Yeminli mali müşavirlik sınav tarihi ertelendi

İlan Giriş : 17 Eylül 2008 12:10, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yeminli mali müşavirlik sınav tarihi ertelendi

TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden :

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU

3568 sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ile bu Kanunun hükümleri uyarınca 16 Ocak 2005 gün ve 25702 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan "Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Komisyonlarının Çalışma Usulleri, Sınav Esasları ve Sınav Konuları Hakkında Yönetmelik? hükümlerine göre, 01.06.2008 gün ve 26893 sayılı Resmi Gazete?de ilan yolu ile 4-13 Ekim 2008 tarihleri arasında Ankara'da yapılacağını duyurduğumuz 2008/2.dönem Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı iş yoğunluğu nedeniyle 15-24 Kasım 2008 tarihleri arasında yapılmak üzere ertelenmiştir.

SINAVLARA İLİŞKİN ESASLAR

Yeminli Mali Müşavirlik Sınavına girebilmek için:

a- 3568 sayılı Kanun' un 4 .maddesinde sayılan genel koşullara sahip olmak,

b- En az 10 yıl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik yapmış olmak,

c- Mesleğin vakar ve onuruna aykırı harekette bulunmak, görevini yapmamak veya kusurlu olarak yapmak, yahut da görevinin gerektirdiği sarsıcı harekette bulunmak nedeniyle disiplin cezası verilmemiş olmak gereklidir.

16 Ocak 2005 günü Resmi Gazete'de yayımlanan Sınav Yönetmeliğine göre katılacak olan adaylar;

Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı,

1- İleri Düzeyde Finansal Muhasebe,

2- Finansal Yönetim,

3- Yönetim Muhasebesi,

4- Denetim, Raporlama ve Meslek Hukuku,

5- Revizyon,

6- Vergi Tekniği,

7- Gelir Üzerinden Alınan Vergiler,

8- Harcama ve Servet Üzerinden Alınan Vergiler,

9- Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı, 10-Sermaye Piyasası Mevzuatı.

Konularında yapılır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Söz konusu koşullan taşıyan adayların;

1- Sınav Başvuru Dosyası (Odalardan sağlanabilir)

2- Cumhuriyet Savcılığından (resmi kuruma verilmek üzere) alınacak adli sicil belgesi,

3- Onaylı nüfus cüzdanı örneği,

4- İkametgâh İlmühaberi,

5- Lisans diploması veya lisansüstü diplomasının aslı veya noterden onaylı örneği (Yabancı Öğrenim Kurumlarından alınmış diplomalar için Yüksek Öğrenim Kurul?undan alınacak denkliği onaylı belgesi),

6-3 adet (4.5 x 6) boyutunda renkli fotoğraf,

7- Yeni başlayanlar hariç, vergi yükümlülüğü açılış tarihinin ve affa uğramış olsa dahi, vergi kaçakçılığı ve kaçakçılığa teşebbüs suçlarından dolayı hüküm giymiş olup olmadığına ilişkin belge,

8-a- Kanunun 9.maddesinde belirtilen, Kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanların, bu yetkiyi aldıkları tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile Kanunda belirtilen bilim dallarında öğretim üyeliği yaptıkları süreyi kanıtlayıcı belge,

b- Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar serbest veya bir işyerine bağlı olarak mesleki çalışmalarda bulunanların Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Belgesinin bağlı oldukları Odalardan onaylı örneği ve çalışanlar listesine kayıtlı olduklarına ilişkin belge,

c- Mali Müşavirlik özlük dosyası (içinde SMMM olur tebligatı bulunacak)

9- Anılan yönetmeliğin 23.maddesinde yer alan hükme göre sınava gireceklerden sınav giderleri karşılığı olarak katıldıkları her Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı için ise ders başına 75,00 YTL olmak üzere ilk defa sınava katılacaklardan toplam 750,00 YTL'nin Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER)?nin İş Bankası Ankara-Dikmen Şubesi 487 269 veya Oyakbank Ankara-Ulus Şubesi 361 0591 masrafsız hesap numaralarına yatırıldığına ilişkin banka dekontu ile başvurmaları gerekmektedir.

DAHA ÖNCE SINAVA KATILAN ADAYLARDA ARANACAK BELGELER

Yeminli Mali Müşavirlik Sınavında başarılı olamayanlar, sınav sonuçlarının ilan tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde üç sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 65 puandan az not alınan konuları kapsar.

Daha önce açılan Yeminli Mali Müşavirlik sınavına katılıp da başarılı olamayan meslek mensubu adayların, başvuru için 1 adet (4.5x6) boyutunda renkli fotoğraf, sınav giderleri karşılığı olarak öngörülen bedeli ödediklerini gösterir banka dekontu ve başarısız olduğu sınav konularından sınava gireceğini belirtir dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.

Bu sınav haklarını süresi içinde kullanmayanlar veya başarılı olamayanlar 2 yıl süreyle meslek sınavlarına alınmazlar. İki yıllık süreyi dolduranlardan dileyenler yeniden tüm konuları kapsamak üzere bu yönetmelik hükümlerine göre sınavlara katılabilirler.

BELGELERİN GÖNDERİLMESİ VE KABUL EDİLMESİ

1- Yukarıda belirtilen koşulları taşıyanlardan Yeminli Mali Müşavirlik sınavına katılma isteğinde bulunacakların önceki bölümde belirtilen başvuru formunun ön ve arka yüzlerini düzenli doldurup, imzaladıktan sonra istenen belgeleri bu forma ekleyerek, yukarıda belirtilen son başvuru günü çalışma saati bitimine kadar ?Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği- Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER) Dikmen Cd. No:562 Dikmen/ ANKARA? adresine elden veya posta ile göndermeleri gerekmektedir (postada meydana gelebilecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır). Ancak gerçeğe aykırı beyanda bulundukları anlaşılanların sınavı kazanmış dahi olsalar, İzin Belgeleri (ruhsatları) iptal edilecektir.

2- Başvuru formundaki soruların bir veya birkaçını yanıtsız bırakanlar ile belgeleri eksik olanların başvuruları dikkate alınmayacaktır.

3- Sınav yeri ve programı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları, Yeminli Mali Müşavirler Odaları ve http://www.tesmer.org.tr adresi aracılığı ile duyurulacaktır.

4- Sınav sırasında fotoğraflı nüfus cüzdanı veya sürücü belgesini gösteremeyenler sınava alınmayacaktır.

5- Sınav listelerinde yer almayanlar sınava alınmayacaktır.

6- Sınav giderleri karşılığı olarak öngörülen bedeli ödemeyenler sınava alınmayacaktır

7- Sınav Başvuru belgeleri geri verilmeyecektir.

8- Sınav Başvuru formları Odalardan veya Odalar Birliğinden sağlanabilir.

İlan Olunur.