Kara Kuvvetleri Komutanlığı sivil memur alım ilanı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu?na tabi memur alacaktır. Başvurular, 27 Nisan 2008 tarihine kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığının www.kkk.tsk.mil.tr İnternet adresinden online başvuru formu doldurularak yapılacaktır.

İlan Giriş : 14 Şubat 2008 11:24, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kara Kuvvetleri Komutanlığı sivil memur alım ilanı

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINDA İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE AÇIKTAN SİVİL MEMUR ALINACAKTIR (2008 YILI)

Kara Kuvvetleri Komutanlığı merkez ve bağlı taşra teşkilatı ihtiyacı için aşağıda unvanları yazılı kadrolara "Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu?na tabi açıktan atama yoluyla memur alınması planlanmaktadır.

ALINACAK İL/İLÇE SINIFI UNVANI DERE CESİ CİNSİ-YETİ NİTELİKLERİ
BURSA GİHS Uzman Memur (Eğitim Uzmanı) 9 E / B Eğitim fakültelerinin Eğitim Programları ana bilim dalı; -Eğitim, -Ölçme ve Değerlendirme, -Eğitim İletişimi, -Eğitim Planlaması bölümü mezun olmak.
ANKARA AFYONKARAHİSAR GİHS Uzman Memur (Hukuk Uzmanı) 9 E / B Hukuk Fakültesi mezunu ve avukatlık ruhsatına sahip olmak.
İSTANBUL GİHS Uzman Memur (Web Tasarım Uzmanı) 9 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat bölümü mezunu olmak.
BALIKESİR GİHS Uzman Memur (Özlük Hakları Uzmanı) 9 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Muhasebe, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Finans, Maliye, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Maliye-Muhasebe bölümü mezunu olmak.
ŞEREFLİKOÇHİSAR (ANKARA) GİHS Uzman Memur (Belge Kayıt Uzmanı) 9 E Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat bölümü mezunu olmak.
İSTANBUL GİHS Uzman Memur (Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı) 9 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü mezunu olmak.
ANKARA GİHS Uzman Memur (Konut Tahsis Uzmanı) 9 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat bölümü mezunu olmak.
ANKARA GİHS Uzman Memur (Basın Yayın İz.) 9 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi bölümü mezunu olmak.
ANKARA GİHS Uzman Memur (Görsel Yayın İz.) 9 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi bölümü mezunu olmak.
ANKARA GİHS Uzman Memur (İdari İşler Uzmanı) 9 E Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat bölümü mezunu olmak.
ANKARA GİHS Uzman Memur (Acil İşlem Uzmanı) 9 E Fakülte ve 4 yıllık yüksek okulların Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat bölümü mezunu olmak.
ANKARA GİHS Uzman Memur (Güvenlik Uzmanı) 9 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat bölümü mezunu olmak.
ANKARA GİHS Uzman Memur (Mali Kontrol Uzmanı) 9 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Muhasebe, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Finans, Maliye, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Maliye-Muhasebe bölümü mezunu olmak.
ANKARA İZMİR İSTANBUL GİHS Mütercim (İngilizce) 9 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dil Bilimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı veya Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) bölümü mezunu olmak.
DOĞUBEYAZIT (AĞRI) GİHS Mütercim(Farsça) 9 E / B Fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak.
İSKENDERUN (HATAY) ŞANLIURFA, MARDİN GİHS Mütercim (Arapça) 9 E / B Fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak.
DOĞUBEYAZIT (AĞRI) ARDAHAN GİHS Mütercim (Ermenice) 9 E / B Fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak.
TRABZON ARDAHAN GİHS Mütercim (Gürcüce) 9 E / B Fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak.
KONYA GİHS Uzman Memur (Sosyal Tesis Uzmanı) 9 E / B 4 yıllık fakülte ve yüksekokulların Turizm Otelcilik ve Halkla İlişkiler bölümü mezunu olmak.
ŞEREFLİKOÇHİSAR (ANKARA) GİHS Depo ve Ambar Memuru 9 E Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların İktisat, İşletme, İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat, İşletmecilik, İşletme Enformatiği, İşletme Bilgi Yönetimi, Kamu Yönetimi bölümü mezunu olmak. M.E.B.'dan veya fakültelerden onaylı bilgisayar kurs sertifikasına sahip olmak.
AĞRI ERZURUM GİHS Zabıt Katibi 10 E / B Adalet Yüksekokulu veya Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu olmak.
ANKARA, İSTANBUL, LÜLEBURGAZ (KIRKLARELİ), MALKARA (TEKİRDAĞ), ADANA, BALIKESİR, EĞİRDİR (ISPARTA), KOCAELİ (İZMİT), GEBZE-DARICA (İZMİT), POLATLI (ANKARA), ELAZIĞ, HAKKARİ, PATNOS (AĞRI), BAYBURT, BİNGÖL, TUNCELİ, ERZURUM, SİİRT, ŞEREFLİKOÇHİSAR (ANKARA) GİHS Muhasebeci 9 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Muhasebe, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Finans, Maliye, Muhasebe Bilgi Sistemleri bölümü mezunu olmak.
ANKARA GİHS VHKİ 9 E Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların İktisat, İşletme, İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat, Kamu Yönetimi veya Maliye bölümü mezunu olmak. M.E.B.'dan veya fakültelerden onaylı bilgisayar kurs sertifikasına sahip olmak.
ANKARA , İZMİR, KAYSERİ GİHS Mal ve Hesap Sorumlusu 9 E Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların İktisat, İşletme, İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat, İşletmecilik, İşletme Enformatiği, İşletme Bilgi Yönetimi, Kamu Yönetimi bölümü mezunu olmak. M.E.B.'dan veya fakültelerden onaylı bilgisayar kurs sertifikasına sahip olmak.
ANKARA , İZMİR GİHS Gardiyan 10 E Ön lisans veya iki yıllık meslek yüksek okulu mezunu olmak. M.E.B.'dan veya fakültelerden onaylı bilgisayar kurs sertifikasına sahip olmak.
ANKARA GİHS Telefon ve Santral Operatörü 10 B Ön lisans veya iki yıllık meslek yüksek okulu mezunu olmak. M.E.B.'dan veya fakültelerden onaylı bilgisayar kurs sertifikasına sahip olmak.
ANKARA GİHS Terzi/Ütücü 13 E / B Lise ve dengi okulların Terzilik, Erkek Terziliği bölümü mezunu olmak veya lise dengi okul mezunu ve 3308 sayılı Kanuna göre Terzilik-Erkek Terziliği dalında ustalık-kalfalık belgesine sahip olmak.
SAĞLIK HİZMETLER SINIFI
HAKKARİ, KAYSERİ, KOCAELİ (İZMİT) SHS Biyolog 8 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Fen ve Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji bölümü mezunu olmak.
ANKARA, ELAZIĞ, ERZİNCAN, ÇORLU (TEKİRDAĞ), AYVALIK (BALIKESİR) SHS Psikolog 8 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Psikoloji bölümü mezunu olmak.
MALATYA, EDREMİT (BALIKESİR) SHS Veteriner 8 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Veterinerlik bölümü mezunu olmak.
İSTANBUL SHS Tekniker(Röntgen) 10 E/B İki yıllık meslek yüksekokulların Radyoloji ön lisans programı mezunu olmak.
TEKNİK HİZMETLER SINIFI
ANKARA THS İstatistikçi 8 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların ? İstatistik, ? İstatistik ve Bilgisayar, bölümü mezunu olmak.
ANKARA , İSTANBUL, Ş.KOÇHİSAR ( ANKARA ) THS Mühendis (Bilgisayar) 8 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu olmak.
ANKARA THS Mühendis (Elektrik) 8 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Elektrik, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olmak.
ANKARA THS Mühendis (Elektronik) 8 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Elektronik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olmak.
ANKARA THS Mühendis (Gıda) 8 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Gıda Mühendisliği bölümü mezunu olmak.
MALATYA THS Mühendis (Harita) 8 E Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Harita Mühendisliği bölümü mezunu olmak.
ANKARA THS Mühendis (İnşaat) 8 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu olmak.
HAKKARİ, AMASYA, TATVAN (BİTLİS), BOR (NİĞDE), AFYONKARAHİSAR THS Mühendis (Kimya) 8 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Kimya Mühendisliği bölümü mezunu olmak.
ANKARA, BOR (NİĞDE), İSKENDERUN (HATAY) ÇORLU (TEKİRDAĞ), GELİBOLU (ÇANAKKALE) ADAPAZARI (SAKARYA), AFYONKARAHİSAR, İSTANBUL THS Mühendis (Makine) 8 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Makine Mühendisliği bölümü mezunu olmak.
ANKARA, BOR (NİĞDE), AFYONKARAHİSAR THS Mühendis (Metalürji) 8 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Metalürji Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümü mezunu olmak.
ANKARA, İSTANBUL THS Mühendis (Tekstil) 8 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Tekstil Mühendisliği bölümü mezunu olmak.
ANKARA, İZMİR, İSTANBUL, ERZİNCAN, Ş.KOÇHİSAR (ANKARA), ELAZIĞ, BOR (NİĞDE), ÇORLU (TEKİRDAĞ), GELİBOLU (ÇANAKKALE) THS Mühendis (Endüstri) 8 E / B Fakülte ve 4 yıllık yüksekokulların Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu olmak.
BODRUM (MUĞLA), ANKARA, İZMİR THS Teknisyen (Sıhhi Tesisat) 12 E Lise ve dengi okulların Sıhhi Tesisat-Tesisat Teknolojisi (Isıtma ve Sıhhi Tesisat) veya Sıhhi Tesisat-Kalorifercilik-Isıtma bölümü mezunu olmak.
BODRUM (MUĞLA), ANKARA, İZMİR, GELİBOLU (ÇANAKKALE) İSTANBUL, HAKKARİ, GAZİANTEP, TUNCELİ THS Teknisyen (Elektrik) 12 E Lise ve dengi okulların Elektrik, Elektrik-Elektronik bölümü mezunu olmak.
Ş.KOÇHİSAR (ANKARA), THS Tekniker (Bilgisayar) 12 E / B İki yıllık meslek yüksekokulların Bilgisayar Teknikerliği bölümü mezunu olmak.
ANKARA, KOCAELİ (İZMİT) THS Tekniker (Matbaa) 9 E İki yıllık meslek yüksekokulların Matbaacılık, Matbaacılık ve Baskı Teknikleri veya Matbaacılık ve Baskı Teknolojisi İşleri bölümü mezunu olmak.
ANKARA THS Tekniker (İnşaat) 9 E İki yıllık meslek yüksekokulların İnşaat Teknikerliği bölümü mezunu olmak.
İSTANBUL, BURSA, ELAZIĞ, İZMİR, GELİBOLU (ÇANAKKALE) ÇORLU (TEKİRDAĞ) THS Tekniker (Emlak) 9 E İki yıllık meslek yüksekokulların Tapu ve Kadastro bölümü mezunu olmak.
İSTANBUL THS Tekniker (Makine) 9 E İki yıllık meslek yüksekokulların Makine Teknikerliği, Makine-Resim Konstrüksiyon bölümü mezunu olmak.
ANKARA THS Tekniker (Motor) 9 E İki yıllık meslek yüksekokulların Motor Teknikerliği bölümü mezunu olmak.
AFYONKARAHİSAR THS Tekniker (Tekstil) 9 E İki yıllık meslek yüksekokulların Tekstil Teknikerliği bölümü mezunu olmak.
YARDIMCI HİZMETLER SINIFI
İSTANBUL, SİİRT, HAKKARİ, ANKARA, TUNCELİ, ERZİNCAN, MENEMEN (İZMİR), BODRUM (MUĞLA), POLATLI (ANKARA), ISPARTA, ERZURUM, GÖLE (ARDAHAN) YHS Aşçı 10-13 *** E ? Aşçılık Meslek Lisesi, ? Aşçılık Meslek Yüksekokulu mezunu olmak veya ? Lise ve dengi okul mezunu olanlardan, 3308 sayılı kanuna göre Aşçılık dalında ustalık-kalfalık belgesine veya Aşçılık bonservisine sahip olmak.
ANKARA YHS Aşçı 10-13 *** B ? Aşçılık Meslek Lisesi, ? Aşçılık Meslek Yüksekokulu mezunu olmak veya ? Lise ve dengi okul mezunu olanlardan, 3308 sayılı kanuna göre Aşçılık dalında ustalık-kalfalık belgesine veya Aşçılık bonservisine sahip olmak.
ANKARA YHS Berber 13 E Meslek liselerinin Erkek Kuaförlüğü bölümü mezunu olmak veya lise ve dengi okul mezunu olanlardan 3308 sayılı kanuna göre Erkek Kuaförlüğü dalında ustalık ve kalfalık belgesine sahip olmak.
İSTANBUL YHS Garson 10 B Otelcilik Meslek Yüksekokulu Otel Yöneticiliği, Mutfak Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmecilik ve Otelcilik, Turizm Konaklama ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Otelcilik, Turizm Yönetimi ve Yiyecek-İçecek İşletmeciliği bölümlerinden mezun olmak veya 3308 sayılı Kanuna göre Garsonluk dalında ustalık-kalfalık belgesine veya Garsonluk bonservisine sahip olup, ön lisans mezunu olmak. Sınav tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olmak.
ANKARA YHS Güvenlik Görevlisi 13 B Lise ve dengi okul mezunu olmak, boyu 170 cm . ve yukarı olmak.
ANKARA, İZMİR,İSTANBUL YHS Hademe 13 E Lise ve dengi okul mezunu olmak.
ANKARA YHS Hademe 13 B Lise ve dengi okul mezunu olmak.
*** Aşçı branşı için başvuranlardan lise mezunu olanlar 13 ncü dereceden, yüksekokul mezunları ise 10 ncu dereceden başlayacaklardır.

. BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANACAK ŞART VE NİTELİKLER:

a. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48?inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak

(A fıkrasının 6?ncı bendi hariç).

b. 2004 veya 2006 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (2004 veya 2006 KPSS) girmiş olmak.

c. Başvuru işlemlerinde;

(1) Lisans mezunları için 2004 veya 2006 yılı KPSS sınavına ait KPSSP03,

(2) Ön lisans mezunları için 2004 yılı veya 2006 yılı KPSS sınavına ait KPSSP93,

(3) Ortaöğrenim mezunları için 2004 yılı veya 2006 yılı KPSS sınavına ait KPSSP94 puanları kullanılacaktır.

ç. Başvuru işlemlerinde aranacak KPSS puanları aşağıdadır :

(1) Mühendis, istatistikçi, tekniker, teknisyen, psikolog, veteriner, mütercim, terzi/ütücü, aşçı ve garson unvanlarında başvuruda bulunacak adaylardan 2004 veya 2006 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından en az 40 ve üzeri puan almış olmak.

(2) Biyolog, uzman, muhasebeci, VHKİ, mal/hesap sorumlusu, depo ve ambar memuru, zabıt kâtibi, telefon santral operatörü, gardiyan, berber, güvenlik görevlisi ve hademe unvanlarında ise en az 70 ve üzeri puan almış olmak.

d. Ön lisans ve ortaöğretim mezunları için;

(1) Merkezi sınava giriş tarihi (KPSS:10-11 Temmuz 2004) itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (10 Temmuz 1975'den sonra doğmuş olmak),

(2) Merkezi sınava giriş tarihi (KPSS:16-17 Eylül 2006) itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (16 Eylül 1977'den sonra doğmuş olmak).

e. Lisans mezunları için;

(1) Merkezi sınava giriş tarihi (KPSS:10-11 Temmuz 2004) itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (10 Temmuz 1975'den sonra doğmuş olmak),

(2) Merkezi sınava giriş tarihi (KPSS:01-02 Temmuz 2006) itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Temmuz 1977'den sonra doğmuş olmak),

f . Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu?na tabi görevlerde daha önce çalışmış veya hâlen çalışıyor olmamak.

g. Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini fiilen tamamlamış veya askerlik hizmetinden muaf olmak.

ğ. Sevk edilecekleri askerî hastaneden "Sivil Memur Adayı Olur." kararlı rapor almış olmak.

h. Hakkında yaptırılacak güvenlik tahkikatı neticesi olumlu olmak.

j. Müracaatlar www.kkk.tsk.mil.tr İnternet adresinden online başvuru formu doldurularak yapılacaktır. Adaylar belirtilen tüm şartları taşıyorlar ise başvuru yapmaları önemlidir. Adaylar sadece 1 (bir) ünvana başvuruda bulunabilirler.

k. Kadro unvanlarının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak.

ı. Temin faaliyetinin herhangi bir aşamasında bilgi ve belgelerinde eksik olduğu tespit edilen adayların işlemleri iptal edilecektir.

4. SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER:

a. Başvuru Tarihi : 27 Nisan 2008 tarihine kadar İnternet sayfasından yapılacaktır.

b. Başvuru Yeri : Kara Kuvvetleri Komutanlığının www.kkk.tsk.mil.tr İnternet adresinden online başvuru formu doldurularak yapılacaktır.

c. Sınav Yeri : Başvurusu kabul edilen ve kontenjana girerek değerlendirmeye tabi tutulacak adaylara ait isim listeleri ve sınav günleri 02 Mayıs 2008

tarihinde www.kkk.tsk.mil.tr İnternet adresinden tebliğ niteliğinde duyurulacaktır. Ayrıca posta ile tebligat yapılmayacaktır.

c. Uygulamalı Sınav ve Mülakat Tarihleri : 15-29 Mayıs 2008

ç. Başvuruları uygun görülerek kabul edilen adaylardan; temini yapılacak unvanların kontenjan miktarının 10 katı kadar aday değerlendirmeye

(mülakat ve/veya uygulamalı sınav) tabi tutulacaktır.

5. GETİRİLECEK BELGELER ŞUNLARDIR:

Başvurusu kabul edilen ve kontenjana giren adaylar, 05-09 Mayıs 2008 tarihleri arasında getirmesi gerekli olan belgeleri K.K.Per.Tem.Mrk.K.lığına şahsen gelerek teslim edeceklerdir. Evraklarını teslim eden adaylar, doldurması gerekli evrakları doldurmadan K.K.Per.Tem.Mrk. K.lığından ayrılmayacaklardır.

a. İş Talep Formu (Evrak teslim tarihinde doldurulacaktır).

b. 3 (üç) adet vesikalık fotoğraf (renkli ve son üç ay içinde çekilmiş olacak şekilde).

c. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi.

ç. Öğrenim belgesi aslı ve fotokopisi (fakülte mezunları için transkript fotokopisi dâhil).

d. Erkek adaylar için askerlik terhis belgesi veya askerlikten muaf olduğuna dair belge ve fotokopisi.

e. Vukuatlı nüfus kayıt örneği (kendisine ve ailesine ait).

f. Sınav sonuç belgesinin (KPSS-2004 veya KPSS-2006) aslı ve fotokopisi.

g. Müracaat edeceği unvana ait bonservis, ustalık-kalfalık, ehliyet vb. belgelerin aslı ve fotokopisi.

ğ. Cumhuriyet Savcılığından alınacak adli sicil belgesi (sabıkası olanlar için mahkeme kararı).

h. Öğrenim durumları belirtilen okulların bölümlerine denk olanlar veya yurt dışında öğrenim görenler için Yüksek Öğrenim Kurumundan alınmış denklik belgesi.

6. UYGULAMALI SINAV ESASLARI:

a. Uygulamalı sınav ve mülakatlar 15-29 Mayıs 2008 tarihlerinde, belirlenen sınav merkezlerinde saat:09:00?da başlayacaktır. Adaylar, kimlik kontrollerinin yapılıp sınav yerlerine alınabilmeleri için bildirilen sınav merkezinde en geç saat:08:00?da hazır bulunacaktır. Başvurusu kabul edilen ve kontenjana girerek değerlendirmeye tabi tutulacak adaylara ait isim listeleri ve sınav günleri 02 Mayıs 2008 tarihinde www.kkk.tsk.mil.tr İnternet adresinden tebliğ niteliğinde duyurulacaktır.

b. Adaylar sınava gelirken yanlarında aşağıda belirtilen belge ve malzemeleri getirilecektir:

(1) Adaya ait nüfus cüzdanı,

(2) Yumuşak uçlu kurşun kalem,

(3) Siyah tükenmez kalem veya dolmakalem

(4) Silgi ve kalemtıraş.

c. Adayların sınavlara gelirken getirmeyecekleri malzemeler:

(1) Cep telefonu,

(2) Çağrı cihazı,

(3) Bilgisayar, fotoğraf makinası ve benzeri.

ç. Uygulamalı sınav, İdarece tespit edilecek olan unvanlarda yapılacak ve başarılı olan adaylar K.K.Per.Tem.Mrk.K.lığında mülakat sınavına alınacaktır.

7. MÜLAKAT SINAVI UYGULAMA ESASLARI:

a. Mülakat sınavı; Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı (Cebeci/ANKARA)'nda yapılacaktır. Mülakat sınavı; KPSS notuna göre sıralamaya giren ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylara uygulanacaktır.

b. Mülakatta asgari geçer not 70?tir. Bunun altında not alan adaylar elenmiş sayılacaklardır.

c. Adaylar Mülakat sınavına gelirken kendilerine ait 8 (sekiz) adet vesikalık fotoğraf getireceklerdir.

ç. Mülakat sınavı sonucunda bütün adaylara, sağlık raporu işlemleri için hastane sevk belgesi verilecektir. Ancak, yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan ve 06 Haziran 2008 tarihinde kimlikleri www.kkk.tsk.mil.tr İnternet adresinde yayımlanacak adaylar, sağlık raporu işlemlerine başlayacaktır. Başarılı olamayan adaylar sağlık raporu almak için hastaneye gitmeyecektir.

8. DEĞERLENDİRME:

a. Sınavların değerlendirilmesi : Uygulamalı sınav yapılan branşlarda KPSS notu, uygulamalı sınav notu ve mülakat notunun toplamına göre sıralama yapılacaktır. Uygulamalı sınav yapılmayan branşlarda ise KPSS notu ile mülakat notunun toplamına göre sıralama yapılacaktır.

b. Tüm sınavlar sonucunda başarılı olarak sıralamaya giren adayların isim listeleri 02 Mayıs 2008 tarihinde www.kkk.tsk.mil.tr İnternet adresinden yayımlanacaktır.

c. Başarılı olan adaylar asker hastanelerinden alacakları sağlık raporlarını (olumsuz dahî olsa) Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı (Cebeci/ANKARA)'na getireceklerdir. Sağlık raporu neticesine itiraz edecek adaylar (yedi gün içerisinde), belirlenecek bir başka asker hastanesine sevk edilecek, iki asker hastanesi sağlık raporu sonucunda farklılık olması hâlinde hakem hastaneye sevk edilecektir.

9. ATAMALAR:

İşlemleri olumlu sonuçlanan adayların adresine, göreve başlama tebligatı yapılacaktır.

10. BAŞVURU SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK KONULAR:

a. Adaylar başvuru şartlarında belirtilen koşulların tamamına uygun olmak zorundadır.

b. Online Başvuru Formunda doldurulması gereken bütün bölümler tam ve doğru olarak doldurulmalıdır.

c. Adayların yazışma adresleri ile telefon numaralarını tam ve eksiksiz olarak doldurmaları gerekmektedir. Adaylar ikâmet ettikleri adresleri yazarken, mutlaka ikâmet ettikleri yerlerdeki postanelerden posta kodunu doğru olarak öğrenerek doldurmalıdır. Bilgilerini eksik dolduran adayların işlemleri uzamakta ve atamaları gecikmektedir.

ç. Online Başvuru Formunda adayların doldurdukları bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki müeyyidelerden adaylar sorumludur.

d. Beyan edilen bilgilerin eksik ve hatalı olduğu sonradan tespit edilmiş olması hâlinde dahi, aday elenmiş kabul edilecek ve işlemleri iptal edilecektir.

e. Sivil Memur temin faaliyet takvimi gerekli görüldüğünde İdarece değiştirilebilecektir.

ÖNEMLİ : Adaylar aşağıda açıklanan Başvuru Formu doldurma talimatını iyice okuyup anladıktan sonra ?ONLINE BAŞVURU FORMU?nu tıklayarak dolduracaklardır. Doldurma ile ilgili bir sorunla karşılaştığınızda Online Başvuru Sayfasındaki ilişim (link) vasıtasıyla doldurma talimatını yeniden görebilirsiniz. Veya doldurma talimatının çıktısını alarak kullanabilirsiniz.

SİVİL MEMUR ONLINE BAŞVURU FORMU DOLDURMA TALİMATI:

1. T.C.KİMLİK NUMARASI:

T.C.Kimlik numaranızı (11 haneli) tam ve doğru olarak yazınız.

DİKKAT: BİLGİ GÜNCELLEME İŞLEMİNİ SEÇTİĞİNİZDE, İŞLEMİ YAPARKEN TC KİMLİK NUMARASINI DