Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 25 Haziran 2008 11:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı

T.C. BAŞBAKANLIK ÖZÜRLÜLER İDARESİ BAŞKANLIĞINDAN

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığınca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 4/B maddesi uyarınca aşağıda belirtilen niteliklerde sözleşmeli personel alınacaktır.

Ünvanı Sayısı

1- Çözümleyici 2

2- Sistem Programcısı 2

3- Programcı 1

4- Tekniker 1

MÜRACAAT ETMEK İSTEYENLERDE ARANILACAK ŞARTLAR

A- GENEL ŞARTLAR :

ÖSYM tarafından yapılan ve geçerliliğini koruyan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS); 4 yıllık yükseköğretim kurumlarından mezun olan adayların KPSSP1 puan türünden, 2 yıllık yükseköğretim kurumlarından mezun olan adayların KPSSP93 puan türünden, 65 (altmışbeş) ve üzerinde puan almış olmak,

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak,

Son müracaat tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,

Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya 30.08.2009 tarihine kadar tecilli olmak,

Görevini yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

Yapılacak inceleme ve soruşturma sonunda Çözümleyici, Sistem Programcısı, Programcı, Tekniker olmalarına engel bir durumu bulunmamak.

B- ÖZEL ŞARTLAR :

1. ÇÖZÜMLEYİCİ Olarak Alınacak Personelde Aranan Şartlar :

1.1 En az lisans düzeyinde eğitim veren fakülte veya yüksekokullar ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokulların; Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Enformatik, Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Enformasyon Teknolojileri, Yönetim Bilişim Sistemleri, İstatistik Matematik bölümlerinin Mühendislik veya lisans programlarından mezun olmak.

1.2 Oracle Veri tabanı Yönetim Sistemini bilmek ve yetkili eğitim kurumlarından Oracle Database Administration I, Oracle Database Administration II eğitimlerini almış olmak ve bunu belgelendirmek.

1.3 En az iki yazılım projesinde analiz, tasarım ve geliştirme konularında çalışmış olmak ve bunu belgelendirmek.

1.4 Veri Tabanı ile İçerik Yönetimi ve Dinamik Web Sayfası uygulamalarında deneyimli olmak.

1.5 Java, .NET ve İlişkisel Veritabanı sorgulama (SQL) dillerini bilmek.

1.6 Çok katmanlı mimari ve nesne tabanlı programlama konularına hakim olmak ve Ajax uygulamaları konusunda en az bir projede çalışmış olmak.

1.7 Unix, Windows 2003 Server İşletim Sistemlerini bilmek.

1.8 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüde veya SSK'na tabi özel kesimde en az 1 yıl BİM'de Programcı olarak çalışmış olmak.

1.9 En az (D) düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak. Ancak, yurt içinde veya yurt dışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde Master ya da Doktora yapanlar, İngilizce dilinde ?Test of English as a Foreign Language (TOEFL)? sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresini doldurmamış eski dengi) veya ?International English Language Testing System (IELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir. Yabancı dil sınavı sonuçları 5 yıl süreyle geçerlidir. Bu sürenin bitiminde yeniden sınava girmeyenlerin yabancı dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir.

2. SİSTEM PROGRAMCISI Olarak Alınacak Personelde Aranan Şartlar :

2.1 En az lisans düzeyinde eğitim veren fakülte veya yüksekokullar ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokulların; Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Enformatik, Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Enformasyon Teknolojileri, Yönetim Bilişim Sistemleri, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik-Bilgisayar, Fizik, İstatistik, Matematik, Elektrik-Elektronik bölümlerinin Mühendislik veya lisans programlarından mezun olmak.

2.2 Yazılım projelerinde analiz, tasarım ve geliştirme, veritabanı ile içerik yönetimi ve Dinamik Web Sayfası uygulamalarında deneyimli olmak.

2.3 Java, .NET ve İlişkisel Veritabanı (SQL) dillerini bilmek.

2.4 Çok katmanlı mimari ve nesne tabanlı programlama konularına hakim olmak.

2.5 Unix, Windows 2003 Server İşletim Sistemlerini bilmek ve Sistem yönetimi konusunda deneyimli olmak.

2.6 Yukarıdaki ?B.1.8? ve ?B.1.9? maddelerinde belirtilen şartları taşımak.

3. PROGRAMCI Olarak Alınacak Personelde Aranacak Şartlar:
3.1 En az önlisans düzeyinde eğitim veren fakülte veya yüksekokullar ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokulların; Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama bölümleri ile çözümleyici ve Sistem Programcısı pozisyonları özel şartlarında (B.1.1, B.2.1) belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.

