Bayındırlık ve İskan Bakanlığı müfettiş yardımcılığı sınav ilanı

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına sınavla (15) Müfettiş Yardımcısı alınacaktır. Başvuruda bulunabilmek için 01/01/2008 tarihinde 30 yaşını doldurmamış olmak ve KPSSP72'den 80 ve üzeri almak gerekmektedir. Başvurular 24 Ekim tarihine kadar yapılabilecek.

İlan Giriş : 15 Eylül 2008 22:51, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı müfettiş yardımcılığı sınav ilanı

BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANLIĞI

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI

UBayındırlık ve İskân Bakanlığından:

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına sınavla (15) Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

1-SINAVA KATILABİLME ŞARTLARI

Müfettiş yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için adayların aşağıdaki nitelikleri taşıması gerekir:

a)657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak

b) Askerliğini yapmış ya da erteletmiş olmak veya askerlikle ilgisi olmamak (erkek adaylar için),

c) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak, sağlık durumu iklim değişikliklerine ve her çeşit yolculuk koşullarına elverişli bulunmak,

d) Üniversitelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ile iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdışı öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

e) 01/01/2008 tarihinde 30 yaşını doldurmamış olmak,

f) Bayındırlık ve İskân Bakanlığı müfettiş yardımcılığı giriş sınavına birden fazla katılmamış olmak.

g) ÖSYM tarafından (A grubu) kamu personeli seçme sınavında (KPSSP72) 80 ve üzeri puan almış olmak(Başvurulardan en yüksek puan alan 300 kişiye sınava giriş belgesi verilecektir. 300 üncü adayla aynı puanı almış olanlar da sınava kabul edilecektir).

h)Süresi içinde başvurmuş ve başvuru formu ile istenilen diğer belge ve bilgileri Kurul Başkanlığına vermiş olmak.

2-SINAV BAŞVURUSU VE BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

Sınava katılmak için başvurular, gerekli belgelerle birlikte şahsen ya da postayla 24/10/2008 tarihi mesai bitimine kadar Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına (Necatibey Cad. No: 63 Kat 6 Demirtepe 06100 /ANKARA adresine) yapılır.

Posta ile başvuru durumunda, gerekli belgelerin 24/10/2008 tarihi mesai bitimine kadar başvuru yerine ulaşması gerekir.

Bu süreden sonra yapılacak başvurular, postadaki gecikmeler ve eksik belgelerle yapılmış olduğu yahut gerçeğe aykırı beyanlar içerdiği anlaşılan başvurular dikkate alınmaz.

Sınav için istenilen belgeler;

1) Geçerlilik süresini doldurmamış kamu personeli seçme sınavı (KPSS) sonuç belgesinin aslı veya noter onaylı sureti,

2) Aday tarafından el yazısı ile yazılmış ve imzalanmış, kendisi, ailesi, bitirdiği okullar, yapmış olduğu işler hakkında bilgilerin yer aldığı öz geçmiş,

3) Nüfus cüzdanının onaylı örneği,

4) Sabıka kaydı (adli sicil) belgesi,

5) Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış ya da erteletmiş olduğunu veya askerlikle ilgisi bulunmadığını gösterir belge,

6) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü olmadığına, sağlık durumunun iklim değişikliklerine ve her çeşit yolculuk koşullarına elverişli olduğuna ilişkin tam teşekküllü resmi hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu (yarışma sınavını kazananlardan istenir),

7)Yüksek öğrenim kurumu diploması veya bitirme belgesi onaylı örneği,

8) Sınav tarihinden en fazla altı ay önce çekilmiş (4) adet renkli vesikalık fotoğraf,

3- SINAVI KONULARI

1) Üniversitelerin Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ile iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdışı öğretim kurumları mezunları için konu grupları;

A) Hukuk Grubu:

Anayasa Hukuku,

Yönetim Hukuku (Temel ilkeler, Türkiye?nin yönetim yapısı, yönetsel yargı)

Ceza Hukuku ( Esaslar, Devlet yönetimine, kamu güvenliğine ve mala karşı cürümler)

Ceza Muhakemeleri Usulü Hukuku ( Genel hükümler, muhakeme usulü)

Medeni Hukuk (Başlangıç, şahsın hukuku, ayni haklar)

Borçlar Hukuku.

B) Ekonomi Grubu:

Genel Ekonomi Teorisi ( Mikro ve makro ekonomi )

Uluslararası Ekonomik ilişkiler ve kuruluşlar.

C) Maliye Grubu:

Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikası,

Kamu Gelirleri, Kamu Giderleri,

Bütçe,

Türk Vergi Hukuku.

D) Genel Muhasebe Grubu

2) Yabancı dil:

İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden biri.

Yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşan yarışma sınavının yazılı bölümünü kazananlar, tarihi daha sonra bildirilecek olan sözlü sınava tabi tutulacaktır.

4- SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır.

Her konu grubu için tam not 100? dür.

Yazılı sınavı başarmış sayılmak için, yabancı dil dışındaki her konu grubu için alınan notun 60?tan ve bu notlar ortalamasının 65?ten, yabancı dil notunun da 50?den aşağı olmaması gerekir

Yazılı sınavı kazananlar, daha sonra bildirilecek tarihte sözlü sınava çağırılacaklardır.

Sözlü sınav, yazılı sınav kapsamındaki konulardan yapılır. Bu sınavda ayrıca adayın bilgisi, zekâsı, kavrama, ifade ve temsil yeteneği, tutum ve davranışları gibi özellikleri de değerlendirilerek sözlü sınav notu belirlenir.

Adayın başarılı sayılması için, sözlü sınav notunun 65''''''''ten aşağı olmaması şarttır.

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavının sonucu, yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalaması alınarak saptanır.

Sınavda başarılı olanlardan, başarı sıralamasındaki önceliğe göre, atama yapılacak kadro sayısı kadar aday, asıl aday olarak, varsa aynı sayıdaki aday da yedek aday olarak kabul edilir.

Adayların sınav notunun eşitliği halinde; sözlü sınav notu yüksek olan, sözlü sınav notlarının da eşitliği halinde, yabancı dil notu yüksek olan aday başarı sıralamasında öncelik kazanır.

Asıl veya yedek aday oldukları halde atanmamış olanlar için sınav sonucu müktesep hak teşkil etmez.

5- YAZILI SINAV TARİHİ, YERİ VE GİRİŞ BELGESİ

İsteklilerin Başvuru Formunu Ankara''''''''da Teftiş Kurulu Başkanlığından (Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Necatibey Cad. No: 63 Kat 6 Demirtepe 06100 /ANKARA adresinden) şahsen ya da www.Bayindirlik.gov.tr internet adresinden temin etmeleri mümkündür. İstekliler internet sayfasındaki şekle uygun başvuru formunu çoğaltarak veya bilgisayarda hazırlayarak da kullanabilirler. (Sınav hakkında, mesai saatleri içinde, (0312) 4102326 no?lu telefondan bilgi alınabilir.)

Sınava katılmaya hak kazananların listesi en geç 30/10/2008 tarihine kadar Bakanlığımızın bayindirlik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Yazılı Sınav, 09/11/2008 (Pazar) tarihinde Ankara?da yapılacaktır. Adayların sınava gireceği gün ve yer, sınav giriş belgesinde belirtilecektir.

Sınava girilecek yer ve sınav saatlerini gösteren ?Sınav Giriş Belgesi?, 03/11/2008 günü mesai saati sonuna kadar Teftiş Kurulu Başkanlığınca elden verilecek, elden alınmayan belgeler de adayların haberleşme adresine postayla gönderilecektir. Sınava girerken aday belgesinin gösterilmesi zorunludur. Aday belgesinin kendilerine ulaşmaması ya da kaybedilmesi durumunda adaylar kimliklerini ibraz ederek sınava girebilirler.

Sınavda, sınava giriş belgesi ile birlikte, kimlik tespitinde kullanılmak üzere, fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet vb) bulundurulması, cep telefonu bulundurulmaması gerekmektedir.

Adaylar istendiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler.

Duyurulur.