Tapu ve Kadastro Denetmen Yardımcısı Alım İlanı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatı Bölge Müdürlüklerinde boş bulunan 60 adet kadroya Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü-Ankara?da yapılacak mülakat sınavı sonuçlarına göre Tapu ve Kadastro Denetmen Yardımcısı alınacaktır.

İlan Giriş : 16 Mart 2008 20:27, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Tapu ve Kadastro Denetmen Yardımcısı Alım İlanı

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü?nden

TAPU VE KADASTRO DENETMEN YARDIMCISI ALINACAKTIR

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatı Bölge Müdürlüklerinde Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 50 adet kadroya; Hukuk, Siyasal Bilgiler,İktisat,İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, 10 adet kadroya Harita ve Kadastro, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi yetiştiren Fakülteler ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen en az 4 yıllık eğitim veren yurt içi ve yurt dışı yüksek öğretim kurumunu bitirmiş olanlar arasından; toplam 60 adet kadroya atanmak üzere Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü-Ankara?da yapılacak mülakat sınavı sonuçlarına göre Tapu ve Kadastro Denetmen Yardımcısı alınacaktır.

A - Mülakat Sınavına Katılma Şartları

1. Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri için ÖSYM tarafından 30 Haziran-01 Temmuz 2007, 01-02 Temmuz 2006 ve 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP45 bölümünden 75 ve daha üzeri puan alan adaylar, Harita ve Kadastro, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisleri için; KPSSP3 bölümünden 75 ve daha üzeri puan alan adaylar ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen en az 4 yıllık eğitim veren yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş adaylardan yapılacak başvuruda, KPSSP3?den puan sırası en yüksek olan ilk 30 aday, KPSSP45?den puan sırası en yüksek olan ilk 150 aday mülakat sınavına çağrılacaktır.

2. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı niteliklere haiz olmak.

3. Erkek adaylar için; askerlik görevini yapmış veya tecil ettirmiş olmak

4. Sınavın açıldığı yılın Ocak ayının birinci gününde 30 yaşını doldurmamış olmak(01/01/2008),

5. Adaylardan, Devlet Memuru veya Sözleşmeli Personel olanlar için; son üç yıllık sicil notu en az iyi derecede olmak,

6. Adaylardan, Devlet Memuru veya Sözleşmeli Personel olanlar için; sicilden silinme süresinde aylıktan kesme veya daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak,

7. Daha önce iki kez Denetmen Yardımcılığı sınavına girip de kazanamamış olmamak,

8. Tapu ve Kadastro Denetmenliği karakter ve niteliklerine haiz olmak, (Arşiv araştırması,idari araştırma ve soruşturması ile saptanır.)

9. Görevinin yapılmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özrünün bulunmadığı, sağlık durumunun iklim değişikliklerine ve her çeşit yolculuk koşullarına uygun olduğunu, sağlık kurumlarından alacakları heyet raporları ile belgelendirmek, (Atama işleminden önce getirilecektir.)

10. Tapu ve Kadastro Denetmen Yardımcıları 24 Ekim 2000 tarih, 24210 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ?Tapu ve Kadastro Denetmenlerinin Mesleğe Giriş ve Yeterlik Sınavları İle Çalışma, Görev, Yetki ve Sorumluluklarına İlişkin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik? hükümlerine göre yetiştirilecektir.

B - Mülakat Sınavı Konuları ve Değerlendirme

1) Hukuk Bölümü İçin :

Anayasa Hukuku,Medeni Hukuk (Başlangıç, Kişiler, Aile, Miras ve Eşya Hukuku),Borçlar Hukuku( Genel ve Özel Hükümler),Ticaret Hukuku(Şirketler),Ceza Hukuku( Genel ve Özel Hükümler),Genel Olarak tapu ve kadastro Mevzuatı,Genel Kültür ve Yabancı Dil 60 Puan , temsil yeteneği ile tutum ve davranışlardan 20 puan, anlatım ve yorumlama yeteneğinden 20 puan olmak üzere 100 puan üzerinden değerlendirilir.

2) Fen Bölümü :

Ölçme Bilgisi, Jeodezi, Fotogrametri, Dengeleme, Yüksek Matematik, Genel Olarak tapu ve kadastro Mevzuatı, Genel Kültür ve Yabancı Dil 60 Puan , temsil yeteneği ile tutum ve davranışlardan 20 puan, anlatım ve yorumlama yeteneğinden 20 puan olmak üzere 100 puan üzerinden değerlendirilir.

Hukuk bölümünden girenler fen bölümü, fen bölümünden girenler hukuk bölümü sorularından sorumlu tutulmazlar.

Sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 puan almış olmak gerekir.

C - Mülakat Sınav Tarihi ve Yeri

08 Mayıs 2008 Perşembe günü saat 09:00 Fen Bölümü

13 Mayıs 2008 Salı günü saat 09:00 Hukuk Bölümü

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Dikmen Caddesi No:14

Dikmen/Ankara

D - Sınav Başvurusu

Başvurular ilan tarihinden, 15/04/2008 tarihine (Salı Günü saat 17:00?a ) kadar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı 4.Kat Dikmen Yolu Üzeri/Ankara adresine şahsen yapılacaktır.

Başvuruda bulunacak adaylar aşağıdaki belgeler ile müracaat edecektir.

- Nüfus Hüviyet cüzdanı aslı veya onaylı sureti

- Yüksek öğrenim diploma sureti veya belgesi

- Askerlik görevini yaptığını veya tecil durumunu gösterir belgenin aslı veya tasdikli sureti

- 4,5x6 ebadında 6 adet fotoğraf

- Adli sicil kaydı

- Kendi el yazısı ile özgeçmişi

- Kamu Personeli Seçme Sınavı Sonuç Belgesi

Not: Mülakat Giriş Sınavı Başvuru formu, yukarıda belirtilen adresten veya www.tkgm.gov.tr adresinden indirilmek suretiyle temin edilecektir.

E - Mülakat Sınavına Çağrılma

Mülakat Sınavına katılabilme şartlarını taşıyan adaylar, 28/04/2008 tarihinde ad-soyad, baba adı ve KPSS3 ve KPSS45 puanları belirtilmek suretiyle www.tkgm.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Ayrıca ? Fotoğraflı Aday Tanıtım Belgesi? adayların Giriş Sınavı Başvuru Formunda belirtmiş oldukları haberleşme adreslerine posta ile gönderilecektir.

Sınavda adaylar öncelikle ? Fotoğraflı Aday Tanıtım Belgesi? ibraz edecek ve Nüfus Cüzdanı,Sürücü Belgesi veya onaylı özel kimlik belgesi ayrıca bulundurulacaktır.

F - Başarılı Olanların Atanacağı Bölge Müdürlükleri

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Samsun, Kayseri, Hatay, Gaziantep, Edirne, Van, Elazığ, Eskişehir, Denizli, Kastamonu, Sivas, Şanlıurfa, Yozgat.

İLAN OLUNUR.