Ordu Güzelyurt Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 18 Temmuz 2008 09:37, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ordu Güzelyurt Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

ORDU İLİ GÖLKÖY İLÇESİ GÜZELYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15 inci maddesi ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrası şartlarını taşımak koşulu ile Belediyemizde boş bulunan Aşağıda Unvan, Derece, Sınıfı ve Sayıları belirtilen İtfaiye Eri kadrolarına, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

SINIFI ÜNVANI DERECESİ ADEDİ EĞİTİM DURUMU KPSS TABAN PUANI

GİH İtfaiye Eri 11 2 Lise ve Dengi Okul Mezunu 60

GİH İtfaiye Eri 11 1 2 yıllık Yüksekokul Mezunu 75

İTFAİYE ERİ KADROSU İÇİN GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR :

İtfaiye Erliğine atanmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra;

a) Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak

b) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.

c) 30 yaşını doldurmamış olmak

d) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2004 ve 2006 Kamu Personeli Seçme Sınavından 100 tam puan üzerinden 2 yıllık Yüksek Okul Mezunları için 75 puan, Lise ve dengi okul mezunları için en az 60 puan almış olmak.

SINAVA BAŞVURU:

Başvurular, Güzelyurt Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacak olup, posta ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular 22.07.2008 Salı başlayıp 25.07.2008 Cuma günü saat 12.00'de sona erecektir.

SINAV YERİ VE SAATİ:

31 Temmuz 2008 Perşembe günü saat : 10.00'da Belediye Meclis Salonunda sözlü ve uygulamalı sınav yapılacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak iş talep formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgelere eklenecektir.

1- KPSS Sınav Sonuç Belgesi Aslı veya onaylı sureti

2- T.C.kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı sureti

3- Son altı ay içerisinde çekilen 4 adet vesikalık fotoğraf

4- Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi aslı veya tasdikli sureti

5- Sabıka kaydının olmadığına dair beyanı

6- Askerlikle ilişkisinin olmadığına dair beyanı

7- Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair beyanı

SINAV KONULARI:

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan oluşur.

e) Mesleki Uygulamalar

f) Genel Kültür

SINAVA GİRİŞ , SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

KPSS Başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday sınava sözlü sınava çağırılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Başkanlığımızın İlan panosuna asılacaktır. Adaylar kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi gibi fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesini de yanında bulunduracaklardır. Sınava katılmayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır

Sınava giren adaylar ayrıca sözlü sınav komisyonu tarafından dayanıklılık sınavına tabi tutulacaklardır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden 70 puan almak gerekmektedir. Başarı notu sözlü sınavda alınan nottur. Sınav sonuçlarını iki sınavın ortalamasına göre en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak sureti ile belirlenecektir. Ayrıca bu ilanda belirtilen kadro sayısının yarısı kadar yedek başarı listesi ilan edilecektir. Sınavı kazanan asıl ve yedek adayların isim listesi Belediyemizin ilan panosuna asılarak adaylara duyurulacaktır.

Sınav sonucu sözlü sınava giren tüm adaylara yazılı olarak bildirilir ve başarılı olan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenilir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylardan atama yapılacaktır.

Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Sınav başvuru süresi içinde şahsen yapılmayan başvurular geçersizdir.

İLAN OLUNUR