2003 Aralık Dönemi Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınav (LES) İlanı

İlan Giriş : 21 Eylül 2003 12:49, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
2003 Aralık Dönemi Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınav (LES) İlanı

2003 Aralk Dnemi Lisansst Eitimi Giri Snan (LES) lan

1) 2003 Aralk Dnemi Lisansst Eitimi Giri Snav (LES), renci Seme ve Yerletirme Merkezi (SYM) tarafndan 7 Aralk 2003 tarihinde niversite rektrlklerinin bulunduu Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydn, Balkesir, Bolu, Bursa, anakkale, Denizli, Diyarbakr, Edirne, Erzurum, Eskiehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, stanbul, zmir, Kahramanmara, Kars, Kayseri, Krkkale, Kocaeli, Konya, Ktahya, Malatya, Manisa, Mersin, Mula, Nide, Sakarya, Samsun, Sivas, anlurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak illeri ile Lefkoa'da yaplacaktr.

2) Trkiye'de bir lisans st eitimi programnda renim grmek isteyenler LES'e girmek zorundadr. Adaylarn LES'ten, bavurduu lisans st programn puan trnden en az 45 (lisans diplomasyla doktoraya bavuracaklar iin 55) puan almalar gerekmektedir.

3) 2547 sayl Kanunun 418 sayl KHK ile deiik 33. maddesi uyarnca, aratrma grevlisi kadrolarna atanmak suretiyle yksekretim kurumlar tarafndan yurtdna lisansst renim grmek zere gitmek isteyen adaylar ile 1416 sayl Kanun ve 492 sayl KHK'ya dayal olarak yksekretim kurumlarnn retim eleman, kamu kurum ve kurulularnn Uzman personel ihtiyacnn karlanmas amacyla, Milli Eitim Bakanl tarafndan resmi burslu statde yurtdna lisansst renim grmek zere gitmek isteyen adaylarnda bu snava girmeleri gerekmektedir.

4) Yksekretim kurumlar aratrma grevlilerinin atamalarnda dier deerlendirme ltlerinin yan sra LES sonular da kullanlacaktr.

5) 2003 Aralk dnemi LES'e bavuru sresi 29 Eyll-10 Ekim 2003 tarihleri arasndadr.

6) Bu snava en az lisans diplomasna sahip olanlar ile snavn yapld tarihten itibaren bir yl iinde bir lisans programndan mezun olabilecek durumda bulunanlar girebileceklerdir.

7) LES'e yabanc uyruklu rencilerde girebilir.

8) Btm yksekretim kurumlar lisansst eitim iin renci seerken, LES sonularn ilgili mevzuat dahilinde kullanacaklardr.

9) Bu snavda adaylara saysal ve szel blmden oluan bir yetenek testi uygulanacak; her aday iin saysal, szel ve eit arlkl ayr LES puan hesaplanacak ve sonular adaylarn adreslerine snav sonu belgesiyle duyurulacaktr. LES sonular, snav tarihinden itibaren iki yl sreyle geerli olacaktr.

10) Hangi lisansst programlara hangi puan trnde ve an az ka puan alm adaylarn kabul edilecei ile ayrca bir snav yaplp yaplmayaca yksekretim kurumlar tarafndan karara balanacak ve adaylara bu kurumlara tarafndan duyurulacaktr.

11) LES'e bavurmak isteyen adaylar, 4.500.000 TL karlnda 2003-LES Aralk Dnemi Klavuzunu, Bavurma Belgesini, soru rneklerini ieren kitap niversitelerden alacaklar ve kurallara uygun olarak doldurduklar Bavurma belgesini, 45 milyon TL olan snav cretini bankaya yatrdklarn gsteren Banka belgesi SYM kuponu ile birlikte yine niversitelere teslim edeceklerdir.
LES'e bavuracak adaylardan bir lisans programndan mezun olabilecek durumda bulunanlar kendi niversitelerinden, mezun adaylar ise istedikleri niversiteden bavurma evrakn alacak ve doldurduklar bavurma belgelerini mezun olmayan adaylar kendi niversitelerine, mezun adaylar ise istedikleri niversiteye onaylatarak teslim edeceklerdir. Akretim program rencileri bu onay bal bulunduklar brolara da yaptrabileceklerdir.

12- Bavurma belgesinde TC uyruklu adaylarn TC Kimlik numras sorulmaktadr. Nfus czdannda TC Kimlik numaras bulunmayan adamlarn bavuru tarihinden nce bu numaray renmeleri yararl olacaktr.

12) LES ile ilgili danmak iin 0 312 298 80 50 (ok hatl santral) (SYM) numaral telefona bavurabilirler.