Hakkari Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Kaynak : dpb
İlan Giriş : 16 Aralık 2019 10:22, Son Güncelleme : 16 Aralık 2019 10:23
Hakkari Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanunun ve 09.11.2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" uyarınca öğretim görevlileri alınacaktır.

Sınav Takvimi

İlk Başvuru Tarihi : 16/12/2019

Son Başvuru Tarihi : 30/12/2019

Ön Değerlendirme Sonucu Açıklama Tarihi : 06/01/2020

Sözlü Sınava Giriş Tarihi : 09/01/2020

Nihai Değerlendirme Sonucu Açıklama Tarihi : 14/01/2020

SIRA

NO

BİRİM

UNVAN

ALES

Y. DİL

BAŞVURU YERİ

DERECE

ADET

AÇIKLAMA

1

Rektörlük

Öğretim Görevlisi (Ders Verecek)

70

90

5

2

İngilizce öğretmenliği, İngiliz Dili Eğitimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dil Bilimi, Mütercim - Tercümanlık (İngilizce) lisans mezunu olmak, bu alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.

2

Rektörlük

Öğretim Görevlisi (Ders Verecek)

70

90

Personel Daire

5

1

İngilizce öğretmenliği, İngiliz Dili Eğitimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dil Bilimi, Mütercim - Tercümanlık (İngilizce) lisans mezunu olmak, bu alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak ve lisans eğitimi sonrası en az 1 yıl eğitim-öğretim tecrübesine sahip olmak.

3

Rektörlük

Öğretim Görevlisi (Ders Verecek)

70

90

Başkanlığı

5

1

Almanca Öğretmenliği, Alman Dili ve Edebiyatı, Mütercim - Tercümanlık (Almanca) lisans mezunu olmak, bu alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak ve lisans eğitimi sonrası en az 1 yıl eğitim- öğretim tecrübesine sahip olmak.

4

Rektörlük

Öğretim Görevlisi (Ders Verecek)

70

90

5

1

Almanca Öğretmenliği, Alman Dili ve Edebiyatı, Mütercim - Tercümanlık (Almanca) lisans mezunu olmak, bu alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.

İstenilen Belgeler :

1- Başvuru Formu. (http://www.ksbu.edu.tr/ adresinden temin edilebilir)

2- Özgeçmiş, (http://www.ksbu.edu.tr/ adresinden temin edilebilir)

3- Nüfus cüzdanı fotokopisi.

4- Son altı ay içerisinde çekilmiş iki (2) adet vesikalık fotoğraf,

5- ALES ve yabancı dil sonuç belgesi,

6- Doktora/Lisans/Yüksek Lisans, belgelerinin veya Denklik belgesinin aslı veya kurum onaylı örneği,

7- Lisans/yüksekokul transkript belgesinin aslı veya noter onaylı örneği,

8- Herhangi bir adli sicil kaydı olmadığına dair belge (E-Devlet üzerinden alınan belge)

9- Erkek adaylar için askerlikle ilgili terhis, tecilli veya muaf olduğu belirten askerlik belgesi,

10- Alanında iş tecrübe belgesi, (SGK belgesi ile birlikte Islak İmzalı veya Elektronik İmzalı Olmalıdır)

11- Onaylı hizmet belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar ıslak imzalı veya elektronik imzalı olmalıdır.)

Başvuru Şekli ve Eklenecek Belgeler:

1-

2-

3-

4-

5-

6-

Adaylar son başvuru tarihi mesai saati bitimine kadar Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta ile başvuruda bulunacaklardır, ilgili birime yapılmayan veya süresi içinde yapılmayan ya da eksik belgeyle yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.

Adaylar aynı ilan dönemi içerisinde özel şartlarını taşıdığı sadece bir ilana başvurabilecektir. Birden fazla ilana başvurusu bulunduğu tespit edilen adayların başvuruları iptal edilecektir.

Aslı veya resmi kurumlarca onaylanmış sureti istenilen belgelerin asıl veya onaysız bir belge olması durumunda adaylar değerlendirmeye alınamayacaktır.

Yurtdışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösterir belgenin aslının veya onaylı suretinin istenen belgelere eklenmesi gerekmektedir.

İlanda yer alacak özel şartlara göre öğretim görevlisi kadrolarına başvuracak adayların ilave istenen koşullara göre (sertifika, kurs belgesi ...vb.) başvurularına kanıtlayan belgeleri eklemeleri zorunludur.

Üniversitemiz sınav takviminde zorunlu hallerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Üniversite web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetindedir. Kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Başvuru belgeleri iade edilmeyecektir.

Genel ve Özel Şartlar:

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2- ALES'ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 90 puan veya eşdeğeriliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

3- Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4'lük ve 5'lik not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliğinin belirlenmesinde Yükseköğretim Kurulunun esdeğerlik tablosu kullanılacaktır. Diğer not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliğine Üniversitemiz senatosu karar verir.

4- Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır.