Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı.
Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünden:
Üniversitemiz birimlerinde açık bulunan aşağıda anabilim/anasanat dalları ile unvan ve koşulları belirtilen kadrolara 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır.
Adayların, başvurularını 22 Haziran - 6 Temmuz 2020 tarihleri arasında aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yapmaları gerekmekte olup, Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvurular kadronun ilan edildiği birime, Profesör ve Doçent kadrolarına başvurular ise Rektörlüğümüze (Yazı İşleri Müdürlüğüne) yapılacaktır.
Profesör ve Doçent kadrolarına DEVAMLI STATÜ'ye göre atama yapılacaktır.
Adayların, Hacettepe Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilmiş ve Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış başvuru koşullarını (https://www.hacettepe.edu.tr/akademik/atama-kriterleri_2019basvurukosullari) ve atama kriterlerini (https://www.hacettepe.edu.tr/akademik/ atama-kriterleri_2019) sağlamaları gerekmektedir. Ancak, Hacettepe Üniversitesi Atama Kriterlerini karşılamış olmak kadro ilanına başvurmak için asgari koşuldur, kadroya atanma hakkı sağlamaz.
Üniversitemizde eğitimlerini %30 veya %100 yabancı dilde yapan birimlere başvuran adayların tamamı açıklamalarda yer alan (1) no'lu maddedeki ifadeye tabi olacaklardır.
Koşullara uymayan adayların başvuruları işleme konulmayacaktır.
Adayların, kadroya atanmayı engelleyici herhangi bir ceza almamış olmaları gerekir.
İlan edilen kadrolara başvuran adayların;
Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin Öğretim Üyesi için ilgili maddelerinde istenilen koşullar ile birlikte, yayın dosyalarına nüfus cüzdanı fotokopisi, diplomalar, doktora ve doçentlik belgeleri, kriterleri sağladığına dair belge, yabancı dil belgesi, varsa Eğiticilerin Eğitimi Belgesi (Üniversitemiz Rektörlüğünce ilan edilen öğretim üyesi kadrolarına başvuracak adayların; Üniversitemiz veya diğer Üniversiteler tarafından verilen "Eğiticilerin Eğitimi Katılım Belgesi"ne sahip olmaları gerekir. Üniversite dışı kuramlardan alınan Eğiticilerin Eğitimi Katılım Belgeleri, Rektörlüğümüze bağlı Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi tarafından onaylanması halinde geçerli olarak kabul edilecektir. Eğiticilerin Eğitimi Katılım Belgesi olmayan adaylar ilan tarihini takiben başvuru sürecinde Üniversitemiz tarafından düzenlenecek olan Eğiticilerin Eğitimi Uzaktan Eğitim Programı kapsamında bu belgeyi alabilirler), özgeçmiş formu, akademik etkinlik puan formu ve kontrol çizelgesini eklemeleri gerekmektedir. Özgeçmiş formu, Akademik Etkinlik puan formu ve kontrol çizelgesi http://www.hacettepe.edu.tr/akademik/atama-kriterleri Web adresinden temin edilebilir.
Adayların, Profesör kadrosu başvurusu için 6, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadro başvuruları için 4 kopya olarak hazırlayacakları yayın dosyalarını bu amaca uygun bir kutu içerisinde, dilekçe ekinde teslim etmeleri gerekmektedir.
Adaylar ayrıca, başvuru dosyası oluşturmak üzere, yukarıda belirtilen belgelerin ek birer kopyası ile birlikte 2 adet vesikalık fotoğraf ve yayın dosyalarını USB belleğe yükleyerek teslim edeceklerdir.
Posta ile başvurular işleme alınmayacaktır.
İlan olunur.
AÇIKLAMALAR
1. Üniversitemizde eğitimlerini %30 veya %100 yabancı dilde yapan birimlerdeki kadrolara başvuran adayların ilgili birimlere atanması için yabancı dilde ders verme sınavını başarmış olmaları şarttır. Bu sınavlar, ilanı takiben Rektörlüğümüz tarafından organize edilecektir. Üniversitemizde bulunan programların eğitim diline http://www.hacettepe.edu.tr/ akademik/atama/prgegitimdililistesi.pdf bağlantısından ulaşılabilir.
2. Eczacı olmak, Farmasötik Toksikoloji alanında Doktora derecesine ve Doçent unvanına sahip olmak. Aşı alanında çalışmalar yapmış olmak.
3. Eczacı olmak, Farmasötik Toksikoloji alanında Doktora derecesine ve Doçent unvanına sahip olmak. İmmünotoksisite alanında çalışmalar yapmış olmak.
4. Doçent unvanını Sosyoloji alanında almış olmak ve etnik sosyoloji alanında çalışmalar yapmış olmak.
5. Doçent unvanını Çeviribilim alanında almış olmak.
6. Doçent unvanını Fiziki Antropoloji ve Paleoantropoloji alanında almış olmak.
7. Doçent unvanını İngiliz Dili Eğitimi alanında almış olmak, ikinci dilde yazma ve karşılaştırmalı retorik alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
8. Doçent unvanını Eğitim Programları ve Öğretim alanında almış olmak, üstün yeteneklilere yönelik öğretim uygulamaları alanında çalışmalar yapmış olmak.
9. Doçent unvanını Eğitim Yönetimi alanında almış olmak ve okul yönetişimi alanında çalışmalar yapmış olmak.
10. Doçent unvanını Temel Eğitim (Matematik Eğitimi) alanında almış olmak, matematik eğitiminde özdüzenleme alanında çalışmalar yapmış olmak.
11. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında Doktora derecesine sahip olmak, eğitsel veri madenciliği alanında çalışmalar yapmış olmak.
12. Doçent unvanını İstatistik alanından almış olmak, sıralı küme örnekleme yöntemleri alanında çalışmalar yapmış olmak.
13. Teorik Kimya alanında Doktora derecesine sahip olmak, yeni elektronik yapı teorilerinin geliştirilmesi ve programlanması alanında çalışmalar yapmış olmak.
14. Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanında Doktora derecesine sahip olmak, Doçent unvanını aynı alandan almış olmak.
15. Yazılım Mühendisliği alanında çalışmalar yapmış olmak.
16. Cevher hazırlamada öğütme ve sınıflandırma alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
17. Odyoloji alanında Doktora derecesine sahip olmak.
18. Beden Eğitimi ve Spor alanında Doktora derecesine sahip olmak, aynı alanda yurtdışı akademik deneyime sahip olmak.
19. Hasta güvenliği ve kritik hasta acilleri alanında çalışmalar yapmış olmak.
20. Perinatoloji ve yüksek riskli gebelikler alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
21. Yapısal kalp hastalıklarının girişimsel tedavileri alanında çalışmalar yapmış olmak.
22. Çocuk omurga cerrahisi alanında çalışmalar yapmış olmak.
23. Pediatrik dermatoloji alanında çalışmalar yapmış olmak.
24. Pelvik taban hastalıkları ve kolorektal cerrahi alanında çalışmalar yapmış olmak. Cerrahi endoskopi eğitim belgesi sahibi olmak.
25. Vasküler girişimsel radyoloji ve radyoembolizasyon tedavileri alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
26. Doçent unvanını Kompozisyon alanında almış olmak, senfoni, senfonik şiir, konçerto alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
27. Doçent unvanını Müzik Bilim alanında almış olmak, makamsal müzik analizi alanında çalışmalar yapmış olmak.
28. Doçent unvanını Müzik Teorileri alanında almış olmak, müzik analizi alanında çalışmalar yapmış olmak.