İskenderun Teknik Üniversitesi Öğreim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 31 Aralık 2019 10:08, Son Güncelleme : 31 Aralık 2019 10:10
İskenderun Teknik Üniversitesi Öğreim Üyesi Alım İlanı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörlüğünden:

ÖĞRETİM ÜYESİ ALİM İLANI

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ek Koşulları ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. İlanla ilgili tüm bilgilere Üniversitemizin www.iste.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

PROFESÖR, DOÇENT VE DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ BAŞVURU ŞARTLARI;

İlan edilen kadrolara başvuracak adayların; Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının web sayfası Belge ve Formlar Bölümü, http://www.iste.edu.tr/pdb/belge-ve-formlar web adresinden temin edecekleri başvuru dilekçelerinin ekinde olmak üzere; özgeçmiş, 2 adet vesikalık fotoğraf, fotokopileri noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora diplomaları, nüfiıs cüzdanı ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan yayın listesi ve eserlerinden oluşan dosyasının (profesör kadrosuna başvuracak adayların başlıca eserlerini belirtmesi ve profesör/doçent kadrolarına başvuracak adayların doçentlik belgelerini ayrıca dosyalarına eklemiş olmaları gerekmekledir.) 1 nüshasını basılı olarak, jüri üyelerine gönderilecek nüshalarını ise (profesör kadroları için 6 nüsha, doçent ve doktor öğretim üyesi kadroları için Lie 4 nüsha) CD/fla$hdisk ortamında şahsen (profesör/doçent kadroları için Personel Daire Başkanlığına, doktor öğretim üyesi kadroları için ise ilgili Fakülte Dekanlığına olmak üzere) teslim etmeleri gerekmektedir. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Müracaat edecek adayların; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ek Koşulları'nda belirtilen koşullan yerine getirmeleri gerekmekledir. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ek Koşulları'na Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının web sayfası Mevzuat Bölümü, https://iste.edu.tr/pdb/mcvzuat wcb adresinden ulaşılabilir.

Müracaat edecek adayların; Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının web sayfası Belge ve Formlar Bölümü, http://www.iste.edu.tr/pdb/belge-ve-formlar web adresinde yer alan "Başvuru Beyan Formu ve Evrak Kontrol Listesi"ni doldurarak başvuru dilekçesi ekinde imzalı olarak teslim etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, jüri üyelerine gönderilecek dosyalarda da imzalı şekilde bu belgenin koyulması gerekmektedir.

Tüm adayların, gelecekte yapmayı planladıkları eğitim / öğretim / araştırma / geliştirme faaliyetleri ve bunların çıktıları ile Üniversitemizin vizyonuna nasıl entegre olabileceklerini ve kısa / orta / uzun vadede bilime ve teknolojiye nasıl katkıda bulunabileceklerini açıklayan bir "özgelecek / niyet mektubu / iş planı / kariyer planı" hazırlamaları ve bunu müracaat dosyalarına eklemeleri gerekmektedir.

Başvuran tüm adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nıın 48. maddesinde belirtilen şartlan taşımaları gerekmektedir.

Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp aynlsalar dahi), çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ve ayrıntılı "hizmet belgesini" müracaat belgesine ekleyerek ibraz etmeleri gerekmektedir.

Erkek adayların askerlikle ilişiğinin olmaması gerekmektedir.

Yabancı ülkelerden alınan diploma ve doktora belgelerinin Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından onaylanmış denklik belgesinin başvuru dosyasında sunulması gerekmektedir.

Profesör unvanı olanlar doçent kadrolarına başvuramazlar.

Adayların müracaat dilekçelerinde herhangi bir kurum ya da kuruluşa karşı mecburi hizmet yükümlülüklerinin bulunup bulunmadığını, varsa hangi kuruma olduğunu belirtmeleri gerekmektedir.

Adayların müracaat dilekçelerinde; başvuruda verdikleri tüm bilgilerin doğru olduğunu, aksi takdirde başvurularının ve atamalarının iptalini kabul ve taahhüt ettiklerini belirtmeleri gerekmektedir.

Müracaat süresi ilanın yayını tarihinden itibaren 15 (on beş) gündür.

İlanda belirtilen koşullan taşımayan ve başvuru süresi içinde yapılmayan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

İhtiyaç duyulması halinde; adayları ilgilendiren başvuru ve atama süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler Üniversitemizin wcb sayfasından (www.iste.edu.tr) yapılacak olup, aynca yazılı bildirim yapılmayacaktır.

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI İLAN TABLOSU

İLAN NO

BİRİM

BÖLÜM

ANABİLİM DALI

UNVANI

DER.

ADET

AÇIKLAMA

2019 -149

BARBAROS HAYRETTİN GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ

DENİZ ULAŞTIRMA

İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ

DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

2

1

Lisans ve doktora derecelerini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği alanında almış olmak.

2019 -150

HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

HAVACILIK YÖNETİMİ

HAVACILIK YÖNETİMİ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

5

1

Sivil Havacılık, Havacılık Yönetimi, Sivil Havacılık Yönetimi, işletme, İktisat, Ekonomi veya Endüstri Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak. Havacılık Yönetimi konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak. SCI/SCI-E/SSCI/ESCI indekslerinde taranan dergilerde en az 1 makale yayımlamış olmak.

2019 -151

HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

UÇAK GÖVDE-

MOTOR BAKIM

UÇAKGÖVDE- MOTOR BAKIM

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

5

1

Sivil Havacılık, Sivil Havacılık Yönetimi, Uçak Gövde-Motor, Uçak Gövde-Motor Bakım, Uçak Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Havacılık Elektrik-Elektroniği, Mekatronik, Bilgisayar veya Makine Mühendisliği bolümü lisans mezunu olup; Sivil Havacılık, Uçak Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uzay Bilimleri Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak.

2019 -152

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

EKONOMİ

EKONOMİ

DOÇENT

1

1

Doçentliğini Makro İktisat alanında almış olmak. Büyüme, inovasyon ve girişimcilik konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.

2019 -153

MİMARLIK FAKÜLTESİ

ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI

ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

4

1

Doktora derecesini Endüstri Ürünleri Tasarımı alanında almış olmak.

2019 -154

MİMARLIK FAKÜLTESİ

İÇMİMARLIK

İÇ MİMARLIK

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

Doktora veya sanatta yeterlilik derecesini İç Mimarlık alanında atmış olmak.

2019 155

MİMARLIK FAKÜLTESİ

MİMARLIK

MİMARLIK

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

4

1

Lisans ve doktora derecesini Mimarlık alanında almış olmak.

2019 -156

MİMARLIK FAKÜLTESİ

ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA

ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA

DOKTOR

ÖĞRETİM

ÜYESİ

4

1

Doktora derecesini Şehir Planlama veya 'Şehir ve Bölge Planlama' alanında almış olmak. Lisansüstü ders verme tecrübesine sahip olmak. Kalkınma, kültür, kent ve turizm ilişkilerini irdeleyen bilimsel çalışmalar yapmış olmak.

2019 -157

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

2

1

Doktora derecesini Bilgisayar Mühendisliği alanında almış olmak. Derin ve takviyeli öğrenme konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak. SCI/SCI-E indekslerinde taranan dergilerde en az 2 makale yayımlamış olmak.

2019 -158

MÜHENDİ5LİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

DOÇENT

1

1

Doçentliğini Endüstri Mühendisliği alanında almış olmak. SCI/SCI-E indekslerinde taranan dergilerde en az 20 makale yayımlamış olmak.

2019 -159

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

PROFESÖR

1

1

Temel inşaatı ve zemin ıslahı konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.

2019 -160

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

PETROL VE DOĞALGAZ MÜHENDİSLİĞİ

PETROL VE

DOĞALGAZ

MÜHENDİSLİĞİ

PROFESÖR

1

1

Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği' veya Maden Mühendisliği alanlarından birinde Doçentlik unvanını almış olmak. Kömürden sıvı yakıt ve aktif karbon eldesi konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak, SCI/SCI-E indekslerinde taranan dergilerde en az 20 makale yayımlamış olmak.

2019 -161

TURİZM FAKÜLTESİ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

5

1

Doktora derecesini Gastronomi, 'Gastronomi ve Mutfak Sanatları', 'Beslenme ve Diyetetik1 veya Gıda Mühendisliği alanında almış olmak. Fonksiyonel gıda üretimi konusunda bilimsel çalışmaları olmak. SCI/SCI-E/SSC1 indekslerinde taranan dergilerde en az 2 makale yayımlamış olmak.