İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Görevlisi Alım İlanı

İlan Giriş : 24 Eylül 2008 14:52, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Görevlisi Alım İlanı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

Enstitümüz Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde açık bulunan Öğretim Görevlisi kadrosuna "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" ile "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır.

1- İstenen Belgeler:

Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuracak adayların dilekçe, iş talep formu, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, öğrenim belgeleri ve yabancı dil belgeleri ile varsa bilimsel çalışma ve yayınları ile birlikte, Mimarlık Fakültesi Dekanlığı Gülbahçe Kampüsü Gülbahçe Köyü Urla-İZMİR adresine müracaat etmeleri gerekmektedir.

2- Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3- Öğretim Görevlisi, kadrosuna müracaat edecek adayların "Akademik Personel Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından" (ALES) en az 70 puan almaları gerekir.

4- Doktora derecesine sahip olanlar ve bu Yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro ünvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanları ALES sınavından muaf tutulurlar.

5- Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları ayrıntılı hizmet belgesini ibraz edeceklerdir.

6- Başvuracakların, "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" ile "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümlerini sağlamaları gerekmektedir. (Kanun ve Yönetmelikler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

7- Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

8- Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

  Şehir ve Bölge Planlama alanında lisans yapmış olmak. Kentsel Tasarım, Kentsel Koruma ve Kentsel Yenileme konularında uygulama ve eğitim deneyimine sahip olmak.Mesleğinde en az 10 yıl deneyimli olmak. Öğretim Görevlisi 1 08 Ekim 2008
>