Adalet Bakanlığı 20 mühendis alım ilanı

İlan Giriş : 05 Mayıs 2008 17:55, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adalet Bakanlığı 20 mühendis alım ilanı

T.C.

ADALET BAKANLIĞINDAN

Bakanlığımız merkez teşkilâtı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı emrinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4? üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar?ın ?Sınav Şartı? başlıklı Ek 2?nci maddesinin (b) fıkrası doğrultusunda (2004- KPSS veya 2006-KPSS/1) KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Bakanlığımız tarafından yapılacak yerleştirme ile sözleşmeli personel pozisyonunda 20 adet mühendis alınacaktır.

I-BAŞVURU ŞARTLARI;

A-GENEL ŞARTLAR;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48?inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) 2004-KPSS veya 2006-KPSS/1 (B) Grubu sınavlarından birine girmiş olmak ve KPSSP7 puan türünden en az 65 puan almış olmak,

c) 4 yıl süreli eğitim veren mühendislik fakültelerinin Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Fizik Mühendisliği ve Matematik Mühendisliği bölümlerinin birinden mezun olmak,

d) KPDS dil sınavından en az 50 veya TOFEL sınavından 163 (300 üzerinden) ya da 51 (120 üzerinden) veya IELTS Akademik sınavından her bölümden en az 5,5 almış olmak.

B-ÖZEL ŞARTLAR ;

1-UNIX İşletim Sistemi Uzmanı (1 kişi)

a-UNIX Admini olarak en az 2 projede çalışmış olmak,

b-UNIX işletim sistemleri konusunda uzman, en az 3 yıl deneyimli veya en az 120 saat AIX Administration kursuna katılmış ve mevcut yapıyı yönetebilecek donanıma sahip olmak,

Gerekli Belgeler; En az 2 farklı projede ve en az 3 yıl UNIX sistemler yöneticisi olarak görev aldığı, Referans mektubunda belirtilmeli veya 120 saat UNIX kursu aldığına dair kurs katılım belgesi gerekmektedir.

2-Linux İşletim Sistemi Uzmanı (1 kişi)

a- Linux Admini olarak en az 1 projede çalışmış olmak,

b-UNIX işletim sistemleri konusunda uzman, en az 2 yıl deneyimli ve mevcut yapıyı yönetebilecek donanıma sahip olmak,

Gerekli Belgeler;En az 1 projede ve en az 2 yıl Linux yöneticisi olarak görev aldığının Referans mektubunda belirtilmesi gerekmektedir.

3-Microsoft İşletim Sistemi Uzmanı (1 kişi)

a- MCSE sertifikasına sahip, en az 5 Etki Alanı sunucusu olan Active Directory sistemi yönetimi konusunda 1 yıl çalışmış olmak,

Gerekli Belgeler; Referans mektubunda MS Domain yöneticisi olarak görev aldığı ve yönetilen sistemin en az 5 Etki Alanı sunucusuna sahip olduğu belirtilmelidir. MCSE sertifikası gerekmektedir.

4-ORACLE Veritabanı Uzmanı (1 kişi)

a- OCA/OCP sertifikasına sahip olmak,

Gerekli Belgeler; OCA veya OCP sertifikası ve kurs katılım belgeleri gerekmektedir.

5-Web Application Server Uzmanı (2 kişi)

a-Websphere Application Server-WAS konusunda uzman, en az 2 yıl deneyimli olmak,

Gerekli Belgeler; Referans mektubunda WAS Uygulama Sunucusu yöneticisi olarak görev aldığının belirtilmesi gerekmektedir.

6-DB2 Uzmanı (1 kişi)

a-DB2 konusunda uzman, en az 3 yıl deneyimli ya da en az 80 saat DB2 Administration kursuna katılmış olmak,

Gerekli Belgeler;Referans mektubunda en az 3 yıl DB2 Veritabanı yöneticisi olarak görev aldığı belirtilmeli veya en az 80 saat DB2 Administration kursu aldığına dair kurs katılım belgesi gerekmektedir.

7-Content Manager Uzmanı (1 kişi)

a-IBM CM konusunda uzman, en az 2 yıl deneyimli ya da en az 48 saat IBM Content Manager Administration kursuna katılmış olmak,

Gerekli Belgeler;Referans mektubunda en az 2 yıl IBM CM yöneticisi olarak görev aldığı belirtilmeli veya en az 48 saat IBM Content Manager Administration kursu aldığına dair kurs katılım belgesi gerekmektedir.

8-Yerel Alan ve Geniş Alan Ağı Uzmanı (2 kişi)

a-CCNP, CCDP veya CCSP sertifikasına sahip olmak,

b-TCP/IP, WAN/LAN, Network mimarisi tasarımı ve merkezi yönetimi konularında bilgili olmak,

Gerekli Belgeler;CCNA, CCNP, CCDP, CCSP, CCIP, CCVP sertifikalarından en az birisine sahip olmak gerekmektedir.

9-Storage Yöneticisi (1 kişi)

a-Disk sistemleri ve SAN konusunda uzman, en az 3 yıl deneyimli ya da en az 22 saat IBM Storage Management kursuna katılmış olmak,

b-En az 5 sunucu içeren yüksek devamlılık (kümeleme) yapısında çalışan sunucuların bulunduğu, harici disk ve tape kütüphanesi içeren, SAN data iletişim ağı kullanan bir bilgi sistemi sistem odasının yönetiminde en az 1 yıl çalışmış ?Disaster Center? konsepti konusunda bilgi sahibi olmak,

c-Sistem yönetimleri yazılımları konusunda deneyimli olmak,

Gerekli Belgeler;Referans mektubunda Disk sistemleri (Storage) yöneticisi olarak görev aldığı belirtilmeli veya en az 22 saat IBM Storage Management kursu aldığına dair kurs katılım belgesi gerekmektedir.

10-Yazılım Geliştirme Uzmanı (3 kişi)

a-Tercihan SCJA, SCJP sertifikalarından birine sahip olmak,

b-Java programlama dilini kullanarak en az 3 yıl uygulama geliştirmiş olmak,

c-Web tabanlı uygulama geliştirme projelerinde çalışmış olmak,

d-Nesne tabanlı analiz ve tasarım hakkında bilgi sahibi olmak,

e-Veritabanı uygulamaları geliştirmiş, SQL, tercihan PLSQL bilgisine sahip olmak,

Gerekli Belgeler;Referans mektubunda Java Programlama dili ile uygulama geliştirildiği ve çalışılan projede kullanılan mimariler belirtilmelidir. Varsa SCJA, SCJP sertifikaları gerekmektedir.

11-Yazılım Geliştirme Uzman Yardımcısı (6 kişi)

a-Java programlama dilini bilmek,

b-Herhangi bir programlama dilini kullanarak en az 6 ay uygulama geliştirmiş olmak,

c-Web tabanlı uygulama geliştirme projeleri konusunda bilgili olmak,

d-Nesne tabanlı analiz ve tasarım hakkında bilgi sahibi olmak,

e-Veritabanı uygulamaları geliştirmiş, SQL, tercihan PLSQL bilgisine sahip olmak,

Gerekli Belgeler; Referans mektubunda kullanılan programlama dili ve çalışılan projede kullanılan mimariler belirtilmeli ve Java Programlama dili eğitimi aldığına dair katılım belgesi veya lisans eğitimi sırasında Java Programlama dili aldığına dair üniversiteden alınacak belge gerekmektedir.

UNVANI DENEYİM* BRÜT ÜCRET
Mühendis a-(5) yıldan fazla deneyimli
b-(2-5) yıl deneyimli
c-(0-2) yıl deneyimli
1.470,84 YTL
1.235,28 YTL
1.104,47 YTL

II-BAŞVURU ŞEKLİ-YERİ-TARİHİ;

Bakanlığımızın www.adalet.gov.tr sitesinde bulunan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra formda belirtilen belgelerle beraber başvuruların en geç 26/05/2008 tarihi mesai saati bitimine kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. (Başvuru formu için tıklayınız. )

III-YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI;

Bakanlığımız tarafından KPSS (B) grubu KPSSP7 puan türü sıralaması esas alınmak suretiyle yapılacak yerleştirme listesi www.adalet.gov.tr sitesinde ilân edilecektir.

Duyurulur

(*) Mesleki deneyimin belirlenmesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK?ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile SSK?na tabi özel kesimde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri esas alınır.

ÜCRET TABLOSU;