Konya Karatay Belediyesi Zabıta Memuru Alım İlanı

İlan Giriş : 15 Şubat 2008 13:27, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Konya Karatay Belediyesi Zabıta Memuru Alım İlanı

KONYA KARATAY BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

5393 Sayılı Belediye Kanununun 51. maddesine dayanılarak çıkarılan 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren " Belediye Zabıta Yönetmeliği " hükümleri çerçevesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak 5 adet 10. dereceli Zabıta Memuru açıktan atama yoluyla alınacaktır.

A.KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (KPSS) SONUCUNA GÖRE İLK DEFA ATAMA YAPILACAK BOŞ KADRO VE POZİSYONLARI

KADRO SNF ADET DERECE CİNSİYETİ KPSS TABAN PUANI KPSS PUAN TÜRÜ

Zabıta Memuru GİH 5 10 E - K 55 KPSS P-3

B . BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANACAK KOŞULLAR :

1 . 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak,

2 .KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2004 veya sonraki yıllardaki sınavlara en son öğrenim durumuna göre girmiş,KPSS P-3 türünden 55 puan ve üzeri almışolmak,

3 . Sınav günü itibarı ile 25 yaşını doldurmamış olmak,

4 . Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde daha önce çalışmış veya halen çalışıyor olmamak,

5 . 4 yıllık veya daha uzun süreli eğitim veren Yüksekokul (Fakülte) mezunu olmak,

6 . 11.04.2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmış bulunan Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/1-b maddesi şartlarını taşıyor olmak.

C . BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER :

Karatay Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden alınacak başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1 . 2004 veya sonraki yıllardaki KPSS sonuç belgesi aslı veya tasdikli sureti,

2 . T.C. Kimlik numarası mevcut Nüfus Cüzdanı aslı veya tasdikli sureti,

3 . Son altı ay içerisinde çekilmiş 3 adet renkli 4,5 x 6 boyutunda vesikalık fotoğraf,

4 . Diploma veya çıkış belgesi aslı veya tasdikli sureti,

5 . Adayların Askerlikle ilişiği olmadığana dair durum belgesi,

6 . Cumhuriyet Savcılığı Adli Sicil Belgesi (Son 1 hafta içinde alınmış.),

7 . Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğünde belirlenecek boy ve kilolarına ilişkin tutanak,

8. Atanılacak kadro için memuriyete engel sağlık sorunu olmadığını gösterir Sağlık Raporu.

D . BAŞVURU YERİ, TARİH VE SAATİ :

1 . Adaylar 18 ŞUBAT - 27 ŞUBAT 2008 tarihlerinde, 08.30-16.30 saatleri arasında istenilen belgelerle birlikte, Karatay Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Civar Mahallesi Aslanlı Kışla Caddesi No:5 Karatay / KONYA adresine şahsen başvuracaklardır. Posta yoluyla yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

2 . Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylara İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) verilecektir. İdaremiz, başvuru yapan adayları KPSS başarı puanlarına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, atama yapılacak boş kadro sayısının üç katı oranında adayı sınava çağıracaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

3 . Anlaşılmayan konular için 0.332. 350 13 13 / 205 - 206 - 207 numaralı telefondan bilgi alınabilir.

E . SINAV YERİ, ZAMANI ve KONULARI :

Sınavlar uygulamalı sözlü sınav olarak yapılacaktır. Sözlü sınav Civar Mah. Aslanlı Kışla Cad. No 5 Karatay / KONYA adresinde bulunan Belediyemiz Encümen salonunda, uygulama kısmı ise aynı gün sözlü sınavı müteakiben belediyemize ait Aslanlı Kışla Spor Tesislerinde yapılacaktır. Sözlü sınav ve uygulama tarih ve saati 17 MART 2008 Pazartesi günü saat: 09.15 dir.

Sözlü Sınav Konuları; T.C. Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 657 S.D.M.K. ve Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuattan ve Uygulamalı Fiziksel Aktiviteler' den oluşacaktır.

F . SINAV ŞEKLİ, DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ ve İLANI :

Sözlü sınav duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar. Her aday, sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) kontrol edilmek suretiyle sınava alınır.
Sınava giren adaylar yanlarında sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı)ile birlikte resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorunda olup, istendiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için; 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak ve uygulamalı olarak yaptırılacak fiziksel aktiviteleri başarıyla yapmaları gerekir. Sözlü sınav sonucunda oluşacak kurum sınavı başarı puanı 70 puanın altında kalan adaylar başarısız kabul edilecek ve atamaları yapılmayacaktır.

Memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu, kurum sınavı başarı puanının %50'si ile KPSS puanının %50'si alınmak suretiyle belirlenir.
Oluşacak başarı sırasına göre en yüksek not alandan başlıyarak sıralama yapılacak ve kazananlara yazılı olarak bildirilecektir. Ayrıca belediyenin www.karatay.bel.tr. internet sayfasında ilan edilecektir.

Atamalar sonuçların ilanından itibaren 15 gün içerisinde adayların şahsi başvurusu ile gerçekleştirilecektir. Asil adayların başvuru yapmaması durumunda yedek adayların ataması değerlendirilecektir.

Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.

İlanen Duyurulur.