3.2 Yükseköğrenim sırasında bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belgeye veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bilgisayar kurslarını bitirdiğine ilişkin sertifika sahibi olmak.

3.3 Veri Tabanı ile İçerik Yönetimi ve Dinamik Web Sayfası uygulamaları ile çok katmanlı mimari ve nesne tabanlı programlama konularında uygulama geliştirmiş olmak.

3.4 Java ve/veya .NET dillerinden en az biri ile HTML, DHTML (JavaScript), SQL dillerini bilmek,

3.5 Unix, Windows 2003 Server İşletim Sistemleri ve İlişkisel Veri Tabanı Uygulamaları konusunda deneyimli olmak.

3.6 Yukarıdaki ?B.1.9? maddesinde belirtilen şartları taşımak.

4. TEKNİKER Olarak Alınacak Personelde Aranacak Şartlar :
4.1 En az önlisans düzeyinde eğitim veren fakülte veya yüksekokullar ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokulların; Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama bölümlerinin birinden mezun olmak.

4.2 Bilgisayar donanımı ve teknik bakımı konusunda deneyimli olmak.

4.3 Windows 2003 Server/XP/Vista işletim sistemlerinin kurulum ve konfigürasyonunu yapabilmek, bu işletim sistemlerinde ortaya çıkabilecek sorunları giderecek deneyime sahip olmak.

4.4 Windows 2003 server işletim sisteminin Network alt yapısı ve network cihazlarının kurulum ve konfigürasyonunu konusunda deneyimli olmak.

4.5 Dinamik Web Sayfaları ve grafik tasarımı yapabilmek, bu konuda deneyimli olmak.

4.6 Temel office uygulamaları konusunda deneyimli olmak ve destek verebilecek derecede bilgi sahibi olabilmek.

C ? İSTENİLEN BELGELER

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı Personel Dairesi Başkanlığından alınacak veya http://www.ozida.gov.tr/ web adresinden temin edilecek ve müracaat sahibi tarafından doldurulacak "İş Talep Formu".
Diploma veya mezuniyet belgesi örneği ( yabancı okullar için denklik belgesi örneği),
KPSS sınav sonuç belgesi.
Çözümleyici, Sistem Programcısı ve Programcı olarak başvuran adaylar için;
a. Yüksek öğrenimi sırasında bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belge veya varsa özel şartlar bölümünde istenen sertifikalar,

b. Çözümleyici ve Sistem programcısı unvanlarına başvuran adayların en az iki, Programcı ünvanına başvuran adayların ise en az bir programlama dili bildiğine dair belge.

c. Çözümleyici unvanına başvuran adaylar için Oracle Database Administration I, Oracle Database Administration II eğitimlerini aldığına dair belge veya sertifika.

d. Çözümleyici unvanına başvuran adaylar için en az iki yazılım projesinde analiz, tasarım ve geliştirme konularında çalışmış olduğunu gösteren belgeler.

e. İngilizce Lisan bilgisi ile ilgili olarak kanıtlayıcı belge.

İki adet vesikalık fotoğraf.
Kurumun web sitesindeki ( http://www.ozida.gov.tr ) adresinde yer alan iş talep formu ekindeki ?özgeçmiş? örneğine göre doldurulmuş, adayların özgeçmişlerini içeren belge. Adaylar istenen belgelerin asıllarını veya örneklerini başvuru sırasında iş talep formu ekinde vereceklerdir. Adaylar, özgeçmişlerinin elektronik kopyasını son başvuru tarihine kadar [email protected] mail adresine de göndereceklerdir.

D - BAŞVURU

Başvurular en geç 14.07.2008 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ?T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Personel Dairesi Başkanlığı Necatibey Caddesi No: 49 Kızılay Çankaya/ANKARA? adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Başkanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılabilir. Bu tarihten sonraki müracaatlar ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
Gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenler ile istenilen belgeleri ibraz edemeyenlerin müracaatları geçersiz sayılacaktır.
Başkanlık tarafından belirtilen nitelikteki sözleşmeli personel alımı ile ilgili her türlü duyuru Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı web sitesinde (http://www.ozida.gov.tr) yayımlanacaktır. Adaylara ayrıca bir bildirimde bulunulmayacaktır.