Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici ve Rekabet Uzman Yardımcılığı Giriş Sınav İlanı

İlan Giriş : 16 Nisan 2008 11:30, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici ve Rekabet Uzman Yardımcılığı Giriş Sınav İlanı
T.C.

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI

TÜKETİCİNİN VE REKABETİN KORUNMASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TÜKETİCİ VE REKABET UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI

T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü'nde boş bulunan, 14 (ondört) adet Tüketici ve Rekabet Uzman Yardımcılığı kadrosuna atama yapılmak üzere 29 Mayıs 2008 tarihinde Ankara'da giriş sınavı yapılacaktır.

1. Sınava Katılma Şartları:

Sınava girecek adayların;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları,

b) 01.01.2008 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaları,

c) Hukuk, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler Fakülteleri ile Mühendislik alanında eğitim veren en az dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları,

d) ÖSYM tarafından; 10-11 Temmuz 2004, 01-02 Temmuz 2006 ve 30 Haziran-01 Temmuz 2007 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSSP-101 puan türünden 75 (yetmişbeş) ve daha yüksek puan almış olmaları, ayrıca söz konusu sınavların yabancı dil testinden 42 veya daha fazla doğru cevabının bulunması ya da Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavından (KPDS) en az (C) düzeyinde puan almış olmaları,

e) Erkek adayların askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya bu hizmetten muaf olmaları,

f) Sabıka kaydının bulunmaması,

g) Sağlık durumunun görevini devamlı olarak yapmaya engel olmaması,

gerekmektedir.

2. Sınav Başvurusu:

Sınava girmek isteyenlerin, 3 üncü maddede belirtilen belgeler ile birlikte ?T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü 3. Kat, Eskişehir Yolu, 7.km, ANKARA" adresine 16.05.2008 tarihi mesai saati bitimine kadar şahsen veya en geç son başvuru tarihinde Bakanlığımızda olacak şekilde posta aracılığıyla başvurmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve bu tarihler dışındaki müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

3. Başvuru Sırasında İstenilecek Belgeler:

a) Bakanlığımız Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğünden bizzat ya da internet aracılığı ile www.sanayi.gov.tr adresinden temin edilecek ve müracaat sahibi tarafından doldurulacak iş talep formu,

b) Kendi el yazısı ile yazılmış, baba ve annesinin adları ile meslek ve işleri, ilk, orta ve yüksek öğrenimini yaptığı okullar, yerleri, yüksek öğrenimden sonra ne gibi işler yaptığı ve kendi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin isimleri ile iş ve ikametgah adreslerinin de belirtildiği öz geçmişi,

c) KPSS sonuç belgesinin aslı veya onaylı sureti.

d) İki adet vesikalık fotoğraf.

Belge ve bilgileri eksik olan başvurular işleme alınmayacaktır.

4. Sınavın Şekli, Şartları ve Konuları:

Yarışma sınavı, yazılı ve sözlü sınav olarak yapılacaktır.

a) Yazılı sınav:

Yazılı sınava, başvuru yapanlardan sırasıyla KPSS puanı en yüksek 140 aday katılabilecektir. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle 140 ıncı sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava kabul edileceklerdir). Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi www.sanayi.gov.tr adresinden ilan edilecektir.

Yazılı sınav aşağıdaki konulardan yapılır:

I. Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat ve İşletme dallarından mezun olanların sınav konuları:

? İKTİSAT:

? İktisadi Doktrinler Tarihi,

? Mikro İktisat,

? Makro İktisat,

? Para, Banka, Kredi,

? Uluslararası İktisat,

? Kalkınma-Büyüme,

? Türkiye Ekonomisi.

? MALİYE:

? Maliye Teorisi,

? Kamu Gelirleri,

? Kamu Giderleri,

? Kamu Borçları,

? Bütçe,

? Vergi Hukuku,

? Maliye Politikası,

? HUKUK:

? Anayasa Hukuku,

? İdare Hukuku ve İdari Yargı,

? Ceza Hukuku,

? Medeni Hukuk (Genel Hükümler, Şahsın Hukuku, Eşya Hukuku),

? Borçlar Hukuku (Genel Hükümler, Özel Borç İlişkileri),

? Ticaret Hukuku (Ticari İşletme, Şirketler, Kıymetli Evrak).

? MUHASEBE:

? Genel Muhasebe,

? Mali Analiz.

II. Mühendislik Fakültelerinden mezun olanların sınav konuları:

? Temel Mühendislik Bilimleri (Fizik, Kimya, Matematik),

? Genel İşletmecilik Bilgileri,

? Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi.

III. Her iki grup için ortak sınav konusu: (Yabancı Dil)

- İngilizce, Fransızca ve Almanca.

b) Yazılı Sınavın Değerlendirilmesi:

Yazılı sınav, Sınav Kurulunca değerlendirilir. Yazılı Sınavı başarmış sayılmak için her konu grubundan en az 100 (yüz) üzerinden 50 (elli) puan alınması ve bunların ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır.

c) Yazılı Sınav Sonuçlarının Duyurulması:

Yazılı sınav sonuçları, başarılı olan adaylara yazılı olarak bildirilecek ve ayrıca www.sanayi.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Yapılacak yazılı bildirimde sözlü sınavın yeri, günü ve saati belirtilecektir.

d) Sözlü Sınav ve Değerlendirilmesi:

Sözlü sınav, Sınav Kurulu tarafından yazılı sınav konularından ve Tüketicinin Korunması Mevzuatından yapılacaktır. Bu sınavda ayrıca, adayların genel kültür bilgilerinin yoklanması yanında zeka, anlama, algılama, anlatım ve temsil yeteneği gibi özellikleri de değerlendirilecektir. Sözlü sınavda geçer puan 100 (yüz) tam puan üzerinden 70 (yetmiş) tir.

5. Giriş Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi ve Duyurulması:

Adayların giriş sınav puanı, yazılı ve sözlü sınav notlarının aritmetik ortalamasıdır. Sınav puanının eşit olması durumunda yabancı dil puanı yüksek olana öncelik tanınır.

Giriş sınav sonuçları, sözlü sınava katılan bütün adaylara 10 gün içerisinde yazılı olarak bildirilecek ve ayrıca Bakanlık binasında ve www.sanayi.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

6. Sınavların Tarihi ve Yeri:

Yazılı sınav, 29 Mayıs 2008 tarihinde saat: 14.00'de Sanayi ve Ticaret Bakanlığının, Eskişehir Yolu 7 Km. Ankara adresindeki Merkez Binasında yapılacaktır.

Sözlü sınavın yeri, tarihi ve saati ise, yazılı sınavı kazananlara bildirilecek ve ayrıca Bakanlık Binasında ve www.sanayi.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

7. Sınav Giriş Belgesi:

Aranılan şartları taşıyan ve istenilen belgeleri ibraz eden adaylardan yazılı sınava girmeye hak kazananlara Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğünce fotoğraflı ?Sınav Giriş Belgesi? verilecektir. Sınava girerken bu belgenin gösterilmesi zorunludur. Sınava girecek adaylar, sınav giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere, ayrıca nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı bir özel kimlik belgesini de yanlarında bulunduracaklardır.

> <