Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eski hükümlü İşçi Alacak

Kaynak : İşkur
İlan Giriş : 23 Temmuz 2020 10:18, Son Güncelleme : 23 Temmuz 2020 10:20
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eski hükümlü İşçi Alacak

Bu ilana sadece Kişisel Durumu "Eski Hükümlü" veya "TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan)" olanlar başvurabilir.

Türkiye İş Kurumu

BURDUR ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞ Yayınlanma Tarihi: 23.07.2020

Çalışma Şekli Daimi / Deneme Süreli Son Başvuru Tarihi 27.07.2020 İşveren Statüsü Kamu Pozisyon 1

Genel Hususlar ve Özel Şartlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

A) Kuraya Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son müracaat tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

4) Başvuru yapan iş arayanların ve önceliklilerin tamamı kura çekimi için talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilecektir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından organize edilen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

5) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi işgücü taleplerinde, öncelikliler de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenecektir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre kura çekiminden önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları ilana işverence davet edildikleri halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvuruları kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili işgücü talebine başvuru yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınması işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile talep sahibi kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

1. İŞ TANIMI

Büro Yönetimi Ve Sekreterlik/Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanı Meslek Elemanı, İşletmede belirlenen amaç ve hedefleri gerçekleştirmek için yönetici tarafından planlanmış, koordine edilmiş kaynakların (insan, bilgi, parasal ve maddi v.b) uygun olarak yönetilmesinde yöneticiye yardımcı olan kişidir

2. BAŞVURU ŞARTLARI (BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA BULUNMASI GEREKEN ŞARTLAR)

2.1. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

2.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2.3. Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

2.4. Adayın görevini devamlı yapmasına engel bulaşıcı hastalığı, sağlık sorununun (ruhsal ve fiziksel) olmaması gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Ayrıca, aday göreve başlatılmadan önce, sağlık sorununun olmadığına dair tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının birinden alınan sağlık raporu istenecektir.

2.5. Gerektiğinde hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının ve/veya arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

2.6. Başvurulan meslek için belirlenen; okul diploması, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık/kalfalık belgesi, katılım belgesi/sertifikası vb. belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

2.7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

3. MESLEĞE YÖNELİK GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER

3.1. Ofis yönetimi işlemlerini yürütmek,

3.2. Gelen giden evrak ile dosyalama işlemlerini yürütmek,

3.3. Telefon görüşmelerinin yapılması, gelen yazı ve resimlerin yöneticiye ulaştırılması, randevuların ayarlanması, misafirlerin karşılanması işlerini yapmak,

3.4. Yönetici için gerekli dokümanları hazırlamak,

3.5. Toplantı organizasyonu yapmak,

3.6. Büroya ait araç-gereçlerin bakımı, onarımını yaptırmak ve en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak,

3.14. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uymak,

3.15. İdare tarafından verilen görevleri yapabilecek nitelikte olmak,

3.16. Mesleğe yönelik genel ve özel niteliklerde sayılı görev ve işlemlerin tamamını yerine getirebilecek niteliklere haiz olmak.

4. GENEL KRİTERLER

4.1. Yaş : 18-35 yaş arası olmak,

4.2. Cinsiyeti : Cinsiyet ayrımı yoktur,

4.3. Öğrenim Seviyesi: En az Lise ve Dengi, en fazla ön lisans mezunu olmak,

4.4. Tecrübe Süresi: Başvuruda tecrübe aranmayacaktır,

4.5. Meslekteki Tecrübe Yılı: Adayın başvurduğu meslek alanında çalıştığı süredir. Bu süre tespiti için barkotlu SGK hizmet dökümü istenecektir.

4.6. Mesleki Belge veya Dokümanlar: İstenilen mesleğe uygun ve İşletmenin genel işleyiş prensiplerinin gereği Yetkili Kurum/Kuruluşlardan onaylı belgeleri kapsar.

4.6.1- Lise ve Dengi; Ticaret Meslek, Anadolu Ticaret Meslek Liseleri Büro Yönetimi ve Sekreterlik diploması,

4.6.2- Ön Lisans; Büro Yönetimi ve Sekreterlik diploması,

4.6.3-

Eski Hükümlü olunduğunu gösterir belge,

4.6.4- Evrak kontrolünde istenen belgeler https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr internet sitemizde her meslek gurubu için ayrı ayrı ilan edilecektir. Katılımcılardan ilan edilen evraklar eksiksiz olarak istenecektir. Evrakları eksik olanlar Noter tarafından çekilecek kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

4.7. Sınav Bilgileri ve Puanlama Kriteri: İlana çıkılan meslek için başvuruda bulunanların istenilen kriterleri sağlayıp sağlamadıkları Üniversitemiz tarafından oluşturulacak Komisyonlar tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.

Birinci aşamada: Noter tarafından çekilecek kuradan önce İŞKUR tarafından İdaremize verilen katılımcı listelerinden, her meslek gurubuna ait mesleğe uygun başvuruda bulunan adaylardan istenilen belgelerin kontrolü,

İkinci aşamada: Evrakları uygun bulunan adayların Noter kurası ile belirlendikten sonra mülakatlarının yapılması şeklinde olacaktır.

4.7.1- Talep edilen Belge ve Dokümanların istenilen kriterlere uyup uymadığının kontrolü için kurulan komisyonun kontrol süreci,

*Mesleğin gereği istenilen belgeler bu süreçte kontrol edilecek, eksik ya da teyidi mümkün olmayan (sözle var olduğu söylenen ama fiziki olarak komisyona sunulmayan) ve belgesi olmayanlar elenecektir. *Evrak kontrol sürecinde puanlama yapılmayacaktır.

4.7.2- Bu süreçte; evrakları uygun bulunan katılımcılardan oluşan listeler üzerinden, Noter tarafından uygun sayıda kura çekilecektir. Kura ile belirlenen asil listede yer alan katılımcılar kurulan komisyonlar tarafından sözlü mülakata ve gerek görülmesi halinde uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

* Mülakatlar sonucunda yapılan puanlama neticesinde eşitlik sağlanması halinde öncelikle: Belgelendirmeleri halinde, istenilen mesleğe uygun mesleki tecrübe ve deneyimi olanlar öncelikli sayılacaktır.

4.7.3- Tüm bu süreçler, Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı adresindeki İstiklal Yerleşkemizde yürütülecektir.

5. SINAVLARDA BAŞARILI BULUNAN VE İŞE BAŞLAMASI UYGUN GÖRÜLENLERDEN TALEP EDİLECEK BELGELER

5.1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

5.2. 6 adet vesikalık fotoğraf

5.3. İkametgah Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.4. Adli Sicil Belgesi (Kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.5. Diploma veya mezuniyet belgesi (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı veya noterde onaylı kopyası kabul edilecektir.)

5.6. Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığını gösterir belge (kare kodlu veya barkodu E-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5.7. Atamaya hak kazanılan mesleği yapmaya herhangi bir engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü hastaneden alınmış Sağlık Kurulu Raporu

6. ÖNEMLİ UYARILAR VE AÇIKLAMALAR

6.1. İlan metninde yer alan tüm nitelikler adayda aranacak olup, bu niteliklerde herhangi bir esneklik gösterilmeyecek ve şartları taşımayan adaylar elenecektir.

6.2. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

6.3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

6.4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olan adaylar elenecektir.

6.5. Adayların başvuru süreçlerini ilgili tüm gelişme ve duyuruları, Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından takip etmeleri önem arz etmektedir.

6.6. Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından gönderilen listeden:

* 05.08.2020 tarihlerinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda katılımcıların evrak kontrolleri yapılacaktır.

* 11.08.2020 tarihinde saat 10.00' da Üniversitemizin Merkez Yerleşkesindeki Oditoryum' da Noter tarafından kura çekilecek, genel ve öncelikli listeden açık iş sayısının 4' er katı asil, 4' er katı yedek katılımcı belirlenecektir.

* 13.08.2020 tarihinde saat 10.00' da

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası C Blok Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı toplantı salonunda sözlü mülakat yapılacaktır.

*Mülakat sonucunda kadro sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

*Mülakat sonrası kazanan adaylar Üniversitemizin https://makuiscialimi.mehmetakif.edu.tr web sitesinde bulunan "Duyurular" kısmından yayınlanarak duyurulacak ve yayınlandığı tarihten itibaren 5 iş günü süresi içinde istenen belgeleri;

Değirmenler Mahallesi Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9 Merkez/BURDUR

adresinde mevcut Rektörlük Binası B Blok içerisindeki İşçi Ofisine ibraz edeceklerdir

7. ATAMA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

7.1. Mülakat sonucunda ataması yapılanlardan işe başlamayanlar ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama yapılabilecektir.

7.2. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

7.3. Ataması yapılan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu'nun "Deneme Süreli İş Sözleşmesi" başlıklı 15 inci maddesinde düzenlenmiş hükümler kapsamında 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır.

8. GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

8.1. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır.

8.2. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

8.3. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır