Yaşar Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 19 Eylül 2008 09:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yaşar Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

AKADEMİK PERSONEL İLANI

Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü?nden :

Üniversitemizin Fakülte, Bölüm ve Programlarının ilgili birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu Kanuna dayalı olarak çıkartılan yönetmelik hükümleri ile 31 Temmuz 2008 tarih ve 26953 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanarak yürürlüğe giren ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? doğrultusunda, 2008-2009 öğretim yılı için Öğretim Görevlileri alınacaktır.

Başvuru Şartları:

* Adayların, ÖSYM tarafından yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES)?den alanlarındaki puan türünden yüz üzerinden en az 70 puan, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)?den en az 80 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu?nca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları şartı aranmaktadır.

* Üniversitemizde eğitim ve öğretim dili İngilizcedir. (Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanmaktadır.)

* Lisans Düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında 10 yıl tecrübeli olmak şartı aranmaktadır.

* Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümlerine başvuracak adayların da en az lisans mezunu olmaları ve belgelendirmek kaydıyla alanları ile ilgili 2 yıl tecrübeli olmaları gerekmektedir.

* Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gereklidir.

* Başvurular, ilan tarihinden itibaren onbeş (15) gün içerisinde internet üzerinden [email protected] adresine veya Rektörlüğümüze şahsen yapılabilir. Son başvuru tarihi 3 Ekim 2008?dir. Başvuruları yönetmelikteki şartlara uygun olan Öğretim Görevlisi adaylarının ön değerlendirme sonuçları, 6 Ekim 2008 tarihinde üniversitemizin web sitesinde ilan edilecektir. Başvuran adaylardan ön değerlendirme sonuçlarına göre giriş sınavına alınacak adaylar için 7 Ekim 2008 günü Üniversitemiz Dyo Kampüsü?nde saat: 09:30?da giriş sınavı yapılacaktır. Giriş sınavı sonuçları; 10 Ekim 2008 tarihinden itibaren üniversitemizin web sitesinde duyurulacaktır.

FAKÜLTE ADI BÖLÜM ADI KADRO ÜNVANI KADRO SAYISI LİSANS MEZUNİYET ALANI
İktisadi ve İdari Bilimler İktisat Öğr.Gör. 2 · İktisat Bölümü
İktisadi ve İdari Bilimler Uluslararası Ticaret ve Finansman Öğr.Gör. 1 · Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü
Mühendislik -Mimarlık Endüstri Mühendisliği Öğr.Gör. 1 · Endüstri Mühendisliği Bölümü
Mühendislik -Mimarlık Bilgisayar Mühendisliği Öğr.Gör. 2 · Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Mühendislik -Mimarlık Elektrik - Elektronik Mühendisliği Öğr.Gör. 1 · Elektrik ? Elektronik Mühendisliği Bölümü
Güzel Sanatlar Müzik Öğr.Gör. 2 · Piyano Gitar Anasanat Dalı
Güzel Sanatlar Grafik Tasarım Öğr.Gör. 1 · Grafik Tasarım Bölümü

...

FAKÜLTE ADI BÖLÜM / PROGRAM ADI KADRO ÜNVANI KADRO SAYISI LİSANS MEZUNİYET ALANLARI
Fen-Edebiyat İngiliz Dili ve Edebiyatı Araş.Gör. 1 · İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü · Amerikan Kültürü Edebiyatı Bölümü
Fen-Edebiyat İstatistik Araş.Gör. 1 · İstatistik Bölümü
Fen-Edebiyat Matematik Araş.Gör. 1 · Matematik Bölümü
Fen-Edebiyat Mütercim ? Tercümanlık Araş.Gör. 1 · İngilizce Mütercim ? Tercümanlık Bölümü
İletişim Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Araş.Gör. 1 · Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü · Reklamcılık Bölümü
İletişim Görsel İletişim Tasarımı Araş.Gör. 1 · Görsel İletişim Tasarımı Bölümü
İletişim Sinema ve Televizyon Araş.Gör. 2 · Sinema ? Televizyon Bölümü
Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı Araş.Gör. 1 · Büro Yönetimi Öğretmenliği Bölümü

...

Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Okutmanı 30 · İngilizce Öğretmenliği, · İngiliz Dili Eğitimi, · İngiliz Dili ve Edebiyatı, · Amerikan Kültürü ve Ed., · Dil Bilimi Bölümü