Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 20 Nisan 2020 00:09, Son Güncelleme : 20 Nisan 2020 00:12
Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerinde açık bulunan kadrolarda istihdam edilmek üzere, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu uyarınca daimi statüde öğretim üyesi alınacaktır. İlgili Kanunun 24. ve 26. maddelerinde belirtilen şartlar ile Profesör kadroları için web sayfamızda yer alan "Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Atamalarda ve Akademik Yükseltmelerde Aranan Asgari Koşullar"; Doçent kadroları için ise "Gebze Teknik Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama Koşulları Yönergesi"ne haiz adaylar başvuru yapabilir.

TEMEL BİLİMLER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI
İlan Numarası Bölüm Anabilim Dalı K. Unvanı Adedi Açıklama
20200401 Kimya Anorganik Kimya Profesör 1

Kimya bilim alanında Doçent unvanına sahip olmak. Anorganik Konusunda Uluslararası SCI İndeksli dergilerde yayınlar yapmış olmak, Ulusal (BAP projeleri hariç) veya Uluslararası projelerde
yürütücülük yapmış olmak. (*)

20200402 Kimya Fizikokimya Profesör 1

Kimya bilim alanında Doçent unvanına sahip olmak. Fizikokimya Konusunda Uluslararası SCI İndeksli dergilerde yayınlar yapmış olmak, Ulusal (BAP projeleri hariç) veya
Uluslararası projelerde yürütücülük yapmış olmak. (*)

20200403 Matematik Cebir ve Sayılar Teorisi Profesör 1

Matematik alanında Doçent unvanına sahip olmak. Yapısal
Matris Cebirleri konusu üzerine çalışmalar ve Uluslararası SCI İndeksli dergilerde yayınlar yapmış olmak. (*)

20200404 Fizik Genel Fizik Profesör 1

Fizik bilim alanında Doçent unvanına sahip olmak. Manyetik Malzemeler konusunda deneysel çalışmalar ve Uluslararası SCI İndeksli dergilerde yayınlar yapmış olmak, Ulusal (BAP projeleri hariç) veya Uluslararası projelerde yürütücülük yapmış
olmak (*)

20200405 Moleküler Biyoloji ve Genetik Hücre Biyolojisi Profesör 1

Biyoloji bilim alanında Doçent unvanına sahip olmak. Metabolik hastalıkların moleküler mekanizmaları konusunda deneysel çalışmalar ve Uluslararası SCI İndeksli dergilerde yayınlar yapmış olmak, Ulusal (BAP projeleri hariç) veya Uluslararası projelerde yürütücülük yapmış olmak. (*)

20200406 Moleküler Biyoloji ve Genetik Hücre Biyolojisi Profesör 1

Biyoloji bilim alanında Doçent unvanına sahip olmak. DNA hasar tamiri konusunda deneysel çalışmalar ve Uluslararası SCI İndeksli dergilerde yayınlar yapmış olmak, Ulusal (BAP projeleri hariç) veya Uluslararası projelerde yürütücülük yapmış olmak. (*)

İŞLETME FAKÜLTESİ DEKANLIĞI
İlan Numarası Bölüm Anabilim Dalı K. Unvanı Adedi Açıklama
20200407 İşletme Sayısal Yöntemler Doçent 1

Operasyon yönetimi alanında doktora yapmış olmak. Üretim ve Operasyon Yönetimi alanında Doçent unvanına sahip olmak. İnovasyon yönetimi alanında çalışmalar ve yayınlar yapmış olmak. (*)

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI
İlan Numarası Bölüm Anabilim Dalı K. Unvanı Adedi Açıklama
20200408 Makine Mühendisliği Enerji Sistemleri Doçent 1

Adsorpsiyonlu ısı pompaları ve gözenekli yapılarda taşınım olayları konularında çalışmalar ve Ulusal (BAP projeleri hariç) veya Uluslararası projelerde yürütücülük yapmış olmak. (*)

20200409 Kimya Mühendisliği Temel İşlemler ve Termodinamik Profesör 1

The Times Higher Education World University Rankings 2020 veya QS World University Rankings 2020 sıralamalarına göre dünyadaki ilk 100 üniversiteden birinde Kimya Mühendisliği alanında doktora yapmış, enerji kaynaklarının fizibilite analizi konusunda çalışmalar yapmış olmak. (*)

20200410 Çevre Mühendisliği Toprak Kirliliği ve Katı Atık Uzaklaştırma Teknolojisi Profesör 1

Yenilenebilir enerji ve termal gazlaştırma prosesleri konularında çalışmalar yapmış olmak ve Ulusal (BAP projeleri hariç) veya Uluslararası projelerde yürütücülük yapmış olmak. (*)

(*) 23.03.2016 tarih ve 29662 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" 8. maddesinin 7. fıkrası uyarınca İngilizce ders verebiliyor olmak.

Başvuru süresi, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gündür. Son başvuru tarihi resmi tatile denk geldiği takdirde bir sonraki günün mesai saati bitimine kadar başvuru yapılabilecektir.

BAŞVURU EVRAKLARI

Başvuru dilekçesi,

Nüfus cüzdan fotokopisi ve 1 (bir) adet fotoğraf,

YÖK formatında özgeçmiş ve eserler listesi (onaylı kopyası***),

Lisans ve Lisansüstü diplomaları (onaylı kopyası/yurt dışından alınmış diplomalar için YÖK denklik belgeleri),

Doçent kadrolarına başvurular için doçentlik belgesi (onaylı kopyası),

Yabancı dil belgesi (onaylı kopyası),

AYDEK başvuru sonucu ** (onaylı kopyası),

Makaleler, Bildiriler, Kitap bölümleri, vb. eserlerin tam metni ve eserlere yapılan atıflar (elektronik USB/CD/DVD ortamında, eser listesine göre numaralandırılmış)

Adayların, Profesör kadrosu başvurusu için 6 (altı) takım, Doçent kadrosu başvurusu için ise 4 (dört) takım başvuru evrakları ile eserlerinin tam metnini USB/CD/DVD ortamında Üniversitemiz "Personel Dairesi Başkanlığı"na kargo\posta ile göndermeleri gerekmektedir.

(**) Başvurunun kabul edilmesi için GTÜ Akademik Yükseltme ve Değerlendirme Kurulu (AYDEK) Çalışma Usul ve Esasları uyarınca ilgili kadro asgari koşullarının sağlandığına dair görüşü gerekmektedir. Adayların, anılan esaslar kapsamında başvuru öncesi veya başvuru sırasında dilekçe, başvuru formu ve 1 (bir) takım başvuru evrakları ile birlikte Rektör Yardımcılığı'na başvuru yapmaları gerekmektedir.

(***) Başvuru evrakları başlığı altında "onaylı kopyası" istenilen belgelerin herhangi bir Resmi Kurumca aslı gibidir yapılarak onaylanması yeterli olup E-Devlet kapısı(www.turkiye.gov.tr)'dan alınan kare kodlu belgeler doğruluğu teyit edilmek şartıyla geçerli olabilecektir.