Selçuklu Belediye müfettiş yardımcılığı sınav ilanı

İlan Giriş : 30 Nisan 2008 07:50, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Selçuklu Belediye müfettiş yardımcılığı sınav ilanı

Selçuklu Belediye Başkanlığından :

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Kurumumuz, Teftiş Kurulu Müdürlüğünün açık bulunan, GİH sınıfından 3 adet 7. dereceli Müfettiş Yardımcısı kadrosuna sınav ile Müfettiş Yardımcıları alınacaktır.

1 ? Sınav Şekli, Tarihi ve Yeri

Sınavlar yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak, Dumlupınar Mahallesi Selçuklu İş Merkezi A Blok 42070 Selçuklu Konya adresindeki Selçuklu Belediyesi Meclis Salonunda yapılacaktır. Yazılı sınav 09 Haziran 2008 Pazartesi günü saat 10.00?da yapılacak, başarılı olanlara sözlü sınav tarihi ve yeri ayrıca bildirilecektir.

2 - Giriş Koşulları

Adayların;

a) Devlet Memurları Kanununun 48 nci maddesinde yazılı nitelikleri taşımak,

b) Sınavın yapılacağı tarihte 35 yaşını doldurmamış ve erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak,

c) Eğitim süresi en az dört yıl olan, Hukuk Fakültesi ile diğer fakültelerin Uluslararası ilişkiler, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, İktisat veya İşletme bölümlerinin birinden mezun olmak,

d) Belediye Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına bir defadan fazla katılmamış olmak,

e) Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğe göre yapılan 2004, 2006 ve 2007 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS A. Grubu) sonucunda; KPSSP 65 veya KPSSP 79 puan türlerinden en az birinden 70 ve üzerinde puan almış olmak. (KPSSP 65 veya KPSSP 79 puan türlerinden 70 ve üzeri puan alanlar arasında olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 60 kişi yazılı sınava alınacaktır. 60?ıncı aday ile eşit puan alan tüm adaylar sınava çağrılacaktır.)

f) Belediye müfettişliği karakter ve vasıflarına haiz bulunmak, gerekir.

(f) Bendinde belirtilen husus, sadece yazılı sınavı kazanan adaylar yönünden söz konusu olup; sözlü sınavdan önce Teftiş Kurulu Müdürlüğünce yapılacak inceleme ile tespit edilir. Durumu uygun bulunmayanlar sözlü sınava çağrılmazlar.

Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylara İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) verilecek, adayların sınava girecekleri salon, Selçuklu Belediyesi binası giriş kapısına asılacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Adaylar sınava giriş yerlerini Selçuklu Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün (0 332) 251 02 50 - 1125 numaralı telefonundan öğrenebileceklerdir. Adaylar sınava gelirken yanlarında sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) ile birlikte nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi özel kimlik, yumuşak kurşun kalem ve silgi bulunduracaklardır.

3 - Sınav Konuları

a) Komposizyon (Genel, güncel ve sosyo-ekonomik konularda)

b) Hukuk (Ceza Hukuku, İdare Hukuku, Anayasa Hukuku ve Mahalli İdareler Hukuku)

c) İktisat d) Maliye e) Muhasebe f) Yabancı Dil

4 - Başvuru Sırasında İstenecek Belgeler

Selçuklu Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden veya www.selcuklu.bel.tr internet adresinden alınacak başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.

a) KPSS-A 2004-2006 ve 2007 dönemi Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuç belgesinin aslı veya noter onaylı sureti (aslı gösterilmek kaydıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce de onaylanabilir),

b) 4,5 x 6 boyutunda son bir yıl içinde çekilmiş 3 adet renkli fotoğraf,

c) Yüksek Öğrenim Kurumu diploma veya bitirme belgesinin aslı veya noterden yahut belgelerin verildiği okullardan onaylı sureti (aslı gösterilmek kaydıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce de onaylanabilir),

Adayların yukarıdaki belgelerle birlikte 20-23 Mayıs 2008 (saat 09.30 - 17.00) tarihleri arasında Selçuklu Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Dumlupınar Mahallesi Selçuklu İş Merkezi A Blok 42070 Selçuklu Konya adresine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Yazılı sınavı kazanıp sözlü sınava çağrılacak adayların, sözlü sınav tarihinden önce, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne müracaatla aşağıdaki belgeleri vermeleri gerekmektedir.

a) Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı sureti,

b) Sağlam ve her türlü iklim ile yaya ve taşıtla yolculuk şartlarına dayanıklı olduğuna dair sağlık raporu aslı veya onaylı sureti (sözlü sınavı kazanan adaylar ayrıca tam teşekküllü resmi hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporunun aslını verecektir),

c) Askerlik durumunu belirten belgenin aslı veya onaylı sureti,

d) 4,5x6 boyutunda yeni çekilmiş altı adet renkli fotoğraf,

e) Cumhuriyet Savcılığından alınan sabıka kaydı belgesi,

f) Kendi el yazısı ile CV.

5 - Sınav Şekli

Yazılı sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar.

Her aday, sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) kontrol edilmek suretiyle sınava alınır.

Sınav, (kompozisyon hariç) çoktan seçmeli test usulü ile yapılacaktır.

Sınava giren adaylar yanlarında sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) ile birlikte resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorunda olup, istendiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler.

Sınav esnasında kopya girişiminde bulunanlar sınavdan çıkartılır ve bir daha giriş sınavına alınmazlar.

Sınav önceden belirlenmiş saatte bitirilir.

6 - Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi

Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için sınav konularının her birinden 100 tam puan üzerinden 65?ten az olmamak üzere ortalama 70 puan almak gerekir.

7 - Sınav Sonuçlarının Duyurulması

Yazılı sınav sonuçları ve yazılıyı kazanıp sözlü sınava girecek adaylara sınavın yeri, günü ve saati, www.selcuklu.bel.tr internet adresinden ve Selçuklu Belediyesi Hizmet Binasında bulunan Zabıta Müdürlüğü ilan panosuna asılarak duyurulacaktır.

8 - Sözlü Sınav

Sözlü sınav duyurulmuş olan yer ve saatte başlar. Her aday, sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) kontrol edilmek suretiyle sınava alınır. Adaylar başvuru sırasına göre sınava alınır. Geç gelen adaylar sınava alınmazlar.

Sınava giren adaylar yanlarında sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) ile birlikte resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorunda olup, istendiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler.

Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için, Sınav Kurulu Üyelerinden 100 tam puan üzerinden ortalama 70 veya üzeri puan almak gerekir.

9 - Sınav Notu ve Sonucun Duyurulması

Müfettiş yardımcılığı giriş sınavı notu yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Sınav sonuçları yüksek nottan başlayarak tutanağa geçirilir. Eşitlik halinde sıralamada KPSS notu esas alınır. Puanı yüksek olan ilk üç sıradaki aday sınavı kazanmış sayılır.

Müfettiş yardımcılığı giriş sınavı sonuçları, www.selcuklu.bel.tr internet adresinden ve Selçuklu Belediyesi Hizmet Binasında bulunan Zabıta Müdürlüğü ilan panosuna asılarak duyurulacaktır. Sınavı kazanan adayların başvuru sırasında bildirdikleri adreslere Sınav Kurulu tarafından yazılı olarak da bildirim yapılacaktır.