Balıkesir Savaştepe Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 31 Temmuz 2008 14:04, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Balıkesir Savaştepe Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

T.C. SAVAŞTEPE BELEDİYESİ ZABITA MEMURU VE İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) fıkrasındaki şartlar ile 11 Nisan 2007 tarih ve 26490 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Belediye Zabıtası Yönetmeliği'nin 13,14 ve 15. maddesi gereği Zabıta Memuru; 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Belediye İtfaiye yönetmeliğinin 15. maddesi yönetmelik hükümleri gereği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümleri gereği İtfaiye Eri atanma şartlarını taşımak kaydıyla Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri kadrolarına sözlü sınav ile memur alımı yapılacaktır.

ALINACAK KADROLAR:

DERECESİ ÜNVANI ADET CİNSİYET TAHSİLİ

6 Zabıta Memuru 1 E-K 2 Yıllık Yüksek Okul veya Dengi Okul

9 Zabıta Memuru 1 E-K Lise veya Dengi Okul

DERECESİ ÜNVANI ADET CİNSİYET TAHSİLİ

9 İtfaiye Eri 3 E-K 4 Yıllık Yüksek Okul veya Dengi Okul

10 İtfaiye Eri 3 E-K Lise veya Dengi Okul

BAŞVURU ŞARTLARI:

ZABITA MEMURU ADAYLARI GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR:

Zabıta memurluğuna atanmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) Fıkrasında belirtilen genel şartlarının yanı sıra;

1-(Zabıta Memuru Adayları) Sınavın yapıldığı tarihte itibarı ile 25 yaşını doldurmamış olmak

2-6. Derece için 2 yıllık yüksek okul, 9.derece için en az lise veya dengi okul mezunu olmak

3-) Erkek adaylar için Askerliğini Yapmış Tecilli veya Muaf Olmak

4-Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1.67 m. Boyunda, kadınlarda en az 1.60 m. boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+, -) 10 kg; dan fazla fark olmamak.

5-Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini sürekli bir şekilde yapmaya engel olacak beden veya akıl sağlığı sorunu bulunmamak, sağlık bakımından her türlü iklim şartlarında görev yapmaya elverişli olmak

6- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2004 yılı ve sonrası Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş; 2 Yıllık Yüksek Okul veya dengi okul Mezunları için en az 70 puan almış olmak, Lise veya dengi okul mezunları için 65 puan almış olmak gerekir.

7-Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak, Zabıta Memuru boş kadro sayısının 3 katı kadar aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak Zabıta Memuru adaylarının listesi Belediye ilan panosunda yayımlanacaktır.

İTFAİYE ERİ ADAYLARI GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

İtfaiye Eri olarak atanmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) Fıkrasında belirtilen genel şartlarının yanı sıra;

1) Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

2) En az Lise veya Dengi Okul Mezunu olmak veya kadro durumuna uygun 4 Yıllık Yüksek Okul veya Dengi Okul mezunu olmak.

3) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 metreden den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.(Adayların Sağlık Kuruluşlarından onaylattıkları boy kilo tespit formu başvuru sırasında istenecektir.

4) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2004 yılı ve sonrası Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş ve Lise veya Dengi Okul mezunları için en az 65 Puan, 4 Yıllık Yüksek Okul veya Dengi Okul Mezunları için ise az 60 puan almış olmak.

NOT: (Lise veya dengi okul düzeyinde alınacak adaylar için sadece lise ve dengi okul mezunları; 4 Yıllık Yüksek Okul veya Dengi Okul düzeyinde alınacak adaylar için 4 Yıllık Yüksek Okul veya Dengi Okul mezunları başvuracaktır.)

6) Sınavın yapıldığı tarih itibarı ile 30 yaşını doldurmamış olmak

7) Erkek adaylar için Askerliğini Yapmış Tecilli veya Muaf Olmak.

8-Belediyemize başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak İtfaiye Eri boş kadro sayısının 3 katı kadar aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak İtfaiye Eri adaylarının listesi Belediye ilan Panosunda yayımlanacaktır.

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:

Başvuru süresi 01.08.2008 tarihinde saat:13.00 başlayacak ve 04.08.2008 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular; Savaştepe Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'ne şahsen yapılacaktır. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURUSU KABUL EDİLENLERİN İLANI VE SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Başvurusu kabul edilen sınava çağrılan adayların listesi 05.08.2008 tarihinde Belediyemiz hizmet binası girişinde bulunan ilan panosundan duyurulacaktır. Sınava çağrılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava giriş belgeleri 05.08.2008 tarihin de Yazı işlerinden alınacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:

1- Aday tarafından doldurulacak olan Başvuru Formu (Boş Başvuru Formu örneği kurumdan temin edilecektir.

2- KPSS sonuç belgesi aslı veya tasdikli sureti,

3- T.C.Kimlik numarası mevcut Nüfus cüzdanı aslı veya tasdikli sureti,

4- Diploma, çıkış belgesi aslı veya tasdikli sureti,

5- Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf,

6- Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmadığına, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmadığına, boy ve kilo durumunu gösterir Sağlık Kurulu Raporu ( Devlet Hastanesinden ) son 1(Bir) ay içinde alınmış olması gerekmektedir.

7- Adaylar için askerliğini tamamen yaptığına dair terhis belgesi aslı veya tasdikli sureti

8- Cumhuriyet Savcılığı Adli Sicil Belgesi (son 1(bir) ay içinde alınmış)

SINAV YERİ, SAATİ:

Sınavlar sözlü olarak yapılacaktır. Sınav 07.08.2008 Perşembe günü, saat 10:30'da Savaştepe Belediye Başkanlığı, Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda yapılacaktır.

SINAV KONUSU (MÜLAKAT):

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat

SINAV ŞEKLİ, DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ ve İLANI:

1- Sözlü sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar.

2- Sözlü sınav yukarıdaki sınav konuları üzerinde yapılacaktır. Hizmetin gerektirdiği duruma göre görevin gerektirdiği özellikleri ölçecek uygulamalı sınav şeklinde de yapılacaktır.

3- Sınava giren adayların yanlarında sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) ile geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorundadır. Her aday, sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) kontrol edilmek suretiyle alınır.

4- Sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır. Sözlü sınavda en az 70 puan almak şarttır.

5- Kurum sınav başarı puanı, sözlü sınav sonucu esas alınarak belirlenir.

6- Girişe esas teşkil edecek sınav sonucu, kurum sınavı başarı puanının % 50 si ile KPSS puanının % 50 si alınmak suretiyle belirlenir.

7- Sınav sonuçları başarı sırasına göre belediyenin belediye ilan tahtasında ilan edilir ve kazananlara yazılı olarak bildirilir.

8- Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.

İLANEN DUYURULUR.