Ankara Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 19 Haziran 2008 08:35, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ankara Üniversitesi Akademik Personel İlanı

Ankara Üniversitesi Rektörlüğünden :

Aşağıda Anabilim Dalı itibariyle unvanı ve şartları belirtilen Üniversitemiz Fakültelerinde açık bulunan kadrolara 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim elemanı alınacaktır.

Profesörlük ve Doçentlik kadrosuna başvuracakların; Rektörlük Personel Daire Başkanlığına bir dilekçe, ekinde öğrenim durumlarını gösterir belge (onaylı sureti), özgeçmiş, nüfus cüzdanı örneğini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, sanat eserlerini, icra olunan eserlerini ve bunlara ilişkin dokümanı, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora, sanatta yeterlik veya yüksek lisans bilim uzmanlığı çalışmalarını, Üniversiteler veya Yüksek Teknoloji Enstitülerine katkılarını kapsayan eserlerini; doçent ve profesör kadrosuna başvuranların doçentlik belgelerini (onaylı sureti); profesör kadrosuna başvuranların başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği yayın listesini vermeleri gerekmektedir.(Profesör kadrosuna başvuranlar 6 takım; Doçent kadrosuna başvuranlar 4 takım halinde.)

Profesör ve doçent kadrolarına daimi statüye göre atama yapılacak olup, adayların ?Ankara Üniversitesinde Profesörlüğe Yükseltilme ve Atanma İçin Başvuru Koşulları ve Adayda Aranacak Nitelikler? ile ?Ankara Üniversitesinde Doçentliğe Atanma İçin Başvuru Koşulları ve Adayda Aranacak Nitelikler? hakkındaki Üniversitemiz Senato kararı ile belirlenen koşulları yerine getirmeleri ve belirtilen niteliklere sahip olmaları gerekmektedir.

Yardımcı doçent kadrosuna başvuracakların; başvurularını ilgili birimlere yapması gerekmekte olup, ?Ankara Üniversitesinde Yardımcı Doçentliğe Atanma İçin Başvuru Koşulları ve Adayda Aranacak Nitelikler? hakkındaki Üniversitemiz Senato kararı ile belirlenen koşulları yerine getirmeleri ve belirtilen niteliklere sahip olmaları gerekmektedir.

Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi kadrolarına öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen ya da açıktan atanacaklarda başvuruların kabul edilebilmesi için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) alanındaki puan türünde yüz üzerinden 70 (yetmiş) puan almış olmaları gerekmektedir. Doktora derecesine sahip olan adaylarda ALES koşulu aranmayacaktır.

Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracakların; ilgili birime bir dilekçe ekinde öğrenim durumlarını gösterir belge (onaylı sureti), özgeçmiş, nüfus cüzdanı örneğini vermeleri ve ?Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Görevlendirme İlkeleri?nde belirlenen koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca lisans ve üstü düzeyinde eğitim veren birimlere başvuracakların KPDS?den 50 (elli) puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almaları zorunludur. Diğer Personel Kanununa tabi olarak çalışmakta olan adayların başvurularında, 4 yıllık eğitim veren birimlere atanacak olan öğretim görevlilerinde yükseklisans mezunu olma koşulu aranacaktır.

Araştırma görevlisi kadrosuna başvuracakların; İlgili birimlere bir dilekçe ekinde öğrenim durumlarını gösterir belge (onaylı sureti), özgeçmiş, nüfus cüzdanı örneğini vermeleri ve ?Ankara Üniversitesi Araştırma Görevlisi Alım ve Atama İlkeleri?nde belirlenen koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir. 2547 sayılı Kanunun 50/d maddesine göre atama yapılacaktır.

1- Başvurular ilanın Resmi Gazetede yayımı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yapılacaktır.

2- İlgili dalların gerektirdiği diğer koşullar idarelerce isteklilere duyurulacaktır.

3- Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

4- Başvurulan birimlerce yapılacak ön (şekli) incelemeye göre anılan Kanun, Yönetmelik ve İlkelerde öngörülen koşulları yerine getirmeyenlerin ve belirtilen niteliklere sahip olmayanların başvuruları işleme konulmayıp, başvuru belgeleri iade edilecektir.

Not:İlanımıza http://www.ankara.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR
DİL VE TARİH- COĞ.FAKÜLTESİ Bölgesel Coğrafya ABD YRD.DOÇ. 1  
  Eskiçağ Tarihi ABD YRD.DOÇ. 1  
  Ortaçağ Tarihi ABD YRD.DOÇ. 1  
  Yeni Türk Edebiyatı ABD ARŞ.GÖR . 1  
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Diş Hastalıkları ve Tedavisi ABD PROFESÖR 1  
  Periodontoloji ABD ARŞ.GÖR . 1  
ECZACILIK FAKÜLTESİ Farmakognozi ABD ARŞ.GÖR . 1  
EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ABD YRD.DOÇ. 1 Rehberlik ve Psikolojik Danışma alanında doktora yapmış olma şartı aranacaktır.
  Eğitimde Program Geliştirme ABD ÖĞR.GÖR . 1  
  Yaşam Boyu Öğrenme ABD ARŞ.GÖR . 1  
FEN FAKÜLTESİ Moleküler Biyoloji ABD YRD.DOÇ. 1 Doktora tezini Biyoteknolojik öneme sahip bakteriyel enzimler konusunda yapmış olma şartı aranacaktır.
  Uygulamalı İstatistik ABD ARŞ.GÖR . 1  
HUKUK FAKÜLTESİ Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku ABD ARŞ.GÖR . 1  
İLAHİYAT FAKÜLTESİ Arap Dili ve Belagatı ABD YRD.DOÇ. 1  
  Din Psikolojisi ABD ARŞ.GÖR . 1  
İLETİŞİM FAKÜLTESİ Basın Yayın Tekniği ABD ARŞ.GÖR . 1  
  Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği ABD ARŞ.GÖR . 1  
  Kişilerarası İletişim ABD ARŞ.GÖR . 1  
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Bilgisayar Yazılımı ABD PROFESÖR 1  
  Bilgisayar Yazılımı ABD ARŞ.GÖR . 3  
  Bilgisayar Donanımı ABD DOÇENT 1  
  Bilgisayar Donanımı ABD ARŞ.GÖR . 1  
  Bilgisayar Bilimleri ABD DOÇENT 1  
  Bilgisayar Bilimleri ABD YRD.DOÇ. 1  
  Elektromanyetik Alanlar ve Mikr .Tek .ABD YRD.DOÇ. 1  
  Katıhal Fiziği ABD ARŞ.GÖR . 1  
  Uygulamalı Jeoloji ABD ARŞ.GÖR . 1  
  Proses ve Reaktör Tasarımı ABD ARŞ.GÖR . 1  
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Hemşirelik ABD PROFESÖR 1 Hemşirelik alanında yer alan Anabilim Dallarından herhangi birinde Üniversite Doçenti unvanı almış olma şartı aranacaktır.
  Hemşirelik ABD DOÇENT 1 Hemşirelik alanında yer alan Anabilim Dallarından herhangi birinde Üniversite Doçenti unvanı almış olma şartı aranacaktır.
  Ebelik ABD PROFESÖR 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği alanında Üniversite Doçenti unvanı almış olma şartı aranacaktır.
  Ebelik ABD DOÇENT 2 Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında Üniversite Doçenti unvanı almış olma veya Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği alanında Üniversite Doçenti unvanı almış olma şartı aranacaktır.
  Ebelik ABD YRD.DOÇ. 2 Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı veya Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği alanında doktora yapmış olma şartı aranacaktır.
  Ebelik ABD ARŞ.GÖR . 1  
  Sağlık Kurumları Yönetimi ABD PROFESÖR 1 Muhasebe ve finans bilim alanında Üniversite Doçenti unvanı almış olma şartı aranacak olup, Sağlık Kurumları Yönetimi alanında yükseklisans ve doktora yapmış olanlar tercih edilecektir.
  Sağlık Kurumları Yönetimi ABD ARŞ.GÖR . 1  
SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset ve Sosyal Bilimler ABD PROFESÖR 1 Sosyoloji alanı için alınacaktır.
  İktisat Politikası ABD ARŞ.GÖR . 1  
  Muhasebe ve Finansman ABD ARŞ.GÖR 1  
  Kentleşme ve Çevre Sorunları ABD ARŞ.GÖR . 1  
ZİRAAT FAKÜLTESİ Tarımsal Yapılar ve Sulama ABD ARŞ.GÖR . 1  
  Toprak ABD ARŞ.GÖR . 1  
  Tarla Bitkileri ABD ARŞ.GÖR . 1