Konya Kulu Zincirlikuyu Belediyesi Zabıta Memru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 17 Temmuz 2008 09:38, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Konya Kulu Zincirlikuyu Belediyesi Zabıta Memru ve İtfaiye Eri Alım İlanı
T.C. ZİNCİRLİKUYU BELEDİYE BAŞKANLIĞI KULU/KONYA

11 Nisan 2007 tarihli ve 26490 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13, 14 ve 15 inci maddeleri ile 21 Ekim 2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15, 16 ve 17 nci maddeleri ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasındaki şartları taşımak koşulu ile Belediyemizde boş bulunan aşağıda Unvan, Sınıf, Derece ve Sayıları belirtilen Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri kadrolarına, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

ALINACAK MEMUR KADROLARINA AİT BİLGİLER:

Sıra Sıra No Alınacak Kadro Unvanı Sınıfı Kadro Derecesi Adedi Niteliği KPSS Türü KPSS Puanı

1 Zabıta Memuru G.İ.H 10 1 2 Yıllık Yüksek Okul veya Dengi Okul mezunu olmak KPSSP93 En az 65 puan

2 İtfaiye Eri G.İ.H 10 1 Lise veya dengi okul mezunu olmak KPSSP94 En az 60 puan

BAŞVURU ŞARTLARI:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak,

b) Zabıta Memuru için sınav günü itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak,

c) İtfaiye Eri kadroları için sınavın yapıldığı tarih itibariyle adayların 30 yaşını doldurmamış olmak

d) İtfaiye Eri kadrolarına başvuranlar için; sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

e) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 m, boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak.(Boy ve kilo tespiti başvuru esnasında Kasabamız Sağlık Ocağınca yapılacaktır.)

f) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2004 yılı veya sonraki yıllarda yapılmış KPSS sınavlarına girmiş ve belirtilen puan türleri itibari ile 100 tam puan üzerinden 2 Yıllık Yüksek Okul veya Dengi Okul mezun adaylarda zabıta memuru için en az 65 puan ve üzeri almış lise veya dengi okul mezunu adaylarda itfaiye eri için de en az 60 puan ve üzeri almış olmak

SINAVA BAŞVURU YERİ VE TARİHİ:

Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri giriş sınavı başvuruları, Zincirlikuyu Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacak olup, posta ve internet ortamında yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular 25 Temmuz 2008 Cuma günü saat :08,30' da başlayıp 28 Temmuz 2008 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

Belediyemiz, Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak İş Talep Formu aday tarafından tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenerek yapılacaktır.

1- KPSS Sonuç Belgesi aslı veya ilgili Kurumca onaylı sureti yada noter onaylı sureti

2- TC kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı veya ilgili Kurumca onaylı sureti

3- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf

4- Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi aslı veya ilgili Kurumca onaylı sureti

5- Sabıka kaydının olmadığına dair beyanı

6- Adayların askerlikle ilişkisinin olmadığına dair beyanı

7- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı

SINAV YERİ VE SAATİ:

04/08/2008 Pazartesi günü saat:10:00'da Belediyemiz Başkanlık Odasında sözlü sınav yapılacaktır.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Başvuru şartlarını taşıyanlardan; KPSS başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağırılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Belediyemiz ilan panosunda yayınlanarak duyurulacaktır. Sınava çağrılan adaylar, kendileri için düzenlenen Sınava Giriş Belgelerini 30 Temmuz - 01 Ağustos 2008 tarihleri arasında Yazı İşleri Müdürlüğünden mesai bitimine kadar şahsen alacaklardır. Başvuru şartlarını taşımayan veya sıralamaya giremediği için sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI: (Mülakat sınav konuları)

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat

e) Genel kültür.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

Zabıta Memuru kadroları giriş sınavı:

Zabıta Memuru kadrosuna giriş sınavı için başvuran adayların sözlü sınavı, Sözlü Sınav Komisyonu huzurunda mülakat şeklinde yapılacaktır. Adaylar, sözlü sınava alfabetik soyadı sırasına göre alınacaktır. Sözlü sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Her aday (a), (b), (c), (d) ve (e) konu gruplarının her birinden ayrı ayrı sözlü sınava tabi tutulur. Sözlü sınav notunun aritmetik ortalamasının % 50 si ile KPSS puanının % 50 si alınmak suretiyle başarı notu belirlenir

İtfaiye Eri kadroları giriş sınavı:

İtfaiye Eri kadrosuna giriş sınavı için başvuran adayların sözlü sınavı, Sözlü Sınav Komisyonu huzurunda sözlü ve dayanıklılık testi (belediyemiz itfaiyesinde) olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Sözlü ve dayanıklılık sınavlarından 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Bu değerlendirme (a),(b),(c),(d) ve (e) konu gruplarının her birinden ayrı ayrı sözlü sınava tabi tutulurlar.
İtfaiye Eri giriş sınavı başarı notu; sözlü ve dayanıklılık sınavlarından 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Bu değerlendirme (a),(b),(c),(d) ve (e) konu gruplarının her birinden ayrı ayrı sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınav ile dayanıklılık sınavı notunun aritmetik ortalaması alınmak suretiyle başarı notu belirlenir.

Giriş sınavında başarı notu en yüksek olan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste Başkanlıkta uygun yerlere asılır. Ayrıca sınav sonucu, kazanan adaylara yazılı olarak tebliğ edilir ve bu tebligatta atanmaları için gerekli olan belgeler ve işlemler ile bunların belediyeye teslimi için tanınan süre belirtilir. Sınava katılanlardan başarılı bulunanların ilan edilen boş kadro sayısından fazla olması halinde, ilan edilen kadro sayısı kadar asil ve yarısı kadar yedek başarı listesi ilan edilir. Asil adaylardan süresi içinde göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylar çağrılacaktır.

Atamanın yapılabilmesi için tebligatta belirtilen süre içinde gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Süresi içinde yapılmayan posta ve internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

Sınav Komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolardan, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiç bir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İLANEN DUYURULUR.