Adnan Menderes Üniversitesi profesör ve doçent alım ilanı

İlan Giriş : 25 Eylül 2008 09:11, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adnan Menderes Üniversitesi profesör ve doçent alım ilanı

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğünden :

Üniversitemiz birimlerine 2547 Sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır. İlgililerin 657 sayılı Kanun?un 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren on beş gün olup başvurular şahsen yapılacak, posta ile yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Başvuracak Adaylardan;

1 - Profesör kadroları daimi statüde olup, adayların başvuracakları anabilim dallarını belirtir dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı suretini, Doçentlik belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, yayınlardan birini başlıca araştırma eseri olarak gösteren bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) takım dosyayı ekleyerek Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına;

2 - Doçent kadroları daimi statüde olup, adayların başvuracakları anabilim dallarını belirten dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı suretini, Doçentlik belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) takım dosyayı ekleyerek Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına;

Teslim edeceklerdir.

Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi gerekmektedir.

Duyurulur.

Birimi Bölümü Anabilim Dalı Ünvanı Derece Adedi Açıklamalar
Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi İngiliz Dili Eğitimi Profesör 1 1 -
Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi İngiliz Dili Eğitimi Doçent 1 1 -
Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi Profesör 1 1 -
Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Fransız Dili ve Edebiyatı Doçent 1 1 Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında doktora yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları İngiliz Dili ve Edebiyatı Profesör 1 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında doktora yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları İngiliz Dili ve Edebiyatı Doçent 1 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında doktora yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Alman Dili ve Edebiyatı Profesör 1 1 Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında doktora yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Alman Dili ve Edebiyatı Doçent 1 1 Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında doktora yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Biyokimya Profesör 1 1 -
Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Cebir ve Sayılar Teorisi Profesör 1 1 -
Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Kurumlar Sosyolojisi Doçent 1 1 Siyaset Sosyolojisinde çalışma yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Doçent 1 1 -
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Biyoistatistik Doçent 1 1 -
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kalp ve Damar Cerrahisi Doçent 1 2 -
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Üroloji Profesör 1 1 Avrupa Üroloji yeterlilik belgesi olmak, Perkütan Cerrahi deneyimi olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Adli Tıp Profesör 1 1 -
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Aile Hekimliği Doçent 1 1 -
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Göğüs Hastalıkları Profesör 1 1 -
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Halk Sağlığı Doçent 1 1 Şehir Sağlığı konusunda önemli çalışmaları bulunmak, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sağlıklı Kentler ağına en az bir kentin katılmasına koordinatörlük etmiş olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyodiagnostik Profesör 1 1 -
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyodiagnostik Doçent 1 1 -
Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Mali İktisat Doçent 2 1 Kültürel Ekonomi, Kamu Ekonomisinde Ekonometrik Modeller, Uygulamalı Politik Ekonomi alanlarında çalışmaları bulunmak.
Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Mali Hukuk Doçent 2 1 Maliye Doçenti olmak ve Yerel Yönetimler konusunda çalışmaları bulunmak.
Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler Doçent 2 1 Asya Güvenliği konusunda çalışmaları bulunmak.
Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Temel Bilimler Anatomi Profesör 1 1 -
Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Temel Bilimler Histoloji-Embriyoloji Doçent 1 1 -
Veteriner Fakültesi Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Doçent 1 1 Yurtdışında doktora yapmış, kanatlı eti hijyeni ve kalitesi üzerine çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Entomoloji Doçent 1 1 Akaroloji alanında çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Tarım Makinaları Doçent 1 1 Hayvancılıkta Mekanizasyon, konusunda çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Tarla Bitkileri Doçent 1 1 Çayır Mer'a ve Tahıl Yetiştirme konularında çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Zootekni Yemler ve Hayvan Besleme Doçent 1 1 Kanatlı Hayvan Besleme ve Yemlik Yağ alanında çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Zootekni Hayvan Yetiştirme Doçent 1 1 Doktorasını, Hayvan Yetiştirme ve Islahı Bilim Dalında yapmış olmak ve Küçükbaş Hayvan Yetiştirme alanında bilimsel çalışmaları olmak. (Çine Meslek Yüksekokulu'nda görevlendirilmek üzere.)
Ziraat Fakültesi Zootekni Biyometri ve Genetik Doçent 1 1 Çiftlik Hayvan Islahı ve Genetiği konusunda çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği - Doçent 2 1 Makine ve Sensör dizaynı konusunda deneyimli olmak.
Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği - Doçent 2 1 Termodinamik ve Jeotermal konusunda deneyimli olmak.
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu - - Doçent 2 1 Seyahat Acenteleri konusunda çalışmaları olmak.
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu - - Doçent 2 1 Turist Rehberliği konusunda çalışmaları olmak.