Rize Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 14 Ağustos 2008 11:29, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Rize Üniversitesi Akademik Personel İlanı

RİZE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır. Başvuracak adayların fakültelerin veya 4 yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerindcn mezun olmaları (Yurt dışından alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu'nca onaylanmış olması şarttır.). 657 Sayılı Kanunun 48. maddesindeki genel ve özel şartları sağlamış olmaları gerekmektedir.

Profesör ve Doçent kadroları devamlı statüde olup bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerinde başvurdukları birimi ve Rize Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi'ndeki koşulları sağladığını belirterek ekinde 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği, diploma ve doktora belgelerinin onaylı örnekleri ile yönergenin ekindeki Ek 2 formunu, özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyalarını profesörler için 6 takım; doçentler için 4 takım halinde vereceklerdir.Ayrıca profesör kadrosuna başvuran adaylar dilekçelerinde ve dosyalarında başlıca araştırma eserini belirtmiş olmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar dilekçelerinde; başvurdukları anabilim dalını ve sınava girecekleri yabancı dili belirterek (Yabancı Dil Başarı Belgesi olanlar ekleyeceklerdir.) ekinde. 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği, diploma ve doktora belgelerinin onaylı örnekleri ile söz konusu yönergenin ekindeki Ek 2 formu ile birlikle özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlarındanoluşan dosyalarını 4 takım halinde verecekleedir. (Yardımcı Doçentlik atamalarda Doçentlik Yabancı Dil Sınavını başaran adaylar tercih edilecektir.)

Öğretim görevlisi olarak atanmak üzere ilan edilen kadrolara başvuracak adayların uzmanlığını almış olmaları, KPDS veya ÜDS sınavından en az 50 puan veya eş değerliliği Yükseköğretim Kurulnca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmalare gerekmekte olup, başvuru dilekçeleri ekinde (2) adet fotoğraf, özgeçmişi, nüfus cüzdan örneği, diploma örneği, transkript örneği, yabancı dil belgesi örneği varsa ALES belgesinin onaylı örneklerini ekleyeceklerdir.

Başvurular gazetede ilan eılildiği tarihten itibaren 15 gün süre içersinde Rize Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığına şahsen yapacak. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Sınav yeri ve tarihleri daha sonra tespit edilip adaylara ayrıca bildirilecektir.

Başvuruda bulunan adaylar, başvurdukları kadro ile ilgili koşulları saglamadığı sonradan tespit edilmesi hâlinde bu adayların ataması yapılmayacak ve başvuruları iptal edilecektir.

İlgililere duyurulur.