Amasya Merzifon Belediyesi Zabıta Memuru Alım İlanı

İlan Giriş : 19 Şubat 2008 11:15, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Amasya Merzifon Belediyesi Zabıta Memuru Alım İlanı


MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
İLK DEFA ATANACAK ZABITA MEMURU ALINACAKTIR

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Belediye Zabıtası Yönetmeliği"ne uygun olarak, aşağıdaki genel ve özel şartlarla İlk defa Zabıta Memurluğuna sözlü sınav ile Personel alımı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI:

Zabıta Memurluğuna atanmak için 657 Sayılı Kanunun 48 nci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra;

1- Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 25 yaşını doldurmamış olmak,

2- KPSS 2004 ve sonraki sınavlarına girmiş, En az çizelgede belirtilen puanları veya üzerinde puan almış olmak,

3- Adayların Askerliğini yapmış, tecilli veya muaf olmak,

4- Erkeklerde boy en az 1.67 metre, kadınlarda 1.60 olmak, ve boyun 1 metre den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak

5- Kalıcı ve bulaşıcı hastalığı olmamak, Zabıta görevini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bir özrü bulunmamak,

6- Hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymemiş olmaktır.

ALIM YAPILACAK BOŞ KADROLAR :

SINIFI UNVANI DERECESİ ADEDİ CİNSİYETİ KPSS PUANI EĞİTİM DURUMU

GİH Zabıta Memuru 13 3 E-K 65 Lise veya dengi Meslek Lisesi

GİH Zabıta Memuru 10 1 E-K 70 2 yıllık yüksekokul mezunu (İşletme,Muhasebe)

GİH Zabıta Memuru 10 4 E-K 65 2 yıllık yüksekokul mezunu (Elektrik,Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama,Pazarlama,Bilgisayar Teknolojisi ve Proğramlama)

GİH Zabıta Memuru 9 1 E-K KPSSP 22-23-24 65 4 yıllık fakülte mezunu (İktisat,İşletme ve Maliye

TOPLAM: 9

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ: Başvuru süresi 07.03.2008 tarihinde başlayacak ve 10.03.2008 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular; Merzifon Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Belediyemize başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak alınacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Başkanlığımız (www.merzifon.bel.tr) internet sitesinden yayınlanacaktır. Sıralamaya giren adaylara sınava giriş belgesi verilecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

1- Aday tarafından doldurulacak olan Başvuru Formu

2- KPSS Sonuç Belgesi aslı veya onaylı örneği

3- Nüfus Cüzdanı fotokopisi

4- Diploma

5- 2 adet yeni vesikalık fotoğraf

DEĞERLENDİRME:

Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Sözlü sınavdan 70 puanın altında alan adaylar başarısız sayılacaktır. Sözlü sınavdan 70 ve üzeri puan alan adayların sözlü sınav puanı ve KPSS puanı toplanıp ikiye bölünerek başarı puanı bulunur. En yüksek başarı puanından başlayarak atama yapılacak sayı kadar asil ve yedek aday ilan edilecektir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine sırasıyla yedek adaylardan atama yapılacaktır. Sözlü sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar. Zabıta Memurluğuna girişe esas teşkil edecek sınav sonucu,kurum sınavı başarı puanının %50 si ile KPSS puanının %50 si alınmak suretiyle belirlenir.Sınav sonuçları başarı sırasına göre internet sayfasında ve belediye ilan tahtasında ilan edilir ve kazananlara yazılı olarak bildirilir.

SINAV YERİ VE ZAMANI :

Sınav; Merzifon Belediyesi Sofular mahallesi Cumhuriyet caddesi no : 163 adresinde Belediye Meclis Salonunda 14.03.2008 günü saat: 10.00'da sözlü sınav olarak yapılacaktır.

Sınava çağrılan adayların Kurumumuz Tabibliğince Boy ve kilo tespiti komisyon huzurunda yapılacaktır.

SINAV KONULARI:

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat'tan oluşacaktır.

Sınav sonuçları (www.merzifon.bel.tr) adresinden duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Atamalar sonuçların ilanından itibaren 15 gün içerisinde adayların şahsi başvurusu ile gerçekleştirilecektir. Asil adayların başvuru yapmaması durumunda yedek adayların ataması değerlendirilecektir.