Yüzüncü Yıl Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 03 Nisan 2008 07:50, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Akademik Personel İlanı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğünden :

Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu?nun ilgili maddeleri gereğince aşağıda ünvanı ve nitelikleri belirtilen kadrolara Öğretim elemanları alınacaktır.

1) Profesör kadroları daimi statüde olup, başvurucak adayların başvuracakları Anabilim Dalını belirtir dilekçelerine; özgeçmiş, doçentlik belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarının birer sureteni ekleyerek Profesörler 6 (Altı) takım dosya halinde Rektörlüğe başvurmaları gerekmektedir.

2) Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adayların anabilim dalı ve yabancı dillerini belirten dilekçelerine kısa özgeçmişlerini, doktora belgelerini, varsa Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınav Sonuç (KPDS) belgelerini, Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) belgelerini (KPDS ve ÜDS?den en az 60 puan almış olanlar) ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (Dört) nüsha dosya ile ilgili Tıp Fakültesi başvurmaları gerekmektedir.

3) Yardımcı Doçentler için, KPDS ve ÜDS?den 60 puanın altında alan adaylar Tıp Fakültesi Dekanlığınca yapılacak yabancı dil sınavından en az 70 (yetmiş) puan almış olmak gerekmektedir.

4) Öğretim Görevlisi ve Uzman kadrolarına başvuracak adaylar ; 4 (dört) fotoğraf özgeçmiş, askerlik terhis belgesi veya askerlikte ilişkisi olmadığına dair belge, başvuracağı fakülte ve alan ile ilgili lisans diplomasının aslı veya onaylı sureti, transkript, varsa bilimsel çalışma ve yayınlarını içeren dosya ile yabancı dillerini belirtir dilekçeleri ile birlikte ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.

5) Meslek Yüksekokullarının Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuracak adayların Akademik Personel Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) 70 puan almış olmaları ve başvuracakları program ile ilgili iki yıl tecrübeye sahip olmaları gerekmektedir.

6) Uzman, kadrolarına başvuracak adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) 70 puan almış olmaları, Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından 50 Puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan eşdeğeri bir puan almış olmak gerekmektedir.

7) Uzman kadrolarına başvuruacak adayların istenilen alanlar ile ilgili birikime sahip olduklarına dair bilgi ve belgeyi başvuru evrakları ile birlikte sunmaları gerekmektedir.

8) Başvurular, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde yapılacaktır.

9) Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Sınav Programı Tarih Saat Yer

Yardımcı Doçentler İçin

Yabancı Dil Sınavı 28/04/2008 10.00 Tıp Fakültesi Dekanlığı

Öğretim Gör. ve Uzman Kadroları için

Giriş Sınavı:

Yazılı Sınavı 28/04/2008 10.00 İlgili Birimlerde

Birim/Bölüm ANABİLİM/ANASANAT DALI/PROGRAM Profesör Yardımcı Doçent Öğretim Görevlisi Araştırma Görevlisi Uzman Açıklamalar
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ            
Konstrüksiyon ve İmalat 1          
Kimyasal Teknolojiler 1          
Kontrol ve Kumanda Sistemleri 1          
TIP FAKÜLTESİ            
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları   4        
Psikiyatri   1        
ERCİŞ MESLEK YÜKSEKOKULU            
Elektrik     1      
Muhasebe     1      
ERCİŞ MESLEK YÜKSEKOKULU     1     Türk Dili
ÖZALP MESLEK YÜKSEKOKULU            
Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama     1      
Bahçe Ziraatı     2     Bahçe Bitkileri Bölümü mezunu olmak
HAKKARİ MESLEK YÜKSEKOKULU            
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği     1     Veteriner Fakültesi mezunu olmak.
Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama     1      
GEVAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU            
Muhasebe     1      
BAŞKALE MESLEK YÜKSEKOKULU     1     Matematik
REKTÖRLÜK         1 Müzik
REKTÖRLÜK         1 İngilizce
REKTÖRLÜK         1 Bilgisayar