Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı- Güncellendi

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 20 Nisan 2020 00:51, Son Güncelleme : 21 Nisan 2020 03:16
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı- Güncellendi

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

DÜZELTME İLANI

09.04.2020 tarih ve 31094 sayılı Resmi Gazete'de aslına uygun olarak yayımlanan Öğretim Üyesi Alımı ilanımızda Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Termodinamik Anabilim Dalı Doçent kadrosu ile ilgili ilan metni aşağıdaki gibi yeniden düzenlenmiştir.

İlan olunur.

BİRİM

ADI

BÖLÜMÜ

ANABİLİM DALI/

ANASANAT DALI/

PROGRAM

KADRO

UNVANI

ADEDİ

ARANAN ŞARTLAR

Teknoloji

Fakültesi

Makine

Mühendisliği

Termodinamik

Doçent

1

Termoelektrik alanında çalışmaları olmak. İntermetalik alaşımlar ve

bileşikler konularında uluslararası yayınları olmak.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

DÜZELTME İLANI

09 Nisan 2020 tarih ve 31094 sayılı Resmi Gazetede aslına uygun olarak yayımlanan Öğretim Üyesi Alımı ilanımızda Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Anabilim Dalı Doçent kadrosu ile ilgili ilan metni aşağıdaki gibi yeniden düzenlenmiştir.

İlan olunur.

BİRİM ADI

BÖLÜMÜ

ANABİLİM

DALI/ANASANAT

DALI/PROGRAM

KADRO UNVANI

ADEDİ

ARANAN ŞARTLAR

Mühendislik

Fakültesi

Makine

Mühendisliği

Enerji

Doçent

1

Enerji Bilim ve Teknoloji Programı ya da enerji bilimi ile ilgili bir programda Doktora yapmış olmak, Makine

Mühendisliği Bilim Alanında Doçent ünvanı almış olmak, Ekserji analizi ve atıklardan enerji üretimi konularında doktora çalışması ve/veya yayınlanmış çalışmalara sahip olmak

gerekmektedir. Ayrıca yurtdışında en az bir sene üniversitelerde bilimsel faaliyetlerde bulunmuş olmak.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Fen - Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknoloji Fakültesi ve Tıp Fakültesi'ne aşağıda belirtilen Bölüm, Anabilim Dalı ve Programlarına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile "Başlıca Araştırma Eserini" belirttiği dilekçesi ile birlikte, özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 6 takım başvuru dosyasını PDF formatında CD veya Taşınabilir Belleğe aktararak ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlük Personel Daire Başkanlığına iadeli taahhütlü posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını PDF formatında CD veya Taşınır Belleğe aktarılarak dilekçeleri ile birlikte ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlük Rektörlük Personel Daire Başkanlığına iadeli taahhütlü posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir.

Üniversitemiz Senato Kararına istinaden; doçentlik kadrolarına başvuranlardan, doçentlik unvanını Üniversitelerarası Kurulca sözlü sınava tabi tutulmadan almış olan adaylar; müracaat ettikleri doçent kadroları için Üniversitelerarası Kurulca oluşturulacak jüri üyelerince sözlü sınava tabi tutulacaklardır. Bu sınavdan başarılı olamayan adaylann kadro atamaları yapılmayacaktır.

Dokor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını PDF formatında CD veya Taşınır Belleğe aktarılarak dilekçeleri ile birlikte ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime (Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu) iadeli taahhütlü posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Postadaki gecikmeler ve ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün süre içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli başvurular dikkate alınmayacaktır. Postadaki gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.

İlan olunur.