Devlet Bütçe Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

İlan Giriş : 14 Ağustos 2008 10:35, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Devlet Bütçe Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünden :

DEVLET BÜTÇE UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVINA BAŞVURACAKLAR İÇİN DUYURU

SINAV TARİHİ : 22-23 Kasım 2008 (iki gün)

SINAV YERİ : ANKARA

ATAMA YAPILABİLECEK BOŞ KADRO SAYISI:

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer alan Devlet Bütçe Uzman Yardımcılığı kadrosunda, azami atama yapılabilecek boş kadro sayısı; 8 ve 9 uncu derecelerden olmak üzere toplam 25?dir.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI

1 - Ö.S.Y.M. tarafından 30 Haziran ? 01 Temmuz 2007 ve 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) KPSSP 56 puan türünden 75 ( yetmiş beş) ve üzerinde puan almış olmak (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 500 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 500 aday giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle 500 üncü sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.),

2 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen Devlet memuru olma koşullarını haiz olmak,

3 - 22 Kasım 2008 tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak,

4 - Üniversitelerin en az dört yıl süre ile eğitim veren; Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,

5 - Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya erteletmiş olmak ya da askerlikle ilgisi bulunmamak,

6 - Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı ile özürlü olmamak,

7 - Devlet Bütçe Uzman Yardımcılığı sınavında iki kez başarısız olmamak,

8 - Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen belge ve bilgileri vermiş bulunmak.

SINAV BAŞVURUSU

Başvurular 25 Eylül 2008 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi 1. Kat İlkadım Caddesi Dikmen Yolu 06100 ANKARA adresine şahsen veya posta ile yapılabilir. Postada meydana gelebilecek gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. (İstenilen belgeler ?Devlet Bütçe Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Belgesi?nde belirtilmiştir.)

?Devlet Bütçe Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Belgesi? yukarıda belirtilen adresten veya Internet aracılığı ile www.bumko.gov.tr adresinden temin edilebilir. (Ayrıntı için 0 312 415 18 32 /33/34 no.lu telefonlardan bilgi alınabilir.)

SINAVA KATILMAYA HAK KAZANAN ADAYLARIN DUYURULMASI

Sınava katılmaya hak kazanan adaylar www.bumko.gov.tr internet adresinde ilan edilecek ve bu ilanda sınav yeri, sınav salonu ve saatine ilişkin açıklamaya yer verilecektir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Sınava katılmaya hak kazanan adaylara Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce ?Sınav Giriş Belgesi? verilir. Sınava ancak bu belgeyi ibraz etmek suretiyle girilebilir. Bu belge adaylara sınav salonunda elden teslim edilecek, ayrıca haberleşme adreslerine gönderilmeyecektir. Sınavda giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi bulundurulacaktır.

Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI

I - Ekonomi

A - Kuramsal Ekonomi (Makro, Mikro, Ekonomi Politikası)

B - Para-Kredi

C - Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar

II - Maliye

A - Kuramsal Maliye (Kamu Gelirleri, Kamu Harcamaları, Maliye Politikası)

B - Bütçe ve Bütçe Politikası (Türk Bütçe Sistemi)

C - Türk Vergi Hukuku ve Gider Yasalarının Esasları

III - Hukuk

A - Anayasa Hukuku

B - Medeni Hukuk (Aile Hukuku Dışında)

C - Borçlar Hukuku (Genel Esaslar)

D - Kamu Hukuku (Genel Esaslar)

IV - Matematik-İstatistik

V - Yabancı Dil (İngilizce, Fransızca, Almanca)

DEĞERLENDİRME

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmazlar. Yazılı sınav soruları, I. ve II. konu grupları için 25?er, III. ve IV. konu grupları için 20?şer ve V. konu grubu için 10 puan olmak üzere toplam 100 puana göre düzenlenir. Değerlendirme sonucunda 70 puan ve üzeri not alanlar yazılı aşamada başarılı sayılır.

İlan olunur.