Aksaray Sarıyahşi Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım ilanı

İlan Giriş : 23 Haziran 2008 13:22, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Aksaray Sarıyahşi  Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım ilanı

AKSARAY İLİ SARIYAHŞİ İLÇESİ BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI'NDAN

21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15. maddesi ve Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13,14 ve 15 inci maddeleri ile bu yönetmeliğin 11 Nisan 2007 tarihinde yayınlanan değişikliklere ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrası şartlarını taşımak koşulu ile aşağıda unvan, derece, sınıfı ve sayıları belirtilen İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru kadrolarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır

A-ALIM YAPILACAK BOŞ KADROLAR

Sınıfı / Ünvanı /Derecesi/ Adeti// E/K Eğitim Durumu

GİH / İtfaiye Eri/ 9 / 1 E/K 4 yıllık Fakülte Mezunu olmak

GİH / İtfaiye Eri 11/ 5 E/K Lise ve Dengi Okul

GİH / Zabıta Memuru 11/ 1 E/K Lise ve Dengi Okul

B-BAŞVURU ŞARTLARI

İlan edilen kadrolara atanmak için başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinin (A) fıkrasında belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

1. Türk Vatandaşı olmak,

2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak

3.Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 27.3.2008 tarih ve 2008/238 esas sayılı kararı ile üst yaş şartı aranmamaktadır.

4. Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal veya istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale alım ve satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

5. Erkek adayların muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya tecilli olması

6. Görevini devamlı yapmasına engel bir özrü bulunmamak,

7. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak. Ayrıca herhangi bir kamu kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları kanununa tabi görevlerde halen çalışmamak.

8. Yaptırılabilecek güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak.

9. Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

10. Zabıta Memuru alımı için, Sınav yapıldığı tarih itibarı ile 25. yaşını doldurmamış olmak.

C-BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI:

1. Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye Teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

2. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2004 yılı ve sonrası Kamu Personeli Seçme Sınavlarına girmiş ve Lise ve dengi okul Mezunlarının en az 56 puan, 3.4 yıllık üniversite mezunları için en az 60 puan almış olmak.

D- BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ

Başvuru süresi 20/06/2008 Cuma günü başlayacak ve 24/06/2008 Salı günü mesai bitiminde sona erecektir.Başvurular Sarıyahşi Belediyesi Yazı İşleri Müd. Şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

E- BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

1- Aday tarafından doldurulacak olan başvuru formu.

2- KPSS sonuç belgesi.

3- Nüfus cüzdanı fotokopisi

4- Öğrenim durumunu gösterir belge.

5- Son 6 ayda çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf.

6- Sabıka kaydı.

7- Askerlikle ilişkisinin olmadığına dair belge.

8- Sağlık raporu

F- DEĞERLENDİRME

Sınav komisyonunca yapılacak sözlü sınavda değerlendirme; 100 üzerinden yapılacak, 70 puanın üzerinde alan adaylar başarılı sayılacak, adayların sözlü sınav puanı ile KPSS puanları toplamının ikiye bölünmesi suretiyle başarı puanları tespit edilecektir. En yüksek puanı alan adayın ataması yapılacaktır.

G- SINAV YERİ VE ZAMANI

Sınav Sarıyahşi Belediye başkanlığı hizmet binasında 26/06/ 2008 günü saat 10.00'da sınav komisyonu huzurunda sözlü sınav ve dayanıklılık şeklinde yapılacaktır.

H-SINAV KONULARI

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli idarelerle ilgili mevzuattan oluşacaktır.

Sınav sonuçları adaylara yazılı olarak bildirilecektir.