İski Genel Müdürlügü Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınav İlanı

İlan Giriş : 15 Ağustos 2008 11:09, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İski Genel Müdürlügü Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınav İlanı
T.C.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İSKİ Genel Müdürlüğü

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

15-08-2008

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı aşağıda belirtilen Müfettiş Yardımcısı kadrolarına yarışma sınavı ile Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

Sınıfı Unvanı Kadro Derecesi Sayısı
GİH Müfettiş Yardımcısı 6 5
GİH Müfettiş Yardımcısı 8 3

1-SINAVIN ŞEKLİ, TARİHİ VE YERİ

Sınav yazılı (çoktan seçmeli test usulü) ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacaktır. Yazılı sınav 11 Ekim 2008 Cumartesi günü saat 10.00'da İSKİ Genel Müdürlüğü Alibey caddesi Nurtepe yolu Kağıthane/İSTANBUL adresinde yapılacak olup başarılı olanlara sözlü sınav tarihi ve yeri ayrıca bildirilecektir.

2-SINAVA GİRİŞ KOŞULLARI

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartlara haiz olmak,

Yazılı sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak, (Askerlik hizmetini yapmış olan erkek adaylarda bu süreye iki yıl ilave edilir.)

Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bu alanlarda en az dört yıl eğitim veren ve denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yerli yada yabancı fakültelerden birini bitirmiş olmak,

ÖSYM tarafından; 30 Haziran ile 01 Temmuz 2007 ve 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (A) Grubunda, (KPSSP 65) bölümünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak, (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 160 (yüz altmış) kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 160 aday giriş sınavına alınacaktır. 160 ıncı aday ile eşit puan alan tüm adaylar sınava çağrılacaktır.)

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya erteletmiş olmak ya da askerlikle ilgisi bulunmamak,

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri 29 Eylül 2008 tarihinde İSKİ Genel Müdürlüğü web sayfasında (www.iski.gov.tr) ve İSKİ Genel Müdürlüğü Kağıthane ve Aksaray Hizmet Binalarının girişinde ilan edilecektir.

3- BAŞVURU ŞEKLİ VE GEREKLİ OLAN BELGELER

Sınava katılmak isteyenlerin İSKİ Genel Müdürlüğünün web sayfasında (www.iski.gov.tr) yer alan başvuru formunu doldurarak aşağıdaki belgeleri de eklemek suretiyle 15 Ağustos ile 15 Eylül 2008 tarihleri arasında İSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü, Alibey Caddesi Nurtepe Yolu Kâğıthane/İstanbul adresine şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Sınav Başvuru Formu, ( Başvuru Formu)

Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı sureti,

4,5x6 cm boyutlarında iki adet fotoğraf,

Yüksek öğrenim kurumu diploması veya bitirme belgesinin aslı veya onaylı sureti,

KPSS sonuç belgesinin aslı veya onaylı sureti,

Yazılı sınava girmeye hak kazananların 10 Ekim 2008 tarihine kadar İSKİ Genel Müdürlüğü Kâğıthane Ana Hizmet Binası İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğüne bizzat başvurarak fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi almaları gerekmektedir. Giriş sınavına bu belgenin aslıyla birlikte ikinci bir kimlik kartının (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport v.b) gösterilmesi suretiyle girilebilecektir.

4-SINAV KONULARI

a)Hukuk

Anayasa Hukuku (Genel esaslar)

İdare Hukuku (Genel esaslar)

Medeni Hukuk (Genel esaslar)

Ceza Hukuku (Genel esaslar)

Ceza Muhakemesi Hukuku (Genel esaslar)

Ticaret Hukuku (Genel esaslar)

Borçlar Hukuku (Genel esaslar)

b)Ekonomi

İktisat Teorisi

Mikro İktisat

Makro İktisat

Uluslararası İlişkiler ve Kuruluşlar

Türkiye Ekonomisi

c)Maliye

Maliye Teorisi

Maliye Politikası

Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü

Kamu Borçları

d)Muhasebe

Genel Muhasebe

Bilanço Analizi ve Teknikleri

Ticari Hesap

5-SINAV KÂĞITLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 65 puan almak gerekir.

6-YAZILI SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Yazılı sınav sonuçları 16 Ekim 2008 tarihinde İSKİ Genel Müdürlüğü Kağıthane ve Aksaray Hizmet Binalarının girişinde ve İSKİ Genel Müdürlüğü web sayfasında (www.iski.gov.tr) duyurulacaktır. Bu duyuruda sözlü sınavın yeri ve zamanı da belirtilecektir. Yazılı sınavı kazananlara yazılı olarak bildirim yapılmayacak olup ilan panosu ve web sayfasındaki duyuru tebligat sayılacaktır.

7-SÖZLÜ SINAV

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan, sınavdan önce aşağıdaki belgeler istenir.

Tam teşekküllü hastanelerin birinden alınacak Sağlık Kurulu Raporu, (Bu rapor atanma için gerekli olup sözlü sınavdan sonra da verilebilir.)

Erkek adaylar için, askerlik görevini yaptığını veya tecil durumunu gösterir belgenin aslı veya noterden onaylı örneği,

4,5x6cm boyutlarında 6 adet fotoğraf,

Cumhuriyet Savcılığından alınan Adli Sicil Belgesi,

Özgeçmiş.

Sözlü sınavda adayların yazılı sınav konuları ve genel kültür bilgilerinin yoklanmasının yanında zekâ, muhakeme ve konuşma yetenekleri değerlendirilir. Sözlü sınavda adaylara Sınav Kurulu Üyelerinin her biri tarafından 100 tam not üzerinden not verilir. Verilen bu notların ortalaması sözlü sınav notunu oluşturur. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için alınacak notun 100 tam puan üzerinden en az 65 olması gerekir.

8-GİRİŞ SINAVI NOTU VE SONUCUN DUYURULMASI

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı notu yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Yapılan değerlendirme sonucunda sınav sonuçları başarı sırasına göre kadro sayısı kadar asıl ve yedek olarak İSKİ Genel Müdürlüğü Kağıthane ve Aksaray Hizmet Binalarının girişinde ve İSKİ Genel Müdürlüğü web sayfasında (www.iski.gov.tr) duyurulacaktır. Ayrıca adaylara yazılı olarak bildirim de yapılacaktır.

9- MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞINA ATANMA

Sınavda başarı gösterenler başarı sırasıyla boş olan Müfettiş Yardımcısı kadrolarına atanırlar.

Sınav Kurulu tarafından sınavı kazandığına ilişkin kendilerine tebligat yapılan adaylar bir ay içerisinde atanmak üzere müracaat etmezlerse haklarını kaybederler ve yerlerine yedek adayların ataması yapılır

> <