İzmir Bakırçay Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İzmir Bakırçay Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 31 Aralık 2019 10:54, Son Güncelleme : 31 Aralık 2019 10:57
İzmir Bakırçay Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 10/07/2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri ve 09/11/2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" kapsamında öğretim elemanı alınacaktır. Adayların, başvurularını ilanın Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde şahsen ya da posta ile başvuru adresine teslim etmeleri gerekmektedir. İlan detayları ve başvuru için gerekli belgeler www.bakircay.edu.tr adresinde yer almaktadır.

Başvuru Başlama Tarihi : 31.12.2019 Son Başvuru Tarihi : 14.01.2020

Ön Değerlendirme Tarihi : 23.01.2020 Giriş Sınavı Tarihi : 30.01.2020

Sonuç Açıklama Tarihi : 10.02.2020

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1- Başvuru formu,

2- Özgeçmiş,

3- Erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge,

4- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

5- Lisans/lisansüstü diplomaların veya geçici mezuniyet belgelerinin onaylı sureti veya e-devlet çıktısı, (yabancı öğretim kurumu mezunlarının diplomalarının

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğini gösterir belge)

6- Lisans/lisansüstü transkript belgeleri, (onaylı)

7- Öğrenci belgesi onaylı sureti veya e-devlet çıktısı, (lisansüstü öğrenci şartı aranan ilanlarda getirilecektir ve ilan tarihi itibariyle alınmış olmalıdır.)

8- 2 adet fotoğraf,

9- ALES puanı belgesi,

10- Yabancı dil belgesi,

11- Onaylı hizmet belgesi. (halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile daha önce çalışıp ayrılmış olanlar getirecektir)

ÖNEMLİ NOTLAR:

1- Adayların 657 Sayılı Kanunun 48'inci maddesinin şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir.

2- Postadaki gecikmeler, ilanda belirtilen süreler içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar başvuru yapılacak ilgili birime ulaşması gerekmektedir. (postadaki gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir)

3- Onaylı istenen belgelerin aslı ya da noterden "Aslı Gibidir" onaylı olması gerekmektedir.

4- Postadaki gecikmeler, ilanda belirtilen süreler içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli başvurulara ilişkin sorumluluk başvurana aittir.

5- İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.

6- Atanmaya hak kazanan adayların tüm belgeleri onaylı olmak zorundadır.

7- Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4'lük ve 5'lik not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen tabloya göre yapılacaktır.

8- Üniversite, zorunlu hallerde sınav takviminde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Üniversite web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetindedir.

Kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmaz. İdare uygun gördüğü takdirde, ilanın her aşaması iptal edilebilir.

9- Başvurular anabilim dalı bazında kabul edilecek ve değerlendirmeye alınacaktır.

10- "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca yüksek lisans belgelerinin tezli olup olmadığının belirtilmesi gerekli olup tezli yüksek lisans olduğu belirtilmeyen belgelerde Yönetmelik hükümlerine göre değerlendirme yapılacaktır.

11- Araştırma Görevlisi ilanlarında atamalar 2547 sayılı Kanunun 50-d maddesine göre yapılacaktır.

11770/2/1-1