Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 30 İşçi Alacak

Kaynak : İşkur
İlan Giriş : 23 Temmuz 2020 17:01, Son Güncelleme : 23 Temmuz 2020 17:21
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 30 İşçi Alacak

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 3

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi ilanlarda, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenebilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

1. İŞ TANIMI

Hayvan Bakıcısı; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak çalışmak.

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1. Otomatik süt sağımı, buzağı bakımı, beslenmesi, doğum ve tedavi konusunda tecrübeli olmak,

3.2. Hayvanların mevcut çayır ve otlaklardan faydalanmalarını sağlamak,

3.3. Yemlerinin miktarını tayin etmek, yemleri hazırlamak ve hayvanlara vermek,

3.4. Hayvanların sağlığına dikkat etmek, küçük hastalıklarda hayvanları tedavi etmek,

3.5. Genel ahır temizliğini yapabilecek nitelikleri taşıyor olmak,

3.6. Çiftlik dahilindeki binaları, çitleri, parmaklıkları ve diğer teçhizatı bakıma tabi tutmak,

3.7. Tamir edilmelerini sağlamak,

3.8. Kamu ya da Özel Sektörde otomatik süt sağım sistemine sahip büyükbaş hayvan tesisinde hayvan bakıcısı olarak çalışmış olmak,

3.9.

Üniversitemizin İstiklal Yerleşkesindeki Çiftlik alanında bulunan ve kendilerine tahsis edilecek bakıcı evinde ikamet etmeye manisi olmamak,

3.10. Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı Sürü Yöneticiliği (Çobanlık) Belgesi olmak.

3.11. Yeşil yem bitkilerinin iklimlendirme ortamında çimlenmesi konusunda deneyimli olmalı ve bu konuda Kurs Bitirme Belgesi veya Katılım Sertifikası vb. birine sahip olmak.

3.12. İşletme içerisinde İdarece verilen tüm görevleri yapabilecek nitelikte olmak,

3.13. Pozisyona yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek beceri ve niteliklere haiz olmak.

4. GENEL KRİTERLER

4.1. Yaş : 18-55 yaş arası olmak

4.2. Cinsiyeti : Kadın, Erkek katılımcı fark etmez.

4.3. Öğrenim Seviyesi: İlköğretim veya Lise ve dengi bir okuldan mezun olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: Başvuruda tecrübe aranmayacaktır.

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Başvuruda mesleki tecrübe aranmayacaktır.

4.6. Başvuru için Gerekli Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri, okul mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesini kapsar.

4.6.1- Yeşil Yem Bitkilerinin İklimlendirme Ortamında Çimlenmesi konusunda deneyimli olmalı ve bu konuda Kurs Bitirme Belgesi veya Katılım Sertifikası, (Çiftliğimizde kurulu olan, günlük yeşil yem üretim sistemini çalıştırmak, gerekli bakımlarını yapmak çok önemli olduğundan bu konularda tecrübesi olanların belge veya sertifika sunmaları gerekmektedir)

4.6.2- Okul mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesi.

4.6.3- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- Talep edilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterlere uyup uymadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik ya da teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir.

*Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil listede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

* Mülakatlar sonucunda yapılan puanlama neticesinde eşitlik sağlanması halinde öncelikle: Kamu yada Özel Sektörde otomatik süt sağım sistemine sahip büyükbaş hayvan tesisinde çalışanlar (belgelendirmeleri halinde), istenilen mesleğe uygun mesleki tecrübe ve deneyimi olanlar öncelikli sayılacaktır.

4.7.4- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Akdeniz Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterden onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olan adaylar elenecektir

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 05.08.2020 tarihlerinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok da katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesindeki Oditoryum' da Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da

MAKÜ Büyükbaş Hayvan Çiftliği Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/41 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut çalışma ofisi veya uygulama alanlarında sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri;

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir.

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu'nun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 1

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi ilanlarda, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenebilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

ÇİFTLİK İŞÇİSİ (GENEL)

1. İŞ TANIMI

lik İşçisi (Genel) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak çalışmak.

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1. Otomatik süt sağımı, buzağı bakımı, beslenmesi, doğum ve tedavi konusunda tecrübeli

olmak,

3.2. Çiftlik hayvanlarının üretilmesi, yetiştirilmesi, terbiyesi ve bakımını ve bunlarla ilgili diğer

yardımcı işleri yapmak,

3.3. Yemlerinin miktarını tayin etmek, yemleri hazırlamak ve hayvanlara vermek,

3.4. Hayvanların sağlığına dikkat etmek, küçük hastalıklarda hayvanları tedavi etmek,

3.5. Genel ahır temizliğini yapabilecek nitelikleri taşıyor olmak,

3.6. Çiftlik dahilindeki binaları, çitleri, parmaklıkları ve diğer teçhizatı bakıma tabi tutmak,

3.7. Çiftlik yapılarını, çitleri, makineleri ve diğer teçhizatın bakımını ve tamirini yapmak,

3.8. Çeşitli çiftlik makine ve teçhizatını kullanmak ( Traktör kullanmada tecrübeli olmak)

3.9. Toprağı koşumlu ve motorlu çeşitli ziraat makineleri kullanarak sürmek, gübrelemek,

tırmıklamak, tohumları serpmek, meyve ağaçları dikmek, toprağı sulamak, ürün yetiştirmek,

3.10. Hasat ve harmanlama çalışmalarına katılmak,

3.11. Kamu yada Özel Sektörde otomatik süt sağım sistemine sahip büyükbaş hayvan tesisinde çiftlik işçisi olarak çalışmış olmak,

3.12. Tarla, sebze ve meyve bahçelerinde ve diğer yetiştirme alanlarında gerekli işleri yapmak,

3.13. Yeşil yem bitkilerinin iklimlendirme ortamında çimlenmesi konusunda deneyimli olmalı ve bu konuda Kurs Bitirme Belgesi veya Katılım Sertifikası vb. birine sahip olmak.

3.14. İşletme içerisinde İdarece verilen tüm görevleri yapabilecek nitelikte olmak,

3.15. Mesleğe yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek beceri ve niteliklere haiz olmak.

4. GENEL KRİTERLER

4.1. Yaş : 18-45 yaş arası olmak

4.2. Cinsiyeti : Erkek katılımcı

Açıklama: Büyükbaş Hayvan Çiftliğinde çalıştırılacak olan işçilerden yapmaları istenilen işler genel olarak erkek çiftlik işçilerinin yapması gereken işler (Tarım alet ve makinalarını iyi derecede kullanmak, bakım onarımlarını yapmak, ağır sayılan işlerde genellikle beden gücüne gereksinim duymak) olduğundan erkek katılımcı tercih edilmiştir.

4.3. Öğrenim Seviyesi: İlköğretim veya Lise ve dengi bir okuldan mezun olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: Başvurada tecrübe aranmayacaktır.

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Başvurada mesleki tecrübe aranmayacaktır.

4.6. Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri kapsar.

4.6.1- Sürücü Belgesi en az B sınıfı ve 2 yıl tecrübe sahibi olunması (Tarlaların ekime hazırlanması, ekimi ve hasat edilmesi vb. işlerin Traktörle yapılacak olması.)

4.6.2- Yeşil Yem Bitkilerinin İklimlendirme Ortamında Çimlenmesi konusunda deneyimli olmalı ve bu konuda Kurs Bitirme Belgesi veya Katılım Sertifikası olmalıdır.(Çiftliğimizde kurulu olan, günlük yeşil yem üretim sistemini çalıştırmak, gerekli bakımlarını yapmak çok önemli olduğundan bu konularda tecrübesi olanların belge veya sertifika sunmaları gerekmektedir)

4.6.3- Okul mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesi.

4.6.4- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Bu aşamalar: İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, istenilen her meslek gurubuna ait Noter tarafından çekilecek kuradan önce mesleğe uygun adaylardan istenilen belgelerin kontrolü ve tecrübelerinin sınanması ile uygun olan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- İstenilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlayamadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol ve puanlama süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik yada teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir.

*Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil lestede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

4.7.3- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterde onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olan adaylar elenecektir.

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 05.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok da katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesi Oditoryum Binası (Konferans ve Sergi Salonu)' nda Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da MAKÜ Büyükbaş Hayvan Çiftliği Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/41 Merkez/BURDUR adresinde mevcut çalışma ofisi veya uygulama alanlarında sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri; Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir.

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanununun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 1

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi ilanlarda, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenebilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

1. İŞ TANIMI

Süt ve Süt Ürünleri İşlemecisi, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak çalışmak.

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1. Üretime uygun sütün seçimini yapmak,

3.2. Üretim hattının insan sağlığı için uygun olmasını sağlamak,

3.3. Süt ürünleri üretilmesi için gerekli işlemleri yapmak,

3.4. Üretilen ürünlerin kalite kriterlerini belirlemek ve analizlerini yapmak, sonuçları yorumlamak,

3.5. Üretimde çalışacak elemanların nitelik ve sayılarını belirlemek,

3.6. Gerekli malzemeleri temin etmek ve malzemelerin kullanılmasını ve kullanıma hazır olmasını sağlamak,

3.7. Kullanılan alet ve makinelerin bakım ve onarımlarını yapmak veya yaptırmak,

3.8. Mesleği alanındaki gelişmeleri takip etmek ve uygulamak,

3.9. Beyaz peynir, Kaşar peyniri, yoğurt, ayran, tereyağı, kaymak, pastörize süt gibi ürünlerin üretim süreçlerini bilmek, üretimini yapmak ve yönetmek konularında tecrübeli olmak,

3.10. Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı Süt İşleme meslek dalında Kalfalık belgesine sahip olmak,

3.11. Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı Süt İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi kurs bitirme belgesine sahip olmak,

3.11. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uymak,

3.12. İşletme içerisinde verilen tüm görevleri yapabilecek nitelikte olmak,

3.13. Mesleğe yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek niteliklere haiz olmak.

4. GENEL KRİTERLER

4.1. Yaş : 18-50 yaş arası olmak

4.2. Cinsiyeti : Kadın, Erkek fark etmez

4.3. Öğrenim Seviyesi: İlkokul veya Lise ve Dengi bir okuldan mezun olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: İlgili alanda en az 5 yıl tecrübeye sahip olmak,

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Adayın başvurduğu meslek alanında çalıştığı süredir. Bu süre 5 yıl olacak, tespiti için barkotlu SGK hizmet dökümü istenecektir.

4.6. Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri kapsar.

4.6.1- Sürücü Belgesi en az B sınıfı ve 2 yıl tecrübe sahibi olunması (Mandıra içerisinde sütlerin taşınması, üretimi yapılan ürünlerin satış mağazasına nakli için araç kullandırılacağından gereklidir.)

4.6.2- Süt işleme meslek dalında Kalfalık Belgesine sahip olmak,

4.6.3- Süt işleme hijyen eğitimi, kurs bitirme belgesine sahip olmak,

4.6.4- Okul mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesi.

4.6.5- 5 yıl tecrübeye sahip olunduğunu gösterir barkotlu SGK hizmet dökümü.

4.6.6- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- Talep edilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterlere uyup uymadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik yada teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir.

*Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil listede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

* Mülakatlar sonucunda yapılan puanlama neticesinde eşitlik sağlanması halinde öncelikle: mesleki deneyim yılı fazla olan adaylar öncelikli sayılacaktır.

4.7.3- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterde onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olan adaylar elenecektir.

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 05.08.2020 tarihlerinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok da katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesi Oditoryum Binası (Sergi ve Konferans Salonu)' nda Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da

MAKÜ Büyükbaş Hayvan Çiftliği Süt Sağım Binası Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/35 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut çalışma ofisinde sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri;

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir.

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu'nun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 7

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi ilanlarda, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenebilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

1. İŞ TANIMI

Güvenlik Görevlisi (Eğitim Kurumları), İşletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak çalışmak.

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1 Eğitim kurumlarına girişlerde öğrencilerin kimlik kontrollerini yapmak,

3.2. Eğitim kurumlarına gelen ziyaretçilerin kimlik bilgilerini kaydetmek, ziyaretçi kartı vermek,

3.3. Verilen ziyaretçi kartının takibini yapmak ve iadesini almak,

3.4. Görev alanı içerisinde adli vakaları okul idaresine ve genel kolluk kuvvetlerine bildirmek,

3.5. Okula gelen kişilerden şüpheli durumda olanların kimlik bilgilerini aldıktan sonra en yakın genel kolluk kuvvetlerine bildirmek,

3.6. Okul binasını içeriden ve dışarıdan kaynaklanabilecek her türlü tehlikelere karşı korumak,

3.7. Okulun çevresinde gerekli denetimleri yapmak, şüpheli kişileri ve durumlardan okul İdaresine bilgi vermek,

3.8. Görev alanı içerisinde bir suçla karşılaştığında, zor kullanmak, suça el koymak, sanığı tespit etmek,

3.9. Gerektiğinde üst araması yapmak,

3.10. Suç delilerini muhafaza etmek ve yakalama yapması gereken olayları en yakın genel kolluk kuvvetlerine bildirmek,

3.11. Okulda bulunan kayıp eşyaları ilgililere teslim etmek, ilgilisi bulunmayan kayıp eşyaları polise teslim etmek,

3.12. Gerektiğinde okulun park ve bahçesine arabasını uygunsuz park edenlere engel olmak, trafik düzenini sağlamak

3.13. Okul idaresince belirlenmiş olan yerlerde düzenli olarak denetim ve kontrolleri yapmak maddi ve manevi kayıplara yol açabilecek olayları okul idaresine bildirmek,

3.14. Okuldaki malzeme ve demirbaşların korunmasını sağlamak,

3.15. 5188 sayılı Kanunda belirtilen görevleri yerine getirmek,

3.16. Güvenlik personeli 24 saat esasına göre vardiya usulü ve dışarıda çalışılacağından; gece nöbet tutmaya engeli bulunmamak, görevini ifa etmesine mani olacak derecede alerjik hastalığı bulunmamak, iç ve dış mekanlarda vardiya usulü çalışmaya mani durumu olmamak,

Erkek adaylarda araç devriyede ve inşaat halinde olan nokta ve açık alanlarda değerlendirilecektir

3.17. İdare tarafından mesleğiyle ilgili verilen tüm görevleri yapabilecek nitelikte olmak,

3.18. Mesleğe yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek niteliklere haiz olmak.

4. GENEL KRİTERLER

4.1. Yaş : 18-30 yaş arası olmak

4.2. Cinsiyeti : 1 Kadın, 6 Erkek

Açıklama: Üniversite Yerleşkemizin çok geniş bir alana sahip olması, yapımı halen devam eden inşaat sahalarının olması, görev gereği güç gerektiren ağır işlerin (halka açık ve diğer tüm etkinliklerde güvenlik bariyerlerinin taşınması, yerleştirilmesi vb.) fiilen yapılacak olması dolayısıyla erkek personel sayısının fazla olması uygun görülmektedir.

4.3. Öğrenim Seviyesi: En az Lise ve Dengi, en fazla Yüksek Lisans mezunu olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: Başvurada tecrübe aranmayacaktır.

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Başvurada mesleki tecrübe aranmayacaktır.

4.6. Başvuru için Gerekli Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri, okul mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesini kapsar.

4.6.1- Güvenlik Görevlisi Sertifikası,

4.6.2- Silahlı-Silahsız Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı (son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresinin en az 1 yıl olması gerekmektedir)

4.6.3- Okul mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesi.

4.6.4- En az B sınıfı ehliyet sahibi olmak (Kampüs alanı içinde araçla devriye işi yapılacağından iyi derecede araç kullanıyor olmak),

4.6.5- Boy 170cm. esas alınmak üzere, genel kabul görür boy/kilo endeksini gösteren ve sağlık kuruluşlarından alınan belge ile belgelendirmek,

4.6.6- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- Talep edilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterlere uyup uymadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik yada teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir.

*Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil listede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

4.7.3- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterde onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

5.8. Özel Güvenlik Kimlik Kartı ve Temel Eğitim Belgesi (5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanunun 14'üncü maddesinde belirtilen özel güvenlik temel eğitimin başarıyla tamamlamış olmak, özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak.) (Özel güvenlik kimlik kartının belge teslim tarihinden itibaren en az 1 yıl geçerlilik süresi olmak.)

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olan adaylar elenecektir.

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 05-06-07.08.2020 tarihlerinde saat 10.00' da Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Koruma Güvenlik Şube Müdürlüğü çalışma ofisinde katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesi Oditoryum Binası (Sergi ve Konferons Salonu) Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri; Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu'nun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 1

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi ilanlarda, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenebilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

1. İŞ TANIMI

Doğal Gaz Kalorifer Ateşçisi, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak çalışmak.

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1. Isıtma işlemi öncesi şartelleri açmak,

3.2. Doğal gaz kazanını yakmak,

3.3. Suyun ısınmasını sağlamak,

3.4. Suyun basıncını kontrol ederek önlem almak,

3.5. Gün içerisinde devir daim pompalarının kontrolünü yapmak,

3.6. Kullanım ihtiyacı bittiğinde sistemi otomatik veya manuel olarak durdurmak,

3.7. Sistemin normal seyrinde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek ve bakımını yapmak,

3.8. Kalorifer dairesinin temizliğini yapmak,

3.9. Hizmet Binalarında oluşan sıhhi tesisat arızalarını gidermek, bakım onarımlarını yapmak,

3.10. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uymak,

3.11. Gerekli görülmesi halinde Hizmet Binasının; bina içi ve dışı temizliğini yapmak,

3.12. Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı Doğalgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi kurs bitirme belgesine sahip olmak,

3.13. Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı Isıtma ve Doğalgaz İç Tesisatı meslek dalına ait Ustalık Belgesine sahip olmak,

3.14.Yazın, Hizmet Binasının çevresinde mevcut peyzaj alanlarının bakım onarımlarını yürütmek,

3.15. İşletme içerisinde verilen tüm görevleri yapabilecek nitelikte olmak,

3.16. Mesleğe yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek niteliklere haiz olmak.

4. GENEL KRİTERLER

4.1. Yaş : 18-40 yaş arası olmak

4.2. Cinsiyeti: Kadın, Erkek fark etmez

4.3. Öğrenim Seviyesi: İlköğretim veya Lise ve Dengi bir okuldan mezun olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: Başvuruda tecrübe süresi istenmeyecektir.

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Adayın başvurduğu meslek alanında çalıştığı süredir. Bu süre tespiti için barkotlu SGK hizmet dökümü istenecektir.

4.6. Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri kapsar.

4.6.1- Doğalgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi kurs bitirme belgesi,

4.6.2- Isıtma ve Doğalgaz İç Tesisatı meslek dalına ait Ustalık Belgesi,

4.6.3- Okul mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesi.

4.6.4- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- Talep edilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterlere uyup uymadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik yada teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir.

*Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil listede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

* Mülakatlar sonucunda yapılan puanlama neticesinde eşitlik sağlanması halinde öncelikle: mesleki deneyim yılı fazla olan adaylar öncelikli sayılacaktır.

4.7.4- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterde onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olan adaylar elenecektir.

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 05.08.2020 tarihlerinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesindeki Oditoryum' da Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri;

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir.

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu'nun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 1

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi ilanlarda, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenebilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

1. İŞ TANIMI

Kalorifer Ateşçisi (Katı ve Sıvı Yakıt), işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak çalışmak.

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1. Kazanları gerekli güvenlik önlemlerine riayet ederek çalıştırmak,

3.2. Kazanın ve tesisatın gerekli kontrol, bakım ve basit onarımlarını yapmak,

3.3. Kazan dairesinin düzenini ve temizliğini sağlamak,

3.4. Kazanın ve kullanılan araçların günlük temizliğini ve bakımını yapmak,

3.5. Gün içerisinde devir daim pompalarının kontrolünü yapmak,

3.6. Isıtma sisteminin doğalgaza geçmesi halinde doğalgaz kazanının yakılması ve bakımını yapmak,

3.7. Sistemin normal seyrinde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek ve bakımını yapmak,

3.8. Kalorifer dairesinin temizliğini yapmak,

3.9. Hizmet Binalarında oluşan sıhhi tesisat arızalarını gidermek, bakım onarımlarını yapmak,

3.10. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uymak,

3.11. Gerekli görülmesi halinde Hizmet Binasının; bina içi ve dışı temizliğini yapmak,

3.12. Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı Katı/Sıvı Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi kurs bitirme belgesine sahip olmak,

3.13.Yazın, Hizmet Binasının çevresinde mevcut peyzaj alanlarının bakım onarımlarını yürütmek,

3.14. İşletme içerisinde verilen tüm görevleri yapabilecek nitelikte olmak,

3.15. Mesleğe yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek niteliklere haiz olmak.

4. GENEL KRİTERLER

4.1. Yaş : 18-35 yaş arası olmak

4.2. Cinsiyeti : Kadın, Erkek fark etmez

4.3. Öğrenim Seviyesi: İlköğretim veya Lise ve Dengi bir okuldan mezun olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: Başvuruda tecrübe süresi istenmeyecektir.

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Adayın başvurduğu meslek alanında çalıştığı süredir. Bu süre tespiti için barkotlu SGK hizmet dökümü istenecektir.

4.6. Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri kapsar.

4.6.1- Katı ve Sıvı yakıtlı kalorifer ateşçisi belgesi,

4.6.2- Okul mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesi.

4.6.3- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- Talep edilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterlere uyup uymadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik yada teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir.

*Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil lestede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

* Mülakatlar sonucunda yapılan puanlama neticesinde eşitlik sağlanması halinde öncelikle: mesleki deneyim yılı fazla olan adaylar öncelikli sayılacaktır.

4.7.3- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterde onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olan adaylar elenecektir.

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 05.08.2020 tarihlerinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesindeki Oditoryum' da Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri;

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu'nun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 1

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi ilanlarda, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenebilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

1. İŞ TANIMI

Kalorifer Ateşçisi (Katı ve Sıvı Yakıt), işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak çalışmak.

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1. Kazanları gerekli güvenlik önlemlerine riayet ederek çalıştırmak,

3.2. Kazanın ve tesisatın gerekli kontrol, bakım ve basit onarımlarını yapmak,

3.3. Kazan dairesinin düzenini ve temizliğini sağlamak,

3.4. Kazanın ve kullanılan araçların günlük temizliğini ve bakımını yapmak,

3.5. Gün içerisinde devir daim pompalarının kontrolünü yapmak,

3.6. Isıtma sisteminin doğalgaza geçmesi halinde doğalgaz kazanının yakılması ve bakımını yapmak,

3.7. Sistemin normal seyrinde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek ve bakımını yapmak,

3.8. Kalorifer dairesinin temizliğini yapmak,

3.9. Hizmet Binalarında oluşan sıhhi tesisat arızalarını gidermek, bakım onarımlarını yapmak,

3.10. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uymak,

3.11. Gerekli görülmesi halinde Hizmet Binasının; bina içi ve dışı temizliğini yapmak,

3.12. Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı Katı/Sıvı Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi kurs bitirme belgesine sahip olmak,

3.13.Yazın, Hizmet Binasının çevresinde mevcut peyzaj alanlarının bakım onarımlarını yürütmek,

3.14. İşletme içerisinde verilen tüm görevleri yapabilecek nitelikte olmak,

3.15. Mesleğe yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek niteliklere haiz olmak.

4. GENEL KRİTERLER

4.1. Yaş : 18-35 yaş arası olmak

4.2. Cinsiyeti : Kadın, Erkek fark etmez

4.3. Öğrenim Seviyesi: İlköğretim veya Lise ve Dengi bir okuldan mezun olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: Başvuruda tecrübe süresi istenmeyecektir.

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Adayın başvurduğu meslek alanında çalıştığı süredir. Bu süre tespiti için barkotlu SGK hizmet dökümü istenecektir.

4.6. Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri kapsar.

4.6.1- Katı ve Sıvı yakıtlı kalorifer ateşçisi belgesi,

4.6.2- Okul mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesi.

4.6.3- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- Talep edilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterlere uyup uymadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik ya da teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir.

*Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil listede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

* Mülakatlar sonucunda yapılan puanlama neticesinde eşitlik sağlanması halinde öncelikle: mesleki deneyim yılı fazla olan adaylar öncelikli sayılacaktır.

4.7.4- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterden onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olan adaylar elenecektir.

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 05.08.2020 tarihlerinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesindeki Oditoryum' da Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri;

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu'nun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 1

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi ilanlarda, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenebilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

1. İŞ TANIMI

Beden İşçisi (Temizlik) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak çalışmak.

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1. Taşıma, kaldırma, istifleme, kürekleme, kazma ve benzeri işleri kol gücü ile yapmak,

3.2. Kürek, el arabası ve sokak süpürgesi gibi basit işçilik aletlerini gerekli yerlerde kullanmak,

3.3. Hizmet Binasının; bina içi ve dışı temizliğini yapmak,

3.4. Çalışmalar esnasında gerekli görülen araç, gereç ve ekipmanları kullanmak,

3.5. Hizmet Binasının çevresinde mevcut peyzaj alanlarının yapım, bakım onarımlarını yürütmek,

3.6. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uymak,

3.7. İdarenin kendisine vereceği görevleri yapmak,

3.8. Mesleğe yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek niteliklere haiz olmak.

4. GENEL KRİTERLER

4.1. Yaş : 18-35 yaş arası olmak

4.2. Cinsiyeti : Kadın

Açıklama: Bayan Öğretim Görevlisi, Öğrenci ve Personele ait tuvaletlerin temizlikleri de yaptırılacağından Bayan personel çalıştırılacaktır,

4.3. Öğrenim Seviyesi: İlköğretim veya Lise ve Dengi bir okuldan mezun olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: Başvurada tecrübe aranmayacaktır.

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Adayın başvurduğu meslek alanında çalıştığı süredir. Bu süre tespiti için barkotlu SGK hizmet dökümü istenecektir.

4.6. Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri kapsar.

4.6.1- Hijyen Belgesi olmak,

4.6.2- Okul mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesi.

4.6.3- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- Talep edilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterlere uyup uymadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik yada teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir.

*Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil lestede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

* Mülakatlar sonucunda yapılan puanlama neticesinde eşitlik sağlanması halinde öncelikle: mesleki deneyim yılı fazla olan adaylar öncelikli sayılacaktır.

4.7.3- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterden onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olan adaylar elenecektir.

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 05.08.2020 tarihlerinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesindeki Oditoryum' da Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri;

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu'nun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 1

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi ilanlarda, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenebilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

1. İŞ TANIMI

Beden İşçisi (Temizlik) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak çalışmak.

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1. Taşıma, kaldırma, istifleme, kürekleme, kazma ve benzeri işleri kol gücü ile yapmak,

3.2. Kürek, el arabası ve sokak süpürgesi gibi basit işçilik aletlerini gerekli yerlerde kullanmak,

3.3. Hizmet Binasının; bina içi ve dışı temizliğini yapmak,

3.4. Çalışmalar esnasında gerekli görülen araç, gereç ve ekipmanları kullanmak,

3.5. Hizmet Binasının çevresinde mevcut peyzaj alanlarının yapım, bakım onarımlarını yürütmek,

3.6. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uymak,

3.7. İdarenin kendisine vereceği görevleri yapmak,

3.8. Mesleğe yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek niteliklere haiz olmak.

4. GENEL KRİTERLER

4.1. Yaş : 18-35 yaş arası olmak

4.2. Cinsiyeti : Kadın

Açıklama: Bayan Öğretim Görevlisi, Öğrenci ve Personele ait tuvaletlerin temizlikleri de yaptırılacağından Bayan personel çalıştırılacaktır,

4.3. Öğrenim Seviyesi: İlköğretim veya Lise ve Dengi bir okuldan mezun olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: Başvuruda tecrübe aranmayacaktır.

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Adayın başvurduğu meslek alanında çalıştığı süredir. Bu süre tespiti için barkotlu SGK hizmet dökümü istenecektir.

4.6. Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri kapsar.

4.6.1- Hijyen Belgesi olmak,

4.6.2- Okul mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesi.

4.6.3- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- Talep edilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterlere uyup uymadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik yada teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir.

*Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil lestede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

* Mülakatlar sonucunda yapılan puanlama neticesinde eşitlik sağlanması halinde öncelikle: mesleki deneyim yılı fazla olan adaylar öncelikli sayılacaktır.

4.7.4- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterde onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olan adaylar elenecektir.

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 05.08.2020 tarihlerinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesindeki Oditoryum' da Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri;

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu'nun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 1

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi ilanlarda, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenebilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

1. İŞ TANIMI

Beden İşçisi (Temizlik) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak çalışmak.

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1. Taşıma, kaldırma, istifleme, kürekleme, kazma ve benzeri işleri kol gücü ile yapmak,

3.2. Kürek, el arabası ve sokak süpürgesi gibi basit işçilik aletlerini gerekli yerlerde kullanmak,

3.3. Hizmet Binasının; bina içi ve dışı temizliğini yapmak,

3.4. Çalışmalar esnasında gerekli görülen araç, gereç ve ekipmanları kullanmak,

3.5. Hizmet Binasının çevresinde mevcut peyzaj alanlarının yapım, bakım onarımlarını yürütmek,

3.6. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uymak,

3.7. İdarenin kendisine vereceği görevleri yapmak,

3.8. Mesleğe yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek niteliklere haiz olmak.

4. GENEL KRİTERLER

4.1. Yaş : 18-35 yaş arası olmak

4.2. Cinsiyeti : Kadın

Açıklama: Bayan Öğretim Görevlisi, Öğrenci ve Personele ait tuvaletlerin temizlikleride yaptırılacağından Bayan personel çalıştırılacaktır,

4.3. Öğrenim Seviyesi: İlköğretim veya Lise ve Dengi bir okuldan mezun olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: Başvurada tecrübe aranmayacaktır.

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Adayın başvurduğu meslek alanında çalıştığı süredir. Bu süre tespiti için barkotlu SGK hizmet dökümü istenecektir.

4.6. Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri kapsar.

4.6.1- Hijyen Belgesi olmak,

4.6.2- Okul mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesi.

4.6.3- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- Talep edilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterlere uyup uymadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik ya da teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir.

*Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil listede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

4.7.3- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterde onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olan adaylar elenecektir.

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 05.08.2020 tarihlerinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesindeki Oditoryum' da Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri;

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu'nun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 1

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi ilanlarda, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenebilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

1. İŞ TANIMI

İklimlendirme Sistemleri Teknisyeni; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak çalışmak.

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1. İş organizasyonu yapmak,

3.2. Mesleği ile ilgili cihaz ve ekipmanların seçimini yapmak,

3.3. Sistemleri devreye almak,

3.4. Arıza tespitlerini ve onarımlarını yapmak,

3.5. Bakım işlem sırasına göre bakımlarını yapmak,

3.6. Raporlama ve takip işlerini yapmak,

3.7. Mesleği ile ilgili eğitim faaliyetlerine katılmak,

3.8. İklimlendirme sistemleri ve bileşenlerinin temizliğini yapmak,

3.9. Hizmet Binalarında oluşan sıhhi tesisat arızalarını gidermek, bakım onarımlarını yapmak,

3.10. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uymak,

3.11. İdare tarafından mesleğiyle ilgili verilen tüm görevleri yapabilecek nitelikte olmak,

3.12. Mesleğe yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek niteliklere haiz olmak.

4. GENEL KRİTERLER

4.1. Yaş : 18-35 yaş arası olmak

4.2. Cinsiyeti : Cinsiyet ayrımı yoktur,

4.3. Öğrenim Seviyesi: En az Lise ve Dengi, en fazla Yüksekokul mezunu olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: İlgili alanda en az 5 yıl tecrübeye sahip olmak,

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Adayın başvurduğu meslek alanında çalıştığı süredir. Bu süre 5 yıl olarak belirlenmiş olup tespiti için barkotlu SGK hizmet dökümü istenecektir.

4.6. Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri kapsar.

4.6.1- Meslek Lisesi Mezunları için Soğutma ve İklimlendirme bölümü diploması veya Mezuniyet Belgesi,

4.6.2- Yüksekokul Mezunları için İklimlendirme Soğutma bölümü diploması veya Mezuniyet Belgesi,

4.6.3- En az B sınıfı 2 yıllık ehliyet,

4.6.4- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- Talep edilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterlere uyup uymadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik yada teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir.

*Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil listede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

* Mülakatlar sonucunda yapılan puanlama neticesinde eşitlik sağlanması halinde öncelikle: mesleki deneyim yılı fazla olan adaylar öncelikli sayılacaktır.

4.7.3- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterde onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olan adaylar elenecektir.

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 07.08.2020 tarihlerinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesindeki Oditoryum' da Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri;

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu'nun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

img src="/common/job/advert/documents/52750/m11.jpg">

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 1

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi ilanlarda, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenebilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

1. İŞ TANIMI

Plastik Doğramacı /PVC Doğrama-İmalat Ve Montajcısı, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak çalışmak.

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1. İş organizasyonu yapmak,

3.2. Mesleği ile ilgili cihaz ve ekipmanların seçimini yapmak ve kullanmak,

3.3. PVC pencere ve kapı standartlarına uyarak ölçülendirmek, şekillendirmek,

3.4. PVC pencere ve kapı sistemlerinde oluşan arıza tespitlerini ve onarımlarını yapmak,

3.5. Plastik malzemeyi atölyede istenilen ölçü ve ebatlarda kesmek,

3.6. PVC pencere ve kapı sistemlerini kontrol etmek, eksik ve aksaklıkları düzeltmek,

3.7. Yapım, bakım onarım işlerinin yapılacağı yerlere malzeme, araç ve gereçlerin nakliyesini yapmak,

3.8. Hizmet Binalarına, kırılan veya arızalanan camı takar, izolasyon işlemlerini yapmak,

3.9. Hizmet Binalarında oluşan arızalarını gidermek, bakım onarımlarını yapmak,

3.10. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uymak,

3.11. İdare tarafından mesleğiyle ilgili verilen tüm görevleri yapabilecek nitelikte olmak,

3.12. Mesleğe yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek niteliklere haiz olmak.

4. GENEL KRİTERLER

4.1. Yaş : 18-30 yaş arası olmak,

4.2. Cinsiyeti : Cinsiyet ayrımı yoktur,

4.3. Öğrenim Seviyesi: En az İlkokul, en fazla Lise ve Dengi okul mezunu olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: İlgili alanda (Plastik ve PVC doğrama imalat/montaj, Cephe sistemleri) en az 3 yıl tecrübeye sahip olmak,

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Adayın başvurduğu meslek alanında çalıştığı süredir. Bu süre 3 yıl olarak belirlenmiş olup tespiti için barkotlu SGK hizmet dökümü istenecektir.

4.6. Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri kapsar.

4.6.1- Mesleğe uygun Mesleki Yeterlilik Belgesi (TÜRKAK tarafından akredite edilmiş kuruluşlardan alınan ve son başvuru tarihi itibariyle en az 1 yıl süresi bulunan Mesleki Yeterlilik Belgesi),

4.6.2- Okul Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı ya da Noter tasdikli sureti,

4.6.3- En az B sınıfı 2 yıllık ehliyet,

4.6.4- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- Talep edilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterlere uyup uymadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik yada teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir.

*Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil listede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

* Mülakatlar sonucunda yapılan puanlama neticesinde eşitlik sağlanması halinde öncelikle: mesleki deneyim yılı fazla olan adaylar öncelikli sayılacaktır.

4.7.3- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterde onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olan adaylar elenecektir.

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 07.08.2020 tarihlerinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesindeki Oditoryum' da Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri;

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu'nun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 1

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi ilanlarda, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenebilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

1. İŞ TANIMI

Dış Mekan Bitkileri Yetiştiricisi, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak çalışmak.

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1. Günlük iş planı ve iş organizasyonu yapmak,

3.2. Tohumdan fide/ fidan üretimi yapmak,

3.3. Çelikle fide/fidan üretimi yapmak,

3.4. Aşılı fidan üretimi yapmak,

3.5. Ayırmayla fide/fidan üretimi yapmak,

3.6. Daldırmayla fidan üretimi yapmak,

3.7. Dikim hazırlığı ve dikim yapmak,

3.8. Süs bitkileri hastalıkları ile mücadele etmek,

3.9. Genel zararlılar ile mücadele etmek,

3.10. Bitkilerin kültürel bakımını yapmak,

3.11. Budama yapmak

3.12. Alet ekipmana bakım yapmak

3.13. Mesleği alanındaki gelişmeleri takip etmek ve uygulamak

3.14. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uymak,

3.15. İdare tarafından mesleğiyle ilgili verilen tüm görevleri yapabilecek nitelikte olmak,

3.16. Mesleğe yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek niteliklere haiz olmak.

4. GENEL KRİTERLER

4.1. Yaş : 18-30 yaş arası olmak,

4.2. Cinsiyeti : Cinsiyet ayrımı yoktur,

4.3. Öğrenim Seviyesi: En az Lise ve Dengi, en fazla Lisans mezunu olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: Başvuruda tecrübe aranmayacaktır,

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Adayın başvurduğu meslek alanında çalıştığı süredir. Bu süre tespiti için barkotlu SGK hizmet dökümü istenecektir.

4.6. Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri kapsar.

4.6.1- Lise ve Dengi; Ziraat ve Tarım Liselerinin ilgili bölüm diploması,

4.6.2- Ön Lisans; Tarım ve Ziraatla ilgili bölümlerin diploması,

4.6.3- Lisans; Ziraat Fakültesi diploması,

4.6.3- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- Talep edilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterlere uyup uymadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik ya da teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir.

*Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil listede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

* Mülakatlar sonucunda yapılan puanlama neticesinde eşitlik sağlanması halinde öncelikle: Belgelendirmeleri halinde, istenilen mesleğe uygun mesleki tecrübe ve deneyimi olanlar öncelikli sayılacaktır.

4.7.3- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterde onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olan adaylar elenecektir.

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 07.08.2020 tarihlerinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesindeki Oditoryum' da Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri;

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu'nun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 5

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi ilanlarda, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenebilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

1. İŞ TANIMI

Bahçe Bakım Elemanı (Park, Bahçe ve Koruların Bakımı); işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak çalışmak.

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1. Projeyi uygulamak,

3.2. Ekim dikim yerlerini hazırlamak,

3.3. Fide/fidan dikimi yapmak,

3.4. Çalışmalar esnasında gerekli görülen araç, gereç ve ekipmanları kullanmak,

3.5. Bitkiye uygun sulama, ilaçlama ve gübreleme işlemlerini yapmak,

3.6. Budanması gereken bitkileri budamak, ağaç ve güllere aşılama yapmak,

3.7. Çimleri biçmek, silindirlemek ve ilaçlamak,

3.8. Mevsimine göre çiçek dikmek ve bakımını yapmak,

3.9. Serada fide yetiştirip fideleri başka yerlere dikmek,

3.10. Meyve yetiştirmek,

3.11. Süs bitkileri hastalıkları ile mücadele yapmak,

3.12. Çim biçme traktörü, motorlu tırpan ve tarım makine ve ekipmanlarını kullanıyor olmak,

3.13. Toprak işleme alet ve makinelerinin ayarlarını, bakım onarımlarını yapmak ve kullanmak,

3.14. Gerektiğinde Hizmet Binalarının iç ve dış temizliklerini yapmak,

3.15. İdarenin kendisine vereceği görevleri yapmak,

3.16. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uymak,

3.17. Mesleğe yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek niteliklere haiz olmak.

4. Genel Kriterler

4.1. Yaş : 18-35 yaş arası olmak,

4.2. Cinsiyeti : Cinsiyet ayrımı yoktur,

4.3. Öğrenim Seviyesi: İlköğretim veya Lise ve Dengi bir okuldan mezun olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: Başvurada tecrübe aranmayacaktır.

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Başvurada mesleki tecrübe aranmayacaktır.

4.6. Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri kapsar.

4.6.1- Okul mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesi,

4.6.2- Tarım makinelerinin tamir, bakım onarımını yapabilecek nitelikleri taşıyan belgeye sahip olunması halinde puanlamaya dahil edilecektir.

4.6.3- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- Talep edilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterlere uyup uymadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik ya da teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir.

*Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil listede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

* Mülakatlar sonucunda yapılan puanlama neticesinde eşitlik sağlanması halinde öncelikle: Belgelendirmeleri halinde, istenilen mesleğe uygun mesleki tecrübe ve deneyimi olanlar öncelikli sayılacaktır.

4.7.4- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterde onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olan adaylar elenecektir.

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 06.08.2020 tarihlerinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesindeki Oditoryum' da Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri;

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu'nun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 4

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi ilanlarda, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenebilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

1. İŞ TANIMI

Bahçıvan (Genel); işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak çalışmak.

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1. Bağ, bahçe, sera ve fidanlıklar için kaliteli tohum temin etmek,

3.2. Toprağı ekim ve dikime hazırlamak için; havalandırmak, gübrelemek,

3.3. Bitkilerin türüne göre uygun zamanda dikimini yapmak,

3.4. Çalışmalar esnasında gerekli görülen araç, gereç ve ekipmanları kullanmak,

3.5. Bitkiye uygun sulama, ilaçlama ve gübreleme işlemlerini yapmak,

3.6. Budanması gereken bitkileri budamak, ağaç ve güllere aşılama yapmak,

3.7. Çimleri biçmek, silindirlemek ve ilaçlamak,

3.8. Mevsimine göre çiçek dikmek ve bakımını yapmak,

3.9. Serada fide yetiştirip fideleri başka yerlere dikmek,

3.10. Seraların havalandırılması, ısı ve ışığın ayarlanması, buharla dezenfekte edilmesi ve toprağın sterilize edilmesi işlemlerini yapmak,

3.11. Bağ, bahçe, sera ve fidanlıkların temizliği yapmak,

3.12. İyi derecede Traktör ve Tarım Makine ve Ekipmanlarını kullanıyor olmak,

3.13. Kullandığı alet, makine ve ekipmanların bakımını yapmak

3.14. Gerektiğinde Hizmet Binalarının iç ve dış temizliklerini yapmak

3.15. İdarenin kendisine vereceği görevleri yapmak,

3.16. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uymak,

3.17. Mesleğe yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek niteliklere haiz olmak.

4. GENEL KRİTERLER

4.1. Yaş : 18-35 yaş arası olmak,

4.2. Cinsiyeti : Erkek katılımcı

Açıklama: İstiklal Yerleşkemizde mevcut peyzaj alanlarının yapım, bakım onarımları esnasında yapmaları istenilen işler genel olarak erkek işçilerinin yapması gereken işler (Tarım alet ve makinalarını özellikle Traktörü iyi derecede kullanmak, bakım onarımlarını yapmak ve ağır sayılan işlerde genellikle beden gücüne gereksinim duymak) olduğundan erkek katılımcı tercih edilmiştir.

4.3. Öğrenim Seviyesi: İlköğretim veya Lise ve Dengi bir okuldan mezun olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: Başvuruda tecrübe aranmayacaktır.

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Başvuruda mesleki tecrübe aranmayacaktır.

4.6. Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri kapsar.

4.6.1- En az B sınıfı 2 yıllık ehliyet,

4.6.2- Okul mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesi,

4.6.3- Tarım makinelerinin tamir, bakım onarımını yapabilecek nitelikleri taşıyan belgeye sahip olunması halinde puanlamaya dahil edilecektir.

4.6.4- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- Talep edilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterlere uyup uymadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik ya da teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir.

*Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil listede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

* Mülakatlar sonucunda yapılan puanlama neticesinde eşitlik sağlanması halinde öncelikle: Belgelendirmeleri halinde, istenilen mesleğe uygun mesleki tecrübe ve deneyimi olanlar öncelikli sayılacaktır.

4.7.4- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterde onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olan adaylar elenecektir.

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 06.08.2020 tarihlerinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesindeki Oditoryum' da Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri;

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu'nun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.