Hitit Üniversitesi profesör, doçent ve yardımcı doçent alım ilanı

İlan Giriş : 25 Eylül 2008 09:10, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Hitit Üniversitesi profesör, doçent ve yardımcı doçent alım ilanı

Hitit Üniversitesi Rektörlüğünden :

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 S.D.M.K.48.maddesi hükümleri dahilinde Öğretim Elemanı alınacaktır.

Başvurular ilanın Resmi Gazetede yayın tarihi itibariyle 15 (Onbeş) gün ile sınırlıdır.

Başvuru evrakları geri iade edilmeyecektir.

Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 25 ve 26. maddelerinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmak şartıyla:

PROFESÖR kadrosuna başvuracak adayların; başvurdukları birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine (adaylar, dilekçelerinde yayınlarından birini başlıca araştırma eseri olarak gösterecektir.); özgeçmiş, (2) iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti, doçentlik belgesi, başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) adet dosya ile özgeçmiş ve eserlerini CD (Altı adet) ortamında hazırlayarak;

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Profesör kadrosuna müracaat edecek adaylar daimi statüde çalıştırılacaktır.

Başvuru adresi: Hitit Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Fen-Edebiyat Fakültesi Rektörlük Hizmet Birimleri / ÇORUM

DOÇENT kadrolarına başvuracak adayların; başvurdukları birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmiş, (2) iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, doçentlik belgesi, yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 5 (Beş) adet dosya ve özgeçmiş ile eserlerini CD (Beş adet) ortamında hazırlayarak;

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Doçent kadrosuna müracaat edecek adaylar daimi statüde çalıştırılacaktır.

Başvuru adresi: Hitit Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Fen-Edebiyat Fakültesi Rektörlük Hizmet Birimleri / ÇORUM

Doçent Kadrosuna; Profesörler müracaat edemezler.

YARDIMCI DOÇENT kadrosuna başvuracak adayların; başvurdukları anabilim dalını ve yabancı dilini belirten dilekçelerine, özgeçmiş, (2) iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği , yayın listesi, diploma süreti, başvurdukları anabilim dalında yapmış oldukları doktora belgesi (yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması ) ve varsa yabancı dil başarı belgesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (Dört) adet dosya ve özgeçmiş ile eserlerini CD (Dört adet) ortamında hazırlayarak ilgili Fakülte Dekanlığına, şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerinde, yardımcı doçent kadrolarına atamada aranacak yabancı dil şartının, en az KPDS 60 (altmış) puan ve eş değerliliği kabul edilen sınavlardan bu puan muadili bir puan alması gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna; Profesör ve Doçentler müracaat edemezler.

Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Erkek adayların askerlik durum belgesini başvuru evraklarına eklemeleri gerekmektedir.

Öğrenim belgesini yurtdışından almış olanların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

Birimi Bölümü ABD / Alanı Ünvanı Derecesi Adet Açıklama
Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği   Yrd.Doç.Dr. 4 1 Kontrollü Polimerizasyon Yöntemleri konusunda çalışıyor olmak
Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği   Prof. Dr. 1 1 Kompozit malzemeler ve Bio Mekanik konularında deneyimli olmak ve makine mühendisliği bilim alanında doçentlik unvanına sahip olmak.
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği   Yrd.Doç.Dr. 4 1 Gıda Mühendisliği alanında doktora derecesine sahip olmak.
Fen-Edebiyet Fakültesi Kimya   Profesör 1 1 Fiziko Kimya alanında çalışıyor olmak.
Fen-Edebiyet Fakültesi Arkeoloji   Yrd.Doç.Dr. 3 1 Fizik ve Paleoantropoloji alanında doktora yapmış olmak.
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Sosyolojisi Profesör 1 1 Din Sosyolojisi alanında doçent olmuş olmak. Din Sosyolojisi Anabilim Dalında Üniversitede çalışıyor olmak.
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri İslam Felsefesi Profesör 1 1 İslam Felsefesi alanında doçent olmuş olmak. İslam Felsefesi Anabilim Dalında Üniversitede çalışıyor olmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Kelam Profesör 1 1 Kelam alanında doçent olmuş olmak. Kelam Anabilim Dalında Üniversitede çalışıyor olmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hadis Doçent 1 1 Hadis alanında doçent olmuş olmak. Hadis Anabilim Dalında Üniversitede çalışıyor olmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Doçent 1 1 Tefsir alanında doçent olmuş olmak. Tefsir Anabilim Dalında Üniversitede çalışıyor olmak.
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Felsefesi Doçent 1 1 Din Felsefesi alanında doçent olmuş olmak. Din Felsefesi Anabilim Dalında Üniversitede çalışıyor olmak.
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Psikolojisi Yrd.Doç.Dr. 3 1 Doktorasını Din Psikolojisi alanında yapmış olmak Din Psikolojisi Anabilim Dalında Üniversitede çalışıyor olmak.
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Dinler Tarihi Yrd.Doç.Dr. 3 1 Doktorasını Dinler Tarihi alanında yapmış olmak Dinler Tarihi Anabilim Dalında Üniversitede çalışıyor olmak.
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Felsefe Tarihi Yrd.Doç.Dr. 3 1 Doktorasını Felsefe Tarihi alanında yapmış olmak Felsefe Tarihi Anabilim Dalında Üniversitede çalışıyor olmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri İslam Mezhepleri Tarihi Yrd.Doç.Dr. 5 2 Doktorasını İslam Mezhepleri Tarihi alanında yapmış olmak. İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalında Üniversitede çalışıyor olmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku Yrd.Doç.Dr. 5 1 Doktorasını İslam Hukuku alanında yapmış olmak. İslam Hukuk Anabilim Dalında Üniversitede çalışıyor olmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tasavvuf Yrd.Doç.Dr. 5 1 Doktorasını Tasavvuf alanında yapmış olmak Tasavvuf Anabilim Dalında Üniversitede çalışıyor olmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Yrd.Doç.Dr. 5 2 Doktorasını Tefsir alanında yapmış olmak Tefsir Anabilim Dalında Üniversitede çalışıyor olmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Arap Dili ve Belagatı Yrd.Doç.Dr. 5 1 Doktorasını Arap Dili ve Belagatı alanında yapmış olmak Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalında Üniversitede çalışıyor olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme   Yrd.Doç.Dr. 5 1 Kurumsal Yönetişim ve Sermayedar Kimlikler konularında çalışıyor olmak
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme   Yrd.Doç.Dr. 5 1 Stratejik Yönetim ve İnsan Kaynakları konularında çalışıyor olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat   Yrd.Doç.Dr. 3 1 Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemleri Toplumsal ve Ekonomik konularında çalışıyor olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi   Yrd.Doç.Dr. 4 1 Enformal Dayanışma Ağları ve Yurttaşlık konularında çalışıyor olmak.
Sağlık Yüksekokulu     Yrd.Doç.Dr. 4 1 Sporcu Sağlığı ve Fizyolojisi konularında çalışıyor olmak.