TKİ 11 Eski Hükümlü İşçi Alacak

Kaynak : Kamuilan
İlan Giriş : 04 Kasım 2020 09:16, Son Güncelleme : 04 Kasım 2020 16:21
TKİ 11 Eski Hükümlü İşçi Alacak

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Eski Hükümlü Belirsiz Süreli (Daimi) İşçi Alımı

Garp Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü ve Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğüne Belirsiz Süreli (Daimi) iş sözleşmesiyle çalıştırılmak üzere Eski Hükümlü işçi alımı yapılacaktır.

Talebimiz, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün Açık İş İlanlarında 04.11.2020 tarihinde yayımlanacaktır.

Başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla yapılacaktır.

İşyerimiz 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği çok tehlikeli sınıfına tabi Madencilik kolunda faaliyet göstermektedir.

Kurumumuza işçi alınılan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ve TKİ İşçi Alınmasında Uygulanacak Sınav Yönergesi hükümleri doğrultusunda yapılmaktadır.

Deneme süresi 2 ay olup, İşletme Toplu İş Sözleşmesindeki yazılı olan sosyal haklara tabidir.

İlan edilen İşgücü talebimizin son başvuru tarihi itibariyle, adayların ilanda belirtilen öğrenim durumu ve bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

Lise ve Dengi Okul Mezunu düzeyinde ilan edilen işgücü talebimize başvuru yapan alt ve üst öğrenim seviyesindeki başvurular kabul edilmeyecektir.

Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak, eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ibraz etmek zorundadırlar.

Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkartılacaklardır.

Lise ve Dengi Okul Mezunu düzeyinde ilan edilen işgücü talebimiz kapsamında işe başlayıp, işe başladıktan sonra söz konusu işgücü talebimizin ilan edildiği son başvuru tarihi itibariyle alt veya üst öğrenim mezunu olduğu tespit edilenlerin iş sözleşmeleri, 4857 sayılı iş Kanunun 25 inci maddesinin ikinci fıkrası gereğince fesh edilecektir.

Sınava alınacak adayların belirlenmesi için Kurumumuza bildirilen ve ilanda belirtilen başvuru şartlarını taşıyan adaylar arasından ilan edilen her unvan sayısının 4 (dört) katı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecektir.

Noter kura çekimi 25.11.2020 tarih, saat 10:00'da Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğünde (Hipodrom Cad. No: 12 Yenimahalle/ANKARA) gerçekleştirilecektir.

COVID-19 salgını nedeniyle alman tedbirler kapsamında adayların sosyal mesafe kuralına uyması şartıyla Noter kura çekimini izlemek için salona alınabileceklerdir. Ayrıca, Tele-Video Konferans sistemiyle İşletme Müdürlüklerimizce belirlenen yerlerde isteyen adaylar canlı olarak izleyebileceklerdir.

Kura sonuçları, belge kontrolü, sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınav günü, saati, yeri ve diğer her türlü duyurular (http://www.tki.gov.tr), (http://www.gli.gov.tr) ve (http://www.eli.gov.tr) adreslerinden ilan edilecek olup, adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacaktır.