Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı- Güncellendi

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 31 Aralık 2019 23:20, Son Güncelleme : 08 Ocak 2020 03:57
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı- Güncellendi

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

DÜZELTME İLANI

04 Ocak 2020 tarih ve 30998 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Düzeltme İlanımız iptal edilmiş olup, 31 Aralık 2019 tarih ve 30995 (5.

Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Akademik Personel Alımı ilanımızda Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırma Enstitüsü Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Doçent kadrosu ile ilgili "Doçentlik unvanını Siyasi Tarih alanında kazanmış olmak. Alanında İngilizce neşriyat yapmış olmak." ilan şartı aranan kadro iptal edilmiştir.

31 Aralık 2019 tarih ve 30995 sayılı Resmi Gazete'd'e yayımlanan Akademik Personel Alımı ilanımızda Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Klinik Bilimleri Bölümü Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi kadrosu ile ilgili ilan şartı,

31 Aralık 2019 tarih ve 30995 (5. Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Akademik Personel Alımı ilanımızda Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırma Enstitüsü Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi kadrosu ile ilgili ilan şartı aşağıdaki şekliyle yeniden düzenlenmiştir.

İlan olunur.

BİRİM ADI

BÖLÜMÜ

ANABİLİM DALI/

ANASANAT DALI/

PROGRAM

KADRO

UNVANI

ADEDİ

ARANAN ŞARTLAR

Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırma Enstitüsü

-

Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler

Dr. Öğr. Üyesi

1

Doktorasını Tarih alanında yapmış olmak. Modern İran Tarih, Toplum ve Siyasetine dair çalışmalar yapmak ve bu konularda yabancı dilde uluslararası yayın yapmış olmak. İleri seviyede İngilizce ve Farsça bilmek.

Diş Hekimliği Fakültesi

Diş Hekimliği Klinik Bilimleri

Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi

Dr. Öğr. Üyesi

1

Ağız Diş ve Çene Radyolojisi alanında Doktora yapmış olmak. Konik ışınlı bilgisayarlı tomografi ile ilgili bilimsel çalışma yapmış olmak. Ağız hastalıkları ve ağız kanseri konularında bilimsel yayın sahibi olmak.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

DÜZELTME İLANI

31 Aralık 2019 tarih ve 30995 (5. Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de aslına uygun olarak yayımlanan Akademik Personel Alımı ilanımızda Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırma Enstitüsü Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Doçent kadrosu ile ilgili "Doçentlik unvanını Siyasi Tarih alanında kazanmış olmak. Alanında İngilizce neşriyat yapmış olmak." ilan şartı ve 31 Aralık 2019 tarih ve 30995 sayılı Resmi Gazetede

yayımlanan Akademik Personel Alımı ilanımızda Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Klinik Bilimleri Bölümü Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi kadrosu ile ilgili ilan şartı aşağıdaki şekliyle yeniden düzenlenmiştir.

İlan olunur.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu. Dış Hekimliği Fakültesi. Eczacılık Fakültesi. Fen*Edcbıyat Fakültesi. Güzel Sanatlar Fakültesi. Hukuk Fakültesı'ne aşağıda belirtilen Bolüm. Anabılım Dalı ve Programlarına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca. Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerim sağlamış olmak koşuluyla Profesör. Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi alınacaktır

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile "Başlıca Araştırma Eserim" belirttiği dilekçesi ile birlikte, özgeçmişim, noterden tasdikli doçentlik belgesini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 6 takım başvuru dosyasını PDF formatında CD veya Taşınabilir Belleğe aktararak ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerim, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını PDF formatında CD veya Taşınır Belleğe aktarılarak dilekçeleri ile birlikte ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir

Üniversitemiz Senato Kararına istinaden, doçentlik kadrolarına başvuranlardan, doçentlik unvanını Üniversitelerarası Kurulca sözlü sınava tabı tutulmadan almış olan adavlar. müracaat ettikleri doçent kadroları için Üniversitelerarası Kurulca oluşturulacak juri üyelerince sözlü sınava tabı tutulacaklardır Bu sınavdan başarılı olamayan adayların kadro atamaları yapılmayacaktır

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerim, noter tasdikli Doktora belgelerim, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını PDF formatında CD veya Taşınır Belleğe aktarılarak dilekçeleri ile birlikte ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Bitime şahsen başvurmaları gerekmektedir

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kuramlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kuralca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir Belirlenen şanları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır

İlan olunur


Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknoloji Fakültesi, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na aşağıda belirtilen Bölüm, Anabilim Dalı ve Programlarına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile "Başlıca Araştırma Eserini" belirttiği dilekçesi ile birlikte, özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 6 takım başvuru dosyasını PDF formatında CD veya Taşınabilir Belleğe aktararak ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını PDF formatında CD veya Taşınır Belleğe aktarılarak dilekçeleri ile birlikte ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Üniversitemiz Senato Kararına istinaden; doçentlik kadrolarına başvuranlardan, doçentlik unvanını Üniversitelerarası Kurulca sözlü sınava tabi tutulmadan almış olan adaylar; müracaat ettikleri doçent kadroları için Üniversitelerarası Kurulca oluşturulacak jüri üyelerince sözlü sınava tabi tutulacaklardır. Bu sınavdan başarılı olamayan adayların kadro atamaları yapılmayacaktır.

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını PDF formatında CD veya Taşınır Belleğe aktarılarak dilekçeleri ile birlikte ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

BİRİM ADI

BÖLÜMÜ

ANABİLİM

DALI/ANASANAT

DALI/PROGRAM

KADRO

UNVANI

ADEDİ

ARANAN ŞARTLAR

Atatürk Eğitim Fakültesi

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi

Coğrafya Eğitimi

Profesör

1

Coğrafya Eğitimi Alanında Doçent Olmak. Etik Değer İle İlgili Konularda Akademik Çalışmalar Yapmış Olmak.

Atatürk Eğitim Fakültesi

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi

Coğrafya Eğitimi

Profesör

1

Coğrafya Eğitimi Alanında Doçent Olmak. Sözlü Coğrafya İle İlgili Konularda Akademik Çalışmalar Yapmış Olmak.

Atatürk Eğitim Fakültesi

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi

Türkçe Eğitimi

Profesör

1

Türkçe Eğitimi Bilim Dalında Doçent Unvanına Sahip Olmak. Türkçenin Ana Dili Olarak Eğitimi ve Yabancı Dil Olarak Öğretimi Alanlarında Akademik Çalışmaları Bulunmak.

Atatürk Eğitim Fakültesi

Yabancı Diller Eğitimi

Alman Dili Eğitimi

Doçent

1

Alman Dili ve Eğitimi Lisans ve Yüksek Lisans Mezunu Olmak. Doktar ünvanını Alman Dili ve Eğitimi alanında almış olmak, Almanca Yabancı Dil Öğretimi Alanlarında Lisans ve Lisansüstü Düzeyinde Ders Vermiş Olmak ve Bu Alanlarda Bilimsel Çalışma ve Yurtiçi ve Yurtdışı Yayın Yapmış Olmak.

Atatürk Eğitim

Fakültesi

Eğitim Bilimleri

Eğitim Yönetimi

Doçent

1

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Alanında Yüksek Lisans ve Doktora Yapmış Olmak, "Eğitim Hukuku" ve "Eğitimde Etik " Konularında Çalışma Yapmış Olmak. Tek Yazarlı Bilimsel Kitap Yazmış Olmak.

Atatürk Eğitim

Fakültesi

Özel Eğitim

Zihin Engelliler Eğitimi

Doçent

1

Özel Eğitim Anabilim Dalında veya Özel Eğitim Alanı Zihin Engelliler Eğitimi Programında (Doktora) Doktora Yapmış Olmak ve Doçentlik Alanının Özel Eğitim (Zihin Engelliler Eğitimi) Bilim Alanında Olması.

Atatürk Eğitim

Fakültesi

Yabancı Diller Eğitimi

Alman Dili Eğitimi

Dr. Öğr. Üyesi

1

Alman Dili ve Edebiyatı Lisans ve Yüksek Lisans Mezunu Olmak. Doktora ünvanını Alman Dili ve Eğitimi Alanında almış olmak, Almanca Dilbilim Alanında Ampirik Bilimsel Çalışmalar ve Ulusal ve Uluslararası Alan İndekslerinde Taranan Dergilerde Yayınlar Yapmış Olmak. Almanca Dilbilim Alanında Lisansüstü seviyesinde Ders Verme tecrübesine sahip olmak.

Bankacılık ve

Sigortacılık Y.O.

Sermaye Piyasası

Sermaye Piyasası

Profesör

1

Bankacılık Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak, Finans Bilim Dalında Doçent Ünvanı almış olmak, Sermaye Piyasaları, Borsa ve Davranışsal Finans konularında çalışmaları bulunmak.

Bankacılık ve

Sigortacılık Y.O.

Aktüerya

Aktüerya

Doçent

1

İstatistik alanında Doktora yapmış olmak. Nicel Karar Yöntemleri alanında Doçent ünvanı almış olmak. İstatistik, Sigorta ve Aktüerya konularında çalışmaları bulunmak.

Fen Edebiyat

Fakültesi

Alman Dili ve Edebiyatı

Alman Dili ve Edebiyatı

Doçent

1

Modern Alman Edebiyatı ve Avusturya Edebiyatı alanında akademik çalışmalar yapmış olmak.

Fen Edebiyat

Fakültesi

Sanat Tarihi

Türk ve İslam Sanatı

Doçent

1

19. Yüzyıl Osmanlı Mimarisi üzerine arşiv çalışmaları olmak.

Mühendislik

Fakültesi

Endüstri Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Profesör

1

Tedarik zinciri yönetimi ve Endüstri Mühendisliği problemlerine matematiksel modelleme ve çok ölçütlü karar verme yöntemlerini uygulayan çalışmalar yapmış olmak.

Mühendislik

Fakültesi

Endüstri Mühendisliği

Yöneylem Araştırması

Profesör

1

Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği problemlerine optimizasyon ve sezgisel optimizasyon yöntemlerini uygulayan çalışmalar yapmış olmak.

Mühendislik

Fakültesi

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Malzeme Bilimi

Dr. Öğr. Üyesi

1

Malzeme Mühendisliği alanında yurt dışında en az iki yıl bilimsel araştırma yapmış olmak. Düşük yoğunluklu metal tozlarının yüksek yoğunlukta sinterlenmesi ve modellenmesi konularında SCI-E'de taranan dergilerde yayınları bulunmak. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği alanında lisans seviyesinde İngilizce ders veriyor olmak.

Mühendislik

Fakültesi

Endüstri Mühendisliği

Yöneylem Araştırması

Dr. Öğr. Üyesi

1

Lisans ve tüm lisansüstü derecelerini Endüstri Mühendisliği alanında almış olmak, Endüstri Mühendisliği alanında yurt dışında en az bir yıl bilimsel araştırma yapmış olmak, tedarik zinciri risk yönetimi konusunda SCI-E'de taranan dergilerde yayınları bulunmak.

Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araş. Enst.

-

Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler

Doçent

1

Doçentliğini Siyasi Tarih alanında almış olmak. Doktorasını Tarih alanında yapmış olmak. Türk-Amerikan İlişkileri üzerine yabancı dilde yayınları bulunmak. Balkanlar üzerine nitelikli bilimsel çalımalar yapmış olmak.

Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araş. Enst.

-

Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası

İlişkiler

Doçent

1

Doçentlik unvanını Siyasi Tarih alanında kazanmış olmak. Alanında İngilizce neşriyat yapmış olmak.

Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araş. Enst.

-

Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası

İlişkiler

Dr. Öğr. Üyesi

1

Doktorasını Uluslararası İlişkiler ve Siyasi Tarih alanında yapmış olmak. Alanında İngilizce neşriyat yapmış olmak.

Sağlık Hizmetleri

Meslek Y.O.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler

Anestezi

Profesör

1

Anestezi ve reanimasyon Doçenti olmak. Moleküler Biyoloji alanında Doktora yapmış olmak. Önlisans ve lisans dersleri vermiş olmak.

Sağlık Hizmetleri

Meslek Y.O.

Tıbbi Hizmetler ve

Teknikler

Tıbbi Laboratuvar

Teknikleri

Profesör

1

Biyokimya Doçenti olmak. Önlisans dersleri vermiş olmak.

Sosyal Bilimler

Meslek Yüksekokulu

Finans-Bankacılık ve Sigortacılık

Bankacılık ve Sigortacılık

Profesör

1

Nicel Karar Yöntemleri alanında Doçent ünvanı almış olmak. Çok değişkenli veri analizi, sigortacılık, eğitim ve işletme uygulamaları konularında istatistiksel araştırma üzerine yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.

Teknik Bilimler

Meslek Yüksekokulu

Bilgisayar Teknolojileri

Bilgisayar Programcılığı

Profesör

1

Doçentliğini Bilgisayar ve Kontrol Teknolojileri Eğitimi alanında almış olup Bilgisayar Mühendisliği alanında lisans veya lisansüstü seviyelerinde ders vermiş olmak. Bulanık ve Genetik Proses kontrolü konusunda çalışma yapmış olmak, Bulanık Mantık, Genetik Algoritma, Karınca Koloni Algoritmaları ve Esnek Hesaplama Alanlarında uzman ve uluslararası birincil indekslerde taranan dergilerde yayınlanmış çalışmaları olmak.

Teknoloji Fakültesi

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Polimer

Doçent

1

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği alanında doçent belgesi almış olmak, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde Lisans seviyesinde en az 3 yıl, lisansüstü seviyede en az 2 yıl ders vermiş olmak, Polimer sentezi, hibrid organik-inorganik konular üzerinde çalışmaları ve Uluslararası birincil indekslerde taranan dergilerde yayınlanmış çalışmaları olmak

Türkiyat

Araştırmaları

Enstitüsü

-

Türk Dili ve Edebiyatı

Profesör

1

Teorik Gramer, Türkçenin Dilbilimi, Türkiye Türkçesi Eş Zamanlı Grameri alanlarında çalışıyor olmak.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Kuyumculuk ve

Mücevherat Tasarımı

Kuyumculuk ve

Mücevherat Tasarımı

Doçent

1

Demir Dışı Metallerin İşlenmesi ve Kaynağı konusunda Doktora ve çalışmalar yapmış olmak. Metalurji ve Malzame Mühendisliğinde Doçent olmak.