Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 31 Aralık 2019 09:03, Son Güncelleme : 31 Aralık 2019 09:09
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav tle Giriş Sınavlarına ilişkin Usul Vc Esaslar Hakkında Yönetmelik uyarınca Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimine öncelikli alanlar kapsamında araştırma görevlisi alımı yapılacaktır.

Genel Şartlar

1- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartlan taşımak

2- Mcrkezi sınav (ALES) muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme vc nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

3- Yabancı ülkelerden alınan diploma denkliğinin onaylanmış olması gerekir

4- Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamasında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4'lük ve 5'lik not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatolan karar verir.

5- Araştırma görevlisi kadrolarına atamalar 2547 sayılı Kanun'un 50/d maddesi uyarınca yapılacaktır.

6- Bu ilan "Öncelikli Alanlardaki Araştırma Görevlisi Kadrosu" kapsamında olup kadroya atanacak olanların lisansüstü eğitimlerine ilişkin işlem "öncelikli Alanlardaki Araştırma Görevlisi Kadrolarına Atananların Lisansüstü Eğitimleri ile Diğer Hususlara İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca yapılacaktır.

7- Bu ilan "Öncelikli Alanlardaki Araştırma Görevlisi Kadrosu" kapsamında olduğu için öğretim Üyesi Dışındaki öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in 15. maddesi uyarınca giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylara giriş sınavı sözlü olarak yapılacaktır.

Muafiyet

Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlanna atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı kadrolannda çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

Başvuruda İstenen Belgeler

1- Başvuru Formu (http://personel.idari.crdogan.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.)

2- Lisans Diploması, (e-dcvletten alınabilir)

3- Onaylı Lisans Not Durum Belgesi,

4- Yüksck Lisans Diploması, (İlan özel şartında isteniyorsa) (e-dcvlettcn alınabilir)

5- Yüksck Lisans veya Doktora öğrenci Belgesi, (e-devlcttcn alınabilir)

6- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

7- ALES Sonuç Belgesi

8- YDS (YÖKDİL veya dengi) Sonuç Belgesi,

Not: Postadan kaynaklanabilecek gecikmelerden kuruntumuz sorumlu olmayacaktır.

Başvuru Yeri:

1- Sağlık Yüksekokulunda bulunan kadrolar için Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü İslanıpaşa Mah. Merkez/RİZE

2- Hukuk Fakültesinde bulunan kadrolar için Hukuk Fakültesi Dekanlığı Fener Mah. Merkez/RİZE

3- Güzel Sanatlar Tasarını ve Mimarlık Fakültesinde bulunan kadrolar için Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı Fener Mah. Merkez/RİZE

2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik uyarınca Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimine öğretim elemanı alımı yapılacaktır.

Genel Şartlar

1- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartlan taşımak

2- Merkezi sınav (ALES) muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

3- Yabancı ülkelerden alman diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekir

4- Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4'lük ve 5'lik not sistemlerinin I OO'lük not sistemine eş değerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.

Muafiyet

Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kumlu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kumullarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

Başvuruda İstenen Belgeler

1- Başvuru Formu (http://personel.idari.erdogan.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.)

2- Lisans Diploması, (e-devletten alınabilir)

3- Onaylı Lisans Not Durum Belgesi,

4- İlan Özel Şartını Sağladığını Gösterir Belge,

5- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

6- ALES Sonuç Belgesi

7- YDS (YÖKDİL veya dengi) Sonuç Belgesi

Başvuru Yeri:

1- Rektörlükte bu/ilan kadrolar için, Personel Daire Başkanlığı, Rektörlük Binası Kat. I, RTEÜ Zihni Derin Yerleşkesi, Fener Mahallesi, Merkez/RJZE

2- Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinde bulunan kadrolar için. Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığı Pa.ar/RİZE

3- Turgut Kıran Denizcilik Fakültesinde bulunan kadrolar için Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Dekanlığı Derepazarı/RIZE

Not: Postadan kaynaklanabilecek gecikmelerden kuruntumuz sorumlu olmayacaktır