TUBİTAK uzman ve uzman yardımcısı alım ilanı

İlan Giriş : 25 Mart 2008 11:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
TUBİTAK uzman ve uzman yardımcısı alım ilanı

TÜBİTAK Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Daire Başkanlığında (BTYPDB) Bilimsel Programlar Uzmanı ve Uzman Yardımcısı Kadrolarında Çalışacak Personel Alınacaktır.

Bilimsel Programlar Uzmanı Referans Kodu: AGD04

Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Referans Kodu: AGD03

Adaylarda Aranacak Koşullar

Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren Mühendislik, Ekonomi, Ekonometri, İstatistik bölümlerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak ve Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları ile ilgili alanlarda en az yüksek lisans programına kayıtlı veya bitirmiş olmak,

Bilimsel Programlar Uzmanlığı pozisyonuna (Ref. Kodu: AGD04) başvuran adaylar için Ar-Ge/Teknoloji/Yenilik Politikaları, Ar-Ge/Teknoloji/Yenilik Yönetimi, Sürdürülebilir Kalkınma, Ulusal Rekabet Gücü vb. konularında en az 5 yıllık çalışma deneyimi bulunmak. (Bilimsel Programlar Uzman Yardımcılığı pozisyonuna (Ref. Kodu: AGD03) başvuran adaylar için çalışma deneyimi aranmamaktadır.)

Bilimsel Programlar Uzman Yardımcılığı pozisyonuna (Ref. Kodu: AGD03) başvuran adaylar için Lisans Mezuniyet derecesi 4?lü sistemde en az 2,60; yüzlü sistemde ise en az 65 olmak. (Bilimsel Programlar Uzmanı pozisyonuna (Ref. Kodu: AGD04) başvuran adaylar için bu şart aranmamaktadır.)

4. İngilizce yeterliliğini aşağıdaki sınavlardan birinde aldığı puanla kanıtlamış olmak;

Sınav Türü KPDS ÜDS IELTS Tüm Bileşenlerinden TOEFL CBT TOEFL PBT TOEFL IBT FCE CAE CPE
En Az Puan 80 80 7,5 213 550 79 A B C

KPDS : Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı

ÜDS : Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı

IELTS : International English Language Testing System

TOEFL PBT : Test of English as a Foreign Language ? Paper-Based Test

TOEFL CBT : Test of English as a Foreign Language ? Computer-Based Test

TOEFL IBT : Test of English as a Foreign Language ? Internet-Based Test

FCE : First Certificate in English

CAE : Certificate in Advanced English

CPE : Certificate of Proficiency in English

Ana dili İngilizce olan bir ülkede İngilizce eğitim yapan bir üniversiteden lisans, yüksek lisans veya doktora derecesi almış olan veya ana dili İngilizce olan bir ülkede en az üç yıl süreyle mesleğini İngilizce uygulamış olan adaylar için yukarıda belirtilen İngilizce yeterlilik koşulları aranmaz.

Takım çalışmasına yatkın olmak,

Askerliğini tamamlamış veya en az 1 yıl tecilli olmak (erkek adaylar için),

Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak,

Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

ikinci bir yabancı dil bilmek (belgelemek kaydıyla) tercih nedenidir.

Not: TÜBİTAK Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Daire Başkanlığı hakkında bilgiye http://www.tubitak.gov.tr/politikalar adresinden ulaşabilirsiniz.

(Adaylar en geç 28 Mart 2008 saat 18:00?e kadar başvurularını yapabilirler.)