Şırnak Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Şırnak Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 03 Aralık 2020 04:28, Son Güncelleme : 03 Aralık 2020 04:32
Şırnak Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Şırnak Üniversitesi Rektörlüğünden:

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIM İLANI

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerinde boş bulunan kadrolarına 10.07.2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 sayılı Kanun'un ilgili maddeleri, "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca Araştırma Görevlisi alınacaktır.

Araştırma Görevlisi Kadroları İçin İstenen Belgeler

1. Başvuru dilekçesi,

2. Özgeçmiş,

3. Nüfus cüzdan fotokopisi,

4. Erkek adaylar için askerlik durumlarını gösteren belge,

5. Lisans Mezuniyet belgesinin Aslı veya Fotokopisi veya e-Devletten alınan karekodlu belgesi (Yurtdışından alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.),

6. Öğrenci Belgesinin aslı veya Başvuru tarihleri içerisinde güncel e-Devletten alınan karekodlu belgesi,

7. Lisans ve Yüksek Lisans Transkripti belgesinin Aslı veya Fotokopisi veya e-Devletten alınan karekodlu belgesi,

8. 2 Adet fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş olmalı),

9. ALES sonuç belgesi(Sonuçların açıklanma tarihinden itibaren 5 yıl geçerlidir.),

10. Yabancı Dil Belgesi (YDS veya eşdeğerliliği YÖK tarafından kabul edilen dil belgesi),

11. Herhangi bir adli sicil kaydı olmadığına dair belge (e-Devletten alınan karekodlu belgesi),

12. Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar getireceklerdir.)

ÖĞRETİM ÜYESİ / ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIMI İLE İLGİLİ GENEL ŞARTLAR

- Müracaat edecek adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki genel şartları taşımaları gerekmektedir.

- Müracaat edecek adayların "Şırnak Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesi"nde belirlenen koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir. (http://www.sirnak.edu.tr) adresinden Üniversitemiz/Hızlı Erişim İdari /Mevzuat/Yönergeler kısmından ulaşılabilir.

- Doçent Başvuruları Personel Daire Başkanlığına, Doktor Öğretim Üyesi ve Araştırma Görevlileri Başvuruları ise ilan edilen kadro birimine şahsen veya posta ile yapılacaktır. Postadan kaynaklanan gecikmeler, posta yoluyla eksik veya onaysız iletilen belgeler ile başvuru süresi içinde yapılmayan başvurular işleme alınmayacaktır. Postadaki gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.

- Adayların mecburi hizmet yükümlülüğünün bulunmadığına dair belgeyi müracaat sırasında ilgili birime vermeleri gerekmektedir.

- Doçent unvanına sahip öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi kadrolarına başvuramazlar.

- Başvuruda bulanacak adayların ilan edilen tek bir kadro ilanına başvurmaları gerekmektedir. Birden fazla kadroya başvuru yapan adayların her iki başvurusu da değerlendirmeye alınmayacaktır.

- İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayın/adayların Atamaları yapılmayacaktır. Başvuran adayın/adayların koşullarının uygun olmadığının sonradan anlaşılması durumunda atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.

- Araştırma Görevlisi Kadrosuna başvurabilmek için sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.

- Araştırma Görevlisi kadrolarına başvurularda Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve 07.03.2017 tarihli YÖK Yürütme Kurulu Kararı gereği "Azami Öğrenim Sürelerini" doldurmamış olması gerekmektedir.

- Araştırma Görevlisi kadrolarını kazanan adayların atamaları 2547 sayılı Kanunun Ek 38 inci maddesi uyarınca 50/d statüsünde yapılacaktır.

- Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

- Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4'lük ve 5'lik not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir.

- Üniversite uygun gördüğü takdirde İlanın her aşaması iptal edilebilir. Üniversite sınav takviminde mecburi hallerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Üniversitemiz internet sayfasından(www.sirnak.edu.tr) yapılan bütün duyurular tebligat mahiyetindedir. Şahıslara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

İlanen duyurulur. 9994/2/1-1