Gümrük Müsteşarlığı 4/B'li çözümleyici alım ilanı

İlan Giriş : 14 Eylül 2008 14:09, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gümrük Müsteşarlığı 4/B'li çözümleyici alım ilanı
T.C.
BAŞBAKANLIK
GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI
(4/B) SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığında boş bulunan 11 Çözümleyici pozisyonunda görevlendirilmek üzere, 6.6.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile 28.06.2007 tarihli Resmi Gazetede 26566 sayı ile yayımlanan esasların Ek-2 maddesinin (b) bendinde belirtilen yönteme göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4/B maddesi gereğince 2008 KPSS 3 (B) puanı başarı sırasına konulmak suretiyle sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

1- Adaylarda Aranan Genel Şartlar:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak,
b) Son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,
c) Erkek adaylar için, askerlik hizmetini tamamlamış olmak veya en az bir yıl erteletmiş olmak,
ç) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut, akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak,
d) 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 3 (B) puan türünden en az 70 puan almış olmak,
e) Yurtiçinde veya yurtdışında üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulların Matematik, İstatistik, Fizik bölümleri ile Bilişim ve Bilgisayar ile ilgili bölümleri ve Mühendislik Fakülteleri bölümlerinin herhangi birinden mezun olmak,
f) Yüksek öğrenimi sırasında bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belge veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bilgisayar Programcılık kurslarını bitirdiğine ilişkin sertifika sahibi olmak,
g) En az iki programlama dili bildiğini belgelemek,
h) Microsoft.Net, Java, Oracle VTYS, Unix İşletim Sistemi, Domain, Geniş Alan Ağı, Firewall konularının herhangi birinde çalışmış olmak veya belirtilen konularda sertifika sahibi olmak veya daha önce çalışılan yerlerden bu bilgilere sahip olduğunu belgelemek.
ı) İngilizce bildiğini belgelemek, Kamu Personeli Dil Sınavı'ndan (KPDS) en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisi aranır. Ancak yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurtiçinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra anadili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar, İngilizce dilinde TOEFL sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi puan) veya IELTS sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil bilgileri (D) düzeyi olarak kabul edilir,
i) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüde en az bir yıl, Sosyal Sigortalar Kanununa tabi özel kesimde en az iki yıl Programcı, Çözümleyici veya Sistem Mühendisi olarak çalışıp, bilişim projelerinde görev aldığını belgelemek.

2- İstenen Belgeler:
Gümrük Müsteşarlığı Personel Dairesi Başkanlığı veya Müsteşarlık internet sitesinden (www.gumruk.gov.tr) temin edilecek ve başvuru sahibi tarafından doldurulacak iş talep formu, okul diploması, 2008 KPSS Sonuç Belgesi ve yabancı dil belgesi.

3- Başvuru Süresi ve Adresi:
Başvurular, istenilen belgelerle birlikte, "T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Personel Dairesi Başkanlığı Hükümet Meydanı No:2 06100 Ulus-Ankara" adresine 17 Ekim 2008 tarihi mesai saati bitimine kadar şahsen veya posta ile yapılacaktır. Bu tarihten sonraki müracaatlar ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

4- Atanmaya Hak Kazanan Adayların İlanı ve Atanma:
Başvuruların tamamlanmasını müteakip, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek-2 maddesinin (b) bendi uyarınca, KPSS 3 (B) puanı en yüksek adaydan başlanmak üzere yapılacak sıralama sonucunda 11 asil ve 11 yedek belirlenecektir. Asil listede yer alan adaylardan genel şartlardaki niteliklere haiz olduklarına dair belgeler istenecek olup, bu niteliklere haiz olmadıklarının anlaşılması veya istenilen belgeleri tamamlayamamaları hallerinde, bu kişilerin müracaatları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir.
KPSS 3 (B) puanının eşit olması halinde, sırasıyla daha önce çalışmış oldukları süreler ile ibraz ettikleri yabancı dil belgeleri göz önüne alınacaktır. İlanda belirtilen dil belgeleri dışında bir belgenin ibrazı halinde, Müsteşarlığın takdiri esastır.

Atanmaya hak kazanan adayların listesi www.gumruk.gov.tr adresinde ilan edilecektir.