İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 07 Ekim 2020 03:55, Son Güncelleme : 07 Ekim 2020 03:58
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğünden:

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ALIM İLANI

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda Öğretim Görevlisi alınacaktır.

Genel ve Özel Şartlar

Adayların;

- 657 sayılı Kanun'un 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları,

- ALES'ten en az 70 (ilanda belirtilen puan alanında son beş yıl içinde alınan/ALES muafiyetinden yararlanacakların durumlarını ibraz etmeleri durumunda değerlendirme puanı 70 olarak dikkate alınır.), araştırma görevlisi kadrolarına müracaat edecek adayların Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavı veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan en az 50 puan almış olmaları (Rektörlük öğretim görevlisi kadrolarından* işaretli olanların ve Yabancı Diller Yüksekokulu kadrolarının istisnai durumu ilan dipnotunda belirtilmiştir.),

- Başvuracak adayların en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmaları veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmuş bulunmaları,

- Yurtdışından aldığı diplomalarının denkliğinin onaylanmış olması, şarttır.

- Adayların transkriptleri, öndeğerlendirme ve nihai değerlendirilme aşamalarında 100'lük not sistemine göre değerlendirilecek olup, diğer not sistemleri ve diğer not sistemleri ile aynı anda 100'lük not sisteminde bildirilen transkriptlerin değerlendirilmesinde Yükseköğretim Kurulu Eşdeğerlik Tablosu kullanılacaktır.

- Adaylar aynı ilan dönemi içerisinde şartlarını taşıdığı tek ilana başvurabilirler.

- İlan niteliklerinde belirtilen tecrübe sürelerine ilişkin,

Hizmeti kamu kuramlarında geçmişse onaylı hizmet belgesi ile birlikte çalışma belgesi,

Kamu kuramları dışında geçmişse Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Dökümü ve ilgili kuruluştan onaylı çalışma belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

- Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kuramlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

- Adaylar Başvuru Kılavuzunda belirtilen hususları okuyup uymakla yükümlüdür, Kılavuzda belirtilen hususlara riayet edilmediği takdirde başvuru geçersiz sayılacaktır.

- Üniversite zorunlu hallerde sınav takviminde değişiklik yapma ve ilanı iptal etme hakkını saklı tutar, değişikliğe ilişkin duyurular kişisel başvuru ekranından ve kadronun ilan edildiği birim internet sayfasından ilan edilir. Ayrıca tebligat yapılmaz.

Başvuruda Yüklenecek Belgeler

1- Özgeçmiş

2- ALES Sonuç Belgesi (.pdf formatında)

3- Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavı veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınava ait sonuç belgesi.(.pdf formatında)

4- Yüksek Lisans/Doktora Diplomaları veya Geçici Mezuniyet Belgesi (Asıl belgenin taranmış hali veya e-Devlet üzerinden alınan karekodlu belge)

5- Lisans Diploması ve Transkripti (Asıl belgenin taranmış hali veya e-Devlet üzerinden alınan karekodlu belge)

6- İlan niteliğinde belirtilen tecrübe/eğitim/sertifika belgeleri.