2003 KPSS-B yerleştirmelerinde yapılan hatalara ilişkin ÖSYM'nin basın açıklaması

İlan Giriş : 03 Ekim 2003 22:09, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
2003 KPSS-B yerleştirmelerinde yapılan hatalara ilişkin ÖSYM'nin basın açıklaması

2003 KPSS-B yerletirmelerinde yaplan hatalara ilikin SYM'nin basn aklamas

2003 Kamu kurum ve kurulularna ilk defa atanacaklar iin yaplan yerletirme sonular iin basn duyurusu

2003 Kamu kurum ve kurulularna ilk defa atanacaklar iin yaplan yerletirme sonular Merkezimiz tarafndan adaylara duyurulduktan sonra, yerletirme ilemlerinde aada aklanan nedenlerden kaynaklanan baz sorunlar saptanm ve yerletirme ilemleri yinelenmitir. Bu sorunlardan kaynaklanan durumlarn giderilmemesi halinde eitli adaletsizliklerin olumas kanlmaz olduundan, yerletirme ilemlerinin tekrar yaplmas zorunlu hale gelmitir.


2003 Kamu kurum ve kurulularna ilk defa atanacaklar iin yaplan yerletirme ilemlerinin yinelenmesinin nedeni, bu yerletirmede kullanlan bilgisayar yazlmlarnda, askerlik koulunda sevk tehirli teriminin yanl yorumlanmas ve birden fazla yerletirme puan olanlarda ya koulunun snavlardan biri iin kullanlmamasdr. Bu yinelemede baz adaylar nceki yerletirme srasnda yerleemedikleri halde yeni yerletirmede bir kadroya yerlemi duruma gelmi, baz adaylar nceki yerletirmede yerletikleri halde yeni yerletirmede yerleememi, baz adaylarn ise yerletikleri kadroda deiiklik meydana gelmitir.


Tekrarlanan yerletirme sonucunda, 32 aday nceki yerletirme srasnda yerleemedii halde yeni yerletirmede bir kadroya yerleir duruma gelmi, 32 aday nceki yerletirmede yerletii halde yerleememi, 44 adayn ise yerletii kadroda deiiklik meydana gelmitir.


Yeni yerletirme sonularn gsteren fotorafl Yerleen Adaylar Listesinin kamu kurum ve kurulularna, yeni yerleme durumlarn gsteren sonu belgelerinin ise adaylarn adreslerine gnderilmesine bugnden itibaren balanmtr.

Meydana gelen bu olumsuz durum iin zr dilerim.


Sayglarmla,
Prof. Dr. Sava Kkyavuz
Bakan