Fırat Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı- Güncellendi

Fırat Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 31 Aralık 2019 11:40, Son Güncelleme : 03 Ocak 2020 04:09
Fırat Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı- Güncellendi

Fırat Üniversitesi Rektörlüğünden:

DÜZELTME İLANI

31.12.2019 tarih ve 30995 sayılı Resmi Gazetede aslına uygun olarak yayımlanan Öğretim Üyesi ilanımızın İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi kadrosu anabilim dalına sehven Maliye Anabilim Dalı olarak yazılmış olup, Maliye Teorisi Anabilim Dalı olarak düzeltilmiştir. Ayrıca Öğretim Elemanı ilanımızın İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi ve Karakoçan Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı kadrosunda aşağıdaki düzeltmeler yapılmıştır.

İlan olunur

ÜNVANI

ARŞ.GÖR

ALES

YDS

veya

Eşdeğeri

ALES

Puan

Türü

AÇIKLAMA

BİRİMİ

ABD

Adet-Der.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Üretim Yönetimi ve Pazarlama

1-4

70

50

EA

İşletme lisans mezunu olmak. Üretim Yönetimi ve Pazarlama veya Teknoloji Bilgi Yönetimi anabilim dalında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.

ÜNVANI

ÖĞR.GÖR

ALES

YDS

veya

Eşdeğeri

ALES

Puan

Türü

AÇIKLAMA

BİRİMİ

ABD

Adet-Der.

Karakoçan

MYO

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Pr.

1-5

70

SAY

Gıda Mühendisliği lisans mezunu olup tezli yüksek lisansını tamamlamış olmak veya Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği bölümlerinden birinden mezun olup doktorasını tamamlamış olmak.

Fırat Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Birimlerine, Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, 2547 sayılı Kanun ve 657 sayılı Kanunun 48. maddesi hükümleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır.

Başvuruda bulunacak adayların ilanın Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde Üniversitemizin Rektörlük Personel

Dairesi Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir.

Başvuru Tipi : Şahsen veya Posta ile

_Başvuru Adresi : Fırat Üniversitesi Rektörlüğü Personel Dairesi Başkanlığı Merkez / ELAZIĞ

SINAV TAKVİMİ

Duyuru Başlama Tarihi

31.12.2019

Son Başvuru Tarihi

15.01.2020

Ön değerlendirme Tarihi

17.01.2020

Sınava Giriş Tarihi

21.01.2020

Sınav Açıklama Tarihi

23.01.2020

Genel Şartlar

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2) ALES'ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

3) Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4'lük ve 5'lik not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.

Özel Şartlar

1) Devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır.

2) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.

İstenilen Belgeler

1- Özgeçmiş

2- Dilekçe(www.firatedu.tr sayfasında temin edilebilir.)

3- 1 Adet Fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı)

4- Nüfus Cüzdan Fotokopisi

5- Lisans Mezuniyet Belgesi (Onaylı veya Fotokopisi ile e-devlet çıktısı ile birlikte)

6- Tezli Yüksek Lisans Belgesi (İlan şartında belirtilen alanı gösterir Onaylı resmi belge)

7- Doktora Belgesi (İlan şartında belirtilen alanı gösterir onaylı resmi belge)

8- Lisans Transkript Belgesi (Aslı veya Onaylı)

9- İsteniyorsa Doktora, Sanatta Yeterlilik, Uzmanlık Belgesi (Onaylı)

10- ALES Belgesi

11- Yabancı Dil Belgesi (KPDS/ÜDS/YÖKDİL/YDS)

12- Askerlik Terhis veya Tecil Belgesi

13- İlan Şartında Deneyim veya Hizmet İsteniyorsa Onaylı Hizmet Belgesi

14- Adli Sicil Belgesi

Muafiyet

1- Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda (deneyiminin uzmanlık alanları ile ilgili olması kaydıyla), yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

2- Meslek yüksekokullarının, genel şartlar başlığı altında yer alan 4. maddesi kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

ÖNEMLİ NOTLAR

1- Başvurunun, şahsen veya posta ile Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına yapılması gerekmektedir.

2- Sonuçlar Üniversitemizin internet adresinde (www.firat.edu.tr) yayımlanacaktır. İnternet adresimizde yapılacak duyuru tebligat niteliğinde olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

3- Postadaki gecikmelere, eksik bilgi ve belge ile intikal eden başvurulara ve gerçeğe aykırı beyan ihtiva eden başvurulara ilişkin sorumluluk başvurana aittir.

4- İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir. Bu kişiler hakkında yasal işlem yapılacaktır.

5--İdarenin uygun gördüğü takdirde İlanın her aşaması iptal edilebilir.

6- E-Devlet Kapısı (www.turkiye.gov.tr)'ndan alınan kare kodlu mezun belgesi ve öğrenci belgeleriyle başvuru yapılabileceği, söz konusu belgelerin doğruluğunun yükseköğretim kurumlarınca sorgulanarak ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında bu belgelerin kullanılabileceği, ancak atanmaya hak kazanılması halinde diploma, mezuniyet belgesi veya öğrenci belgesinin asıl veya onaylı suretini getirmesi gerekmektedir.

7-Araştırma Görevlisi kadrolarına atamalar 2547 Sayılı Kanunun 50/d Maddesi uyarınca yapılacaktır.

8- *İlan edilen Araştırma Görevlisi kadroları "Öncelikli Alanlardaki Araştırma Görevlisi Kadrosu" kapsamında olup "Öncelikli Alanlardaki Araştırma Görevlisi Kadrolarına Atananların Lisansüstü Eğitimleri İle Diğer Hususlara İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca yapılacaktır.

11774/1-1