BM Lisansüstü Eğitim Programı

İlan Giriş : 25 Mart 2008 10:40, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
BM Lisansüstü Eğitim Programı

İLGİ : Dışişleri Bakanlığının 04/02/2008 tarih ve B.06.0.UKGY.0.0-534.10-2008/53571 sayılı yazısı.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Enformasyon Dairesi tarafından her yıl üniversite mezunlarına yönelik olarak düzenlenen Lisansüstü Eğitim Programı (Graduate Study Programme) bu yıl, 07-25 Temmuz 2008 tarihleri arasında Cenevre?de düzenlenecek olup, program kapsamında "The United Nations: The inseparable link between human rights, socio-economic development and environmental protection" konusu ele alınacaktır.

BM ile bünyesindeki kuruluşların ilkelerini, amaçlarını ve faaliyetlerini ilk elden tanıtmak amacıyla düzenlenen programa katılım ücretsiz olup, bununla birlikte katılımcıların yol, iaşe ve ibate masrafları BM tarafından karşılanamayacaktır.

Anılan programa katılacak kişilerin, hükümetler, üniversiteler ve yükseköğretim kurumlarınca gösterilen adaylar arasından, BM Yazmanlığı jürisi tarafından, adil coğrafi dağılım ilkesi de dikkate alınarak, akademik tecrübelerine göre seçilmesi öngörülmektedir.

Katılımcılarda, 23 ila 35 yaşlarında ve yükseköğretim mezunu olma, İngilizce ve Fransızca bilme koşulları aranmaktadır.

Sözkonusu program ile ilgili ayrıntılı bilgilere ve başvuru formuna www.unog.ch/gsp_en veya www.onug.ch/gsp_fr internet adreslerinden ulaşılması mümkün olabilecektir. Başvuruların başvuru formunda belirtilen adrese posta yoluyla yapılması gerekmekte olup, e-posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecektir.

Anılan programa son başvuru tarihi 21 Nisan 2008?dir.

Üniversitenizin ilgili birimlerine duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

YÖK Başkanlığı