Ziraat Bankası müfettiş yardımcılığı sınav ilanı
ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR
1. Türk Vatandaşı olmak,
2. Kamu haklarından yoksun bulunmamak,
3. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,
4. Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya sınava girdiği tarihte erteletmiş bulunmak,
5. Diğer resmi kurum veya kuruluşlara mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak veya mecburi hizmet borcunu ödemeyi kabul etmiş olmak ya da yükümün Bankada yapılması, ilgili veya yetkili kurumca uygun karşılanmış olmak,
6. Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek görev yapmaya elverişli olmak; akıl hastalığı veya vücut sakatlığı bulunmamak,
7. Sınavın açıldığı yılın başında 30 yaşını doldurmamış bulunmak (01 Ocak 1978 tarihinden sonra doğmuş olmak),
8. Daha önce T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavının sözlü bölümüne katılmamış olmak.
ADAYLARDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR
Öğrenim
Üniversitelerin öğrenim süresi en az dört yıl olan Ekonomi (İktisat), İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Ekonometri, Bankacılık, Finans, Risk Yönetimi ve Muhasebe ile bankacılık mesleğiyle ilgili bölümlerinden veya Hukuk Fakültelerinden veya Teknik Üniversitelerin, İşletme ve Finans Mühendisliği gibi bölümlerinden veya bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ve yabancı ülkelerdeki eşitlerinden birinden mezun olmak ya da mülakat sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak gerekmektedir.
Başvuru Şekli ve Süresi
Adayların, T.C.Kimlik Numaraları ile, T.C.Ziraat Bankası A.Ş.?nin tüm şubeleri veya T.C.Ziraat Bankası A.Ş.?nin internet Bankacılığı aracılığıyla ÖSYM adına 31 Mart ? 11 Nisan 2008 tarihleri arasında KDV dahil 50 YTL yatırmaları gerekmektedir.
Sınav başvuruları sadece internet aracılığıyla yapılacak olup şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
1. Bankamız internet sayfasında (www.ziraatbank.com.tr) bulunan İş Başvuru formuna T.C. Kimlik Numaranız ve tarafınızca belirlenen şifrenizle giriş yapılacaktır.
2. Formda yer alan fotoğraf ekle butonu aracılığıyla, 302 X 362 boyutunda (JPEG) formatında (son 6 ay içinde çekilmiş, başı açık, şahsınızı kolaylıkla tanıtabilecek nitelikteki) vesikalık fotoğrafınızı sisteme yüklemeniz gerekecektir.
3. Formun pozisyon seçimi ekranından ?Müfettiş Yardımcısı? pozisyonu seçilecek ve sınava girilmek istenen yabancı dil bilgisi (İngilizce/Almanca/Fransızca) belirtilecektir.
4. Formda belirtilen sınav merkezlerinden (Ankara/İstanbul/İzmir) biri tercih edilecektir.
5. Formda yer alan alanların doğru ve eksiksiz doldurulması gerekmektedir.
6. Formda beyan ettiğiniz özgeçmiş bilgilerinin sınav başvuru koşullarına uymaması halinde başvurunuz sistem tarafından engellenecektir.
7. Tüm adayların müracaatları bittikten sonra, başvurular değerlendirilecektir. Sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Aranan nitelikleri taşımadığı anlaşılan adayların da başvuruları geçersiz sayılacak ve sınav ücretleri de iade edilmeyecektir. Başvuruları geçerli olduğu halde sınava girmeyen veya birden fazla sınav ücreti yatıran adayların yatırdıkları ücret iade edilmeyecektir.
Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, ataması yapılmış olanların atamaları iptal edilecektir.
Yanlış bilgi veren veya bazı bilgileri gizlediği anlaşılan aday, bundan doğacak sorumlulukları kabul etmiş sayılır ve gerçek dışı beyanla işe alımdan dolayı Banka?nın uğrayabileceği her türlü zarardan sorumlu olur.
Başvurular 31 Mart 2008 Pazartesi günü başlayacak ve 11 Nisan 2008 Cuma günü saat 18:00?de sona erecektir.
SINAV KONULARI
1. Genel Kültür-Genel Yetenek (Türkçe, Matematik, Güncel Toplumsal, Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Konular)
2. Yabancı Dil (İngilizce, Almanca, Fransızca)
3. İktisat (Mikro İktisat, Makro İktisat, Uluslararası İktisat, Para-Banka-Kredi, Maliye Politikası, Türkiye Ekonomisi)
4. Hukuk (Ceza Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, İş Hukuku)
5. Muhasebe (Genel Muhasebe, Mali Tablolar Analizi)
SINAV YERİ VE TARİHİ
Yazılı sınav, ÖSYM tarafından 24 Mayıs 2008 Cumartesi günü Ankara, İstanbul ve İzmir?de yapılacaktır. Sınav saat 09.30?da başlayacak ve yaklaşık 3,5 saat sürecektir. Sınava girecek adaylara ÖSYM tarafından, sınav merkezi ile hangi bina ve salonda sınava gireceğini gösterir fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi gönderilecektir.
SINAVLA İLGİLİ DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Adayların yanlarında fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi, yumuşak kurşun kalem ve silgi getirmeleri, yanlarında kesinlikle cep telefonu bulundurmamaları gerekmektedir. Fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
YAZILI SINAVDA BAŞARININ TESPİTİ
Yazılı sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Adayların başarı durumunun tespitinde Genel Kültür-Genel Yetenek için %30, Yabancı Dil için %30 ve Alan Bilgisi (İktisat, Hukuk, Muhasebe) için %40 ağırlık uygulanacaktır. Değerlendirme sonucunda ağırlıklı standart puanı 60 ve daha yüksek olan adaylardan, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilk 60 aday ve 60. aday ile aynı ağırlıklı standart puanı alan diğer adaylar mülakata çağrılacaktır.
YAZILI SINAV SONUCUNUN DUYURULMASI VE MÜLAKATA ÇAĞRILMA
Yazılı sınav sonuçları ÖSYM web sitesinde ilan edilecek ve adaylara posta ile bildirilecektir. Sınava ilişkin itirazların, sonuçların ÖSYM web sitesinde duyurulduğu tarihten itibaren en geç 10 gün içerisinde ÖSYM?ye yapılması gerekmektedir.
Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, daha sonra İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından mülakata çağrılacaktır. Mülakat tarihi, yeri ve yanlarında getirecekleri belgeler ÖSYM tarafından mülakata hak kazandığı belirlenen adaylara Bankamız internet sitesinde ilan edilecektir.
NİHAİ DEĞERLENDİRME
Adaylar, Teftiş Kurulu Başkanlığınca oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilmek üzere mülakata alınacaktır.
Mülakatta tam not 100'dür. Adaylara, mülakat komisyonu üyelerinden her biri bir not verecektir. Bu notlar toplanarak, verilen not sayısına bölünüp ortalaması bulunacaktır. Mülakatı başarmış sayılabilmek için alınan notların aritmetik ortalamasının 70'ten aşağı olmaması gerekir.
Başarı sırası, yazılı sınav notu ortalaması ile mülakat sınav notu ortalaması toplamının ikiye bölünmesi ile bulunacaktır.
Giriş sınavında başarı gösterenlerin sayısı, alınması öngörülen Müfettiş Yardımcısı sayısından fazla olursa, giriş sınavı notu üstün olanlar tercih edilecek ve giriş sınavı notunun eşitliği halinde ise, yabancı dil notu üstün olan aday öncelik kazanacaktır. Bu işlemler sonunda oluşturulan liste Bankamız internet sitesinde ilan edilecektir.
ATAMA
Kazanan adayların kendilerine bildirilen tarihe kadar istenilen belgelerle birlikte müracaat etmeleri halinde Teftiş Kurulu Başkanlığına atamaları yapılacaktır.