Ziraat Bankası, Bankacılık Okulu uzman yardımcısı alım ilanı

İlan Giriş : 17 Ağustos 2008 12:45, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ziraat Bankası, Bankacılık Okulu uzman yardımcısı alım ilanı

Başvurular 12 Ağustos 2008 Salı günü başlayacak ve 24 Ağustos 2008 Pazar günü saat 18:00?de sona erecektir.

Sınava Katılma Genel Şartları

1. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

3. Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affedilmiş olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, Devlet sırlarını açığa vurma, vergi kaçakçılığı veya vergi kaçakçılığına teşebbüs ya da iştirak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

4. Lisans eğitimini tamamlamış adaylar için 26 yaşını (01.01.1982 ve üzeri doğumlu olmak), Yüksek lisans veya askerliğini yapmış olanlar için 28 yaşını (01.01.1980 ve üzeri doğumlu olmak), doktorasını tamamlayanlar için ise 32 yaşını (01.01.1976 ve üzeri doğumlu olmak) geçmemiş olmak,

5. İşin gerektirdiği sağlık koşullarına sahip olmak ve yurdun her yerinde devamlı görev yapmasına engel bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile tevsik etmek,

6. Bankalar Kanunu?na göre Bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak,

7. İşe alım tarihi itibarıyla askerlik görevini yapmış veya erteletmiş olmak ya da askerlikle ilişkisi bulunmamak,

8. Diğer resmi ve özel kurum veya kuruluşlara mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak veya mecburi hizmet borcunu ödemeyi kabul etmiş olmak,

9. Daha önce yapılan Bankacılık Okulu Sınavlarına en çok bir defa katılmış olmak daha önce giriş sınavlarının mülakat aşamasında elenmemiş olmak, Bankacılık Okulunda eğitim görmeye hak kazanıp da herhangi bir nedenle ayrılmamış olmak, okul yönetimince başarısızlık, devamsızlık veya disiplin cezası dolayısıyla okulla ilişkisi kesilmemiş olmak,

gerekmektedir.

Sınava Katılma Özel Şartları

Öğrenim

Üniversitelerin 4 yıllık öğrenim veren Fakülte veya Yüksekokullarının İktisat, İşletme, Ekonomi, Maliye, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi/Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Bankacılık, Sigortacılık, Aktüerya, Sermaye Piyasası, Matematik, İstatistik, Ekonometri, Finans, İş İdaresi, Yönetim ve Organizasyon, Ticari Bilimler, Uluslararası Ticaret, Matematik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği Bölümleri ve bunlara denkliği yetkili makamlarca onaylanmış yabancı ülkelerdeki Fakülte ve Yüksekokulların bu bölümlerinin birinden mezun olmak,

Bu okullar dışında herhangi bir 4 yıllık fakülte veya yüksekokulundan mezun olanlar için, yukarıda belirtilen bölümlerden birinde yüksek lisans veya doktora yapmış olmak,

Sınav

ÖSYM tarafından 30 Haziran?01 Temmuz 2007 veya 28?29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) ?KPSSP3? puan türünden 70 puan ve sınavda uygulanan İngilizce, Almanca ya da Fransızca yabancı dil testinden en az 70 puan (60 soruda 42 doğru cevap) almış olmak gerekmektedir.

Başvuru Yöntemi ve Süresi

Sınav başvuruları sadece internet aracılığıyla yapılacak olup şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

1. Bankamız internet sayfasında (www.ziraatbank.com.tr) bulunan İş Başvuru formuna T.C. Kimlik Numaranız ve tarafınızca belirlenen şifre ile giriş yaptığınızda kontrol amaçlı adınız ve soyadınız ekrana gelecektir. Bilginin şahsınıza ait olması halinde ?Devam Butonu?nu kullanarak başvuru işlemine başlanılacaktır.

2. Formda yer alan fotoğraf ekle butonu aracılığıyla, 302 X 362 boyutunda (JPEG) formatında (son 6 ay içinde çekilmiş, başı açık, şahsınızı kolaylıkla tanıtabilecek nitelikteki) vesikalık fotoğrafınızı sisteme yüklemeniz gerekecektir.

3. Formun pozisyon seçimi ekranından ?Bankacılık Okulu Uzman Yardımcısı? seçilecektir.

4. Formda yer alan alanların doğru ve eksiksiz doldurulması gerekmektedir.

5. Formda beyan ettiğiniz özgeçmiş bilgilerinin sınav başvuru koşullarına uymaması halinde başvurunuz sistem tarafından engellenecektir.

6. Formda belirttiğiniz KPSS yılı ve puan türüne göre puanınız ÖSYM veri tabanından otomatik olarak yüklenecektir. Ayrıca puan girişi yapmanız gerekmemektedir. Beyan ettiğiniz KPSS yılında geçerli olan Yabancı dil testinden aldığınız doğru sayısını da girmeniz şarttır.

7. Tüm adayların müracaatları bittikten sonra, başvurularınız değerlendirilecektir. Aranan nitelikleri taşımadığı anlaşılan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, ataması yapılmış olanların atamaları iptal edilecektir.

Yanlış bilgi veren veya bazı bilgileri gizlediği anlaşılan aday, bundan doğacak sorumlulukları peşinen kabul etmiş sayılır ve gerçek dışı beyanla işe alımdan dolayı Banka?nın uğrayabileceği her türlü zarardan sorumlu olur.

Başvurular 12 Ağustos 2008 Salı günü başlayacak ve 24 Ağustos 2008 Pazar günü saat 18:00?de sona erecektir.

Değerlendirme ve Mülakata Çağırma

Müracaatı kabul edilen adayların KPSS P3 puanı ile yabancı dil testi puanının ortalaması alınarak sıralama oluşturulacak, bu sıralamaya göre puanı en yüksek olan başvuru sahibinden başlanılmak üzere ilk 480. aday ve 480 inci aday ile ortalaması aynı olan diğer adaylar İnsan Kaynakları Daire Başkanlığınca mülakata çağırılacaktır.

Mülakat tarihi, yeri ve yanlarında getirecekleri belgeler mülakata hak kazanan adaylara Bankamız internet sitesinde ilan yoluyla duyurulacaktır. Mülakata hak kazanamayan adaylara ise ayrıca bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Nihai Değerlendirme

Adaylar İnsan Kaynakları Yönetimince oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilmek üzere mülakata alınacaktır. Mülakatta 70`in altında puan alanlar başarısız sayıldıklarından başarı sıralamasına dahil edilmeyecek ve bu adaylar için nihai başarı notu hesaplaması yapılmayacaktır.

Mülakatta 70 ve üstünde puan alan adayın Nihai Başarı Notu; (Yabancı Dil Notu X %30) + (KPSS Puanı X %30) + (Mülakat Notu X %40) kıstasına göre hesaplanacaktır.

Bu işlemler sonunda en yüksek nottan en düşüğe doğru aday sıralaması yapılacaktır.

Başarı sıralamasına göre 120 adayın atamaları yapılacaktır. Nihai Başarı Notunda eşitlik olması halinde, yabancı dil notu en yüksek olan, bu notlarda da eşitlik olması halinde mülakat notu en yüksek olan adayın ataması yapılacaktır.

Atama

Kazanan adayların kendilerine bildirilen tarihe kadar istenilen belgelerle birlikte müracaat etmeleri halinde Servis Görevlisi olarak Okula atamaları yapılacaktır. Müracaat etmeyen adayların yerine, aday listesinden en yüksek puan alandan başlamak üzere atama yapılacaktır.

Okul Bitiminde Atama

Bankacılık okulu mezunu öğrencileri Ankara dışındaki illerde istihdam edilecektir. Atamalar adayın Okul bitirme başarı sırasına ve tercihlerine göre yapılacaktır. Bankacılık Okulunu başarıyla bitirdikten sonra ataması yapılarak göreve başlayanlar atandıkları Şubede (il ve ilçeler dahil) 5 yıl boyunca (yer değişikliği talep edilemeyecektir) görev yapacaklardır.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ.