Şanlıurfa Siverek Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 08 Eylül 2008 13:08, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Şanlıurfa Siverek Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

SİVEREK BELEDİYE BAŞKANLIĞI?NDAN

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15 inci maddesi ile bu yönetmeliğin 11 Nisan 2007 tarihinde yapılan değişikliklere ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrası şartlarını taşımak koşulu ile Belediyemizde boş bulunan Aşağıda Unvan, Derece, Sınıfı ve Sayıları belirtilen İtfaiye Eri Memuru Kadrolarına, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

İTFAİYE ERİ MEMURLUĞU İÇİN ARANAN ŞARTLAR: İtfaiye Eri

Sıra No Alınacak Kadro Unvanı Sınıfı Kadro Derecesi Kadro Adedi Niteliği Cinsi- yeti KPSS Türü KPSS Puanı
1 İtfaiye Eri GİH 9 2 Lisans Mezunu Erkek / Bayan KPSSP3 En az 60

sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak,

2) Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

3) Belediyede yapılacak sözlü mülakat sınavının yapıldığı tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak.

4) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.(Boy ve kilo tespiti Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğünde yapılacaktır.)

5) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş ve Lisans Mezunları için 2008 KPSS P3 sınavından en az 60 Puan almış olmaları gerekmektedir.

6) Herhangi bir Fakülte Mezunu olmak.

7) Askerlik hizmetini yapmış yâda tecilli olmak.

8) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.(Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymiş bulunmamak.)

9) Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaylarının listesi Belediyemiz ilan tahtasında yayınlanacaktır.

10)Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı islenen suçlarla zimmet, ihtilas, irtikap ,rüşvet,hırsızlık,dolandırıcılık,inancı kötüye kullanma,dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve hasiyeti kırıcı suçtan ceza almamak veya resmi ihale alım satımlara fesat karıştırma,devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

SINAVA BAŞVURU:

İtfaiye Eri giriş sınavı başvuruları, Siverek Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen yapılacak olup, posta ve Internet ortamında yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular 12 Eylül 2008 tarihinde başlayıp 15 Eylül 2008 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Boy ve Kilo tespiti başvuru esnasında Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

SINAV YERİ VE SAATİ:

17 Eylül 2008 Çarşamba günü Belediyemiz Meclis Salonunda Saat:10.00?da sözlü ve mülakat sınavı yapılacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

Başvuru için, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden alınacak iş talep formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.(İş talep formu www.siverek.bel.tr adresinden de alınabilir.)

1- KPSS Sınav Sonuç Belgesi Aslı veya onaylı sureti

2- T.C.kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı sureti

3- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf

4- Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi aslı veya tasdikli sureti

5- Sabıka kaydının olmadığına dair beyanı

6- Askerlikle ilişkisinin olmadığına dair beyanı

7- Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair beyanı

SINAVA GİRİŞ BELGESİ :

KPSS Başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağırılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Başkanlığımız (www.siverek.bel.tr) internet sitesinde yayınlanacaktır.Sınava çağrılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava giriş belgeleri 16 Eylül 2008 tarihinde İnsan Belediyemiz Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden alınacaktır. Sözlü sınava girmeden önce İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne başvurmak suretiyle boy ve kilo tespiti yaptırılarak Sınava giriş Belgesi ekinde kendilerine verilen Boy ve Kilo Tespit Formunu onaylatacaklardır. Boy ve Kilo tespit formu onayı olmadan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır. Adaylar sınavda bu belgelerle birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi gibi fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesini de yanında bulunduracaklardır. Sınava katılmayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI: (Mülakat sınav konuları)

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan oluşur.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

Başvuran adaylar, 17 Eylül 2008 Çarşamba günü Belediyemiz, Meclis Salonunda saat 10:00? da, İtfaiye Eri giriş sınavı sözlü ve dayanıklılık testi hizmet binasında yapılmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Sözlü ve dayanıklılık sınavlarından 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Bu değerlendirme (a),(b),(c),(d) konu gruplarının her birinden ayrı ayrı sözlü sınava tabi tutulurlar.

Başarı notu; İtfaiye Eri giriş sınavında, sözlü ve dayanıklılık testi olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Sözlü ve dayanıklılık sınavlarından 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Bu değerlendirme (a),(b),(c),(d) konu gruplarının her birinden ayrı ayrı sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınav ile dayanıklılık sınavı notunun aritmetik ortalaması alınmak suretiyle başarı notu belirlenir.

Giriş sınavında en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste Başkanlıkta uygun yerlere asılarak ve Belediyemiz Internet (www.siverek.bel.tr) adresinde duyurulur. Ayrıca, sınav sonucu sözlü ve uygulamalı sınava giren tüm adaylara yazılı olarak bildirilir ve başarılı olan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenilir. Sınavı kazananlar arasından atanacak boş kadro sayısı kadar asil ve yarısı kadar yedek aday belirlenir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylardan atama yapılacaktır.

Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Süresi içinde yapılmayan ve Internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

İLANEN DUYURULUR.