İTÜ Yüksek Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 21 Mayıs 2008 17:35, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İTÜ Yüksek Lisans ve Doktora Program İlanı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURULAR

Üniversitemiz Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Enerji, Avrasya Yer Bilimleri ve Bilişim Enstitülerine ?İTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği?ne ve ?İTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Senato Esasları?na göre 2008-2009 eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında aşağıda belirtilen tezli, tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır.

Lisansüstü Programlara Başvuruda Gerekli Evraklar;

· Başvuru formuna 26-30 Mayıs 2008 tarihleri arasında http://onkayit.sis.itu.edu.tr web adresinden ulaşılabilir.

· Tercih sayısı kadar; Diploma veya çıkış belgesinin aslı ibraz edilmek şartıyla fotokopisi, (Mezuniyetleri henüz tamamlanmamış olan adaylar, Mezun Olabileceklerine dair bir belge ile başvurabilirler. Bu durumda olupta Mülakat sınavından başarılı olan adaylar, Mezuniyet belgesini sunamadıkları taktirde, kesin kayıt yaptıramayacaklardır.)

· Tercih sayısı kadar; Mezun olduğu/olacağı tüm Yüksek Öğretim Kurumlarından alınmış olan Lisans ve Yüksek Lisans derslerini ve notlarını gösterir belgelerin aslı ibraz edilmek şartıyla fotokopisi.

· Tercih sayısı kadar; Mezun olduğu/olacağı kurumdan disiplin durumunu gösterir belge. (Transkriptin üzerinde olursa da kabul edilmektedir), (Türkiye dışından bir okuldan mezun olan öğrencilerden istenmemektedir)

· Lisans derecesi ile doktora programına başvuru yapacak olan öğrencilerden en az 3.25 ortalama istenmektedir.

·Tercih sayısı kadar; Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sınav sonuç belgesi (ALES belgesi aslı ibraz edilmek şartıyla fotokopisi) ALES notu 55 , Lisans sonrası Doktora yapmak üzere başvuran adaylardan ise ALES notu 70 taban puandan az olamaz. (Sosyal Bilimler Enstitüsünün Müzik programları için ALES puan şartı aranmaz). Yüksek Lisans bitirip en fazla bir yarıyıl ara verenlerin, daha önce almış oldukları ALES belgesi süreye bakılmaksızın kabul edilir.Tüm öğrenciler için GMAT veya GRE sonuç belgesi de kabul edilebilir (aslı ibraz edilmek şartıyla fotokopisi). ALES minimum taban puanı 55?e karşılık eşdeğeri kabul edilen GRE sınavının quantitative bölümünden minimum 610 puan, GMAT (GMAT Belgesini sadece Sosyal Bilimler Enstitüsü kabul etmektedir) sınavından ise 450 puan almanız gerekmektedir.

·Tercih sayısı kadar; İngilizce yeterliliğini gösterir ve İTÜ Senatosu tarafından kabul edileceği belirtilmiş belgelerden biri (aslı ibraz edilmek şartıyla fotokopisi).

·Tercih sayısı kadar; İki referans mektubu, bunlardan en az biri öğrencinin beraber çalıştığı öğretim üyelerinden birisi tarafından yazılmış olmalıdır.

· Yukarıdaki belirtilen belgelerin tercih ettiği program sayısı kadar hazırlanarak, 26-30 Mayıs 2008 tarihleri arasında İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilmesi gerekmektedir (zarflar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından ücretsiz temin edilebilir).

· Yukarıdaki belgelerin tümü için geçerlilik süresi 2 yıldır.

Tercih edilen programların tercih sırası kontrol edilmelidir. Yüksek Öğretim Kurulu kararı gereğince, öğrenciler tek bir Yüksek Lisans programına yerleştirilecektir.

· Yukarıda verilen başarı sınırları kabul edilen alt sınırlardır. Programlar bazında bu değerler değişebilir. Programlarla ilgili özel koşullara ve detaylı bilgilere enstitü web sayfalarından ulaşılabilir.

Üniversitece İngilizce yeterliği için kabul edilecek belgeler ve kabul edilecek başarı alt sınırları:

YÜKSEK LİSANS İÇİN DOKTORA İÇİN
Sınav Türü Not Sınav Türü Not
İTÜ'nün Yaptığı Yabancı Dil Sınavları 65 -------  
IELTS (her bölümden) 6.0 IELTS (her bölümden) 6.0
TOEFL (Paper Based) 513 TOEFL (Paper Based) 513
TOEFL (Computer Based) 183 TOEFL (Computer Based) 183
TOEFL (Internet Based) 65 TOEFL (Internet Based) 65
ÜDS 65 ÜDS 65
KPDS 65 KPDS 65

Bütün sınav ve belgelerin geçerlilik süresi 2 yıldır.

NOT:

Yabancı dil belgesi bulunmayan Yüksek Lisans adaylarından, İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulunun 04 Haziran 2008 tarihinde yapacağı İngilizce Yeterlilik Sınavına girmek isteyenler 26-30 Mayıs 2008 tarihleri arasında İTÜ Yabancı Diller Yüksekokuluna (http://www.ydy.itu.edu.tr), Başvuru Kabul Belgesi ( Önkaydını tamamlayan Yüksek Lisans adayları ) ile kayıt yaptırmak zorundadırlar.

Programlarla ilgili özel koşullar ve detaylı bilgilere ilgili Enstitü web sayfaları ;

Önemli! - Daha önce disiplin suçu nedeniyle yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilen bir öğrenci, lisansüstü programlara başvuruda bulunamaz. Diğer nedenlerle başvurduğu programdan ilişiği kesilen bir öğrenci, en az iki akademik yıl geçmeden aynı lisansüstü programına başvuruda bulunamaz. ( İTÜ, Lisansüstü Senato Esasları Madde 3 )