Yalova ili TASKİB Birliği itfaiyeci alım ilanı

İlan Giriş : 21 Şubat 2008 11:33, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yalova ili TASKİB Birliği itfaiyeci alım ilanı

T.C. YALOVA İLİ TASKİB (TAVŞANLI- ALTINOVA-SUBAŞI-KAYTAZEDE BELEDİYELERİ İTFAİYE BİRLİĞİ) BAŞKANLIĞINDAN

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 52'nci maddesine dayanılarak İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanarak 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Belediye İtfaiye Yönetmeliği "nin "Atama Şartİan" .başlıklı 15, maddesi ile bu yönetmelikte. 11 Nisan 2007 . ' tarihinde yapılan değişikliklere uygun olarak, öğrenci- Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)'na girmiş olanlardan, aşağıdaki genel ve özel şartlarla Birliğimizde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak çalıştırılmak üzere ilk defa İtfaiye erliğine sözlü sınav ile personel alımı yapılacaktır.

BOŞ KADROLAR
Sıra Sınıfı Kadro Derecesi Adedi Cinsiyeti Öğrenim Durumu M Unvanı
1 GİH İtfaiye Eri 10 15 Erkek En az lise ve dengi meslek okul mezunu olmak

GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR
İtfaiye Erliğine atanmak için 657 sayılı Kanunun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartlarının yanı sıra;
1- En az lise ve dengi meslek okul mezunu olmak
2- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla en az 1,67 m boyunda olmak ve boyun 1 m'den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg'dan fazla fark olmamak,
3- Sınavın yapılmaya başlayacağı 14.03.2008 tarihinde 25 yaşını doldurmamış olmak,
4- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılar 2004 yılı ve sonrası Kamu Personeli Seçme Sınavlarına girmiş ve 100 tam puan üzerinden en az 50 puan almış olmak şarttır. KPSS puanının değerlendirilmesinde KPSS P3, KPSS P 93 ve KPSS P 94 puan türleri değerlendirilecektir.
5- Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmadığını belirten ibarenin de olduğu tam teşekküllü sağlık kurulu raporu.
6- D ve E sınıfı sürücü belgelerinden birine sahibi olması tercih sebebidir, şartları aranır.

MÜRACAAT YERİ VE SÜRESİ
Başvurular 20.02.2008 tarihinde başlayacak olup, 05.03.2008 günü mesai bitimine kadar TASKİB Başkanlığı (Altmova Belediyesi-Yalova adresine) yetkililerine şahsen müracaat edilecektir.

SINAV YERİ VE SAATİ
14 Mart 2008 Cuma günü TASKİB Başkanlığı (Altmova Belediye Kültür Salonunda) saat 10.00'da sözlü sınav yapılacaktır ve ayrıca sözlü sınava takiben dayanıklılık testi de Altmova Hersekzade Ahmet Paşa Stadyumunda uygulanacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER
TASKİB Başkanlığımdan alınacak İş Talep Formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde
tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle ilgili forma aşağıdaki belgeler eklenecektir.
1-KPSS Sınav Sonuç Belgesi
2- T.C. Kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı sureti
3- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf
4- Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi aslı veya tasdikli sureti
5- Sabıka kaydının olmadığına dair beyanı
6- Askerlikle ilişkisinin olmadığına dair beyanı
7- Görevini devamlı yapmaya engel bir durumunun olmadığına dair beyanı
8- Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmadığını belirten ibarenin de olduğu tam teşekküllü sağlık kurulu raporu
9- D ve E sınıfı sürücü belgesi sureti ve aslı

SINAVA GİRİŞ BELGESİ
KPSS Başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi (www.altinova.bel.tr) internet sitesinde yayınlanacaktır. Sınava çağrılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava giriş belgeleri'13.03.2008 tarihinde TASKİB Başkanlığı (Altmova Belediyesi-Yalova adresinden)'ndan alınacaktır. Sözlü sınav öncesinde adaylar Altmova Sağlık Ocağı Tabipliğine başvurmak suretiyle boy ve kilo tespiti yaptıracaklardır. Boy ve kilo tespit formu onayı olmadan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır. Adaylar sınavda bu belgeler ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi gibi fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesini de yanında bulunduracaklardır. Sınava katılmayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI (Mülakat Sınav Konuları)
a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası
b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu
d) Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuat
e) Genel Kültür'den oluşur

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME
Sınava giriş hakkı kazanan adaylar, 14 Mart 2008 Cuma günü TASKİB Başkanlığı (Altmova Belediye Kültür Salonunda adresinde) saat 10.00'da sözlü sınav yapılacaktır. Ayrıca dayanıklılık testi uygulanacaktır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Başarı notu, sözlü sınavda alınan nottur.

Giriş sınavında en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste TASKİB Başkanlığı (Altmova Belediyesi-Yalova adresinde) İlan panosuna asılarak ve Altmova Belediyesi internet (www.altinova.bel.tr) sitesinde duyurulur. Sınav sonuçları kazanan adaylara da ayrıca yazılı olarak tebliğ edilir ve başarılı olan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenilir. Sınavı kazananlar arasından atanacak boş kadro sayısı kadar ASİL ve baş kadro sayısının yarısı kadar YEDEK aday belirlenir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylardan atama yapılacaktır.

Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri TASKİB Başkanlığı (Altmova Belediyesi-Yalova adresine) teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır. Süresi içerisinde yapılmayan ve Internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

İLANEN DUYURULUR.