanlığı Teftiş Kurulunca yapılacak incelemelerle tespit olunur.)

9- Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenilen belge ve bilgileri Kurul Başkanlığına vermiş bulunmak.

D-SINAV BAŞVURUSU:

Başvurular, 14 KASIM 2008 günü mesai saati sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Hakkı Turayliç Caddesi No.5 Kat:6 06338 EMEK/ANKARA adresine şahsen veya posta ile yapılabilir. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı, bu tarihten sonra Ulaştırma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına ulaşan başvurular dikkate alınmayacaktır.

?Ulaştırma Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Formu? yukarıda belirtilen adresten veya www.ubak.gov.tr. adresinden indirilmek suretiyle temin edilebilecektir. (Ayrıntılı Bilgi 0312 203 10 71 ? 72 no ?lu telefonlardan da edinilebilir.)

E-SINAV İÇİN İSTENEN BELGELER:

a) Sınav Başvuru Formu,

b) Geçerlilik süresini doldurmamış KPSS sınav sonuç belgesi fotokopisi,

c) Nüfus cüzdanı fotokopisi,

d) Yüksek Öğrenim Diploma veya Mezuniyet Belgesi fotokopisi, yabancı okul mezunları için denklik belgesi,

e) Sağlıklı ve her türlü iklim ve yolculuk koşullarına dayanıklı olduğuna dair tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden alınacak Sağlık Kurulu raporu, (Sağlık Kurulu raporu yazılı sınav kazanıldıktan sonra verilebilir.)

f) İki adet vesikalık fotoğraf,

g) Sabıkalı olmadığına dair belge, (yazılı sınav kazanıldıktan sonra verilebilir.)

h) Kendi el yazısıyla yazılmış özgeçmişi,( Bu özgeçmişte; kendisi ve ailesiyle ilgili bilgilerin yanı sıra, kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin isim, adres ve telefon numaraları da belirtilir.)

F- SINAV KONULARI:

A-Hukuk:

Anayasa Hukuku, Ticaret Hukuku (Genel Hükümler, Deniz Ticaret, Şirketler, Kıymetli Evrak), Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Medeni Hukuk (Genel Hükümler ve Ayni Haklar), Ceza Hukuku (Genel Hükümler ve Devlet İdaresi Aleyhine İşlenen Suçlar), İdare Hukuku (Genel Hükümler ve İdari Yargı),

B-İktisat:

Mikro ve Makro İktisat, Uluslararası İktisat, İşletme İktisadı,

C-Maliye:

Maliye Politikası, Kamu Gelirleri ve Kamu Harcamaları, Bütçe, Türk Vergi Kanununun Genel Esasları,

D-Muhasebe:

Genel Muhasebe, Bilanço Analizleri ve Teknikleri, Ticari Hesap,

E-Yabancı Dil:

İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden biri,

G- DEĞERLENDİRME:

Giriş Sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmazlar. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için her bir sınav konusu (Hukuk, İktisat, Maliye, Muhasebe, Yabancı Dil) itibariyle 100 tam puan üzerinden 60? dan az olmamak üzere, ortalama 70 puan alınması gerekir.

Sözlü sınavda adayların maliye, iktisat, hukuk ve genel kültür konularındaki bilgilerinin yoklanması yanında, zeka, muhakeme, konuşma ve temsil yetenekleri ile sözlü sınav öncesi Teftiş Kurulu Başkanlığınca aday hakkında yapılacak araştırma sonuçları da dikkate alınır.

H-SINAV GİRİŞ BELGESİ:

Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylar 17 KASIM 2008 tarihinde, ad-soyad ve KPSS puanları belirtilmek suretiyle www.ubak.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Sınav giriş belgeleri bu tarihten itibaren 20 KASIM 2008 tarihine kadar Kurul Başkanlığından elden verilecektir. Bu tarihten sonra alınmayan belgeler adayların haberleşme adreslerine posta ile gönderilecektir. Sınava katılabilme şartlarını taşımayanlara sınav giriş belgesi verilmeyecek ve gönderilmeyecektir. Sınavda öncelikle bu belge ibraz edilecek, giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesi ayrıca bulundurulacaktır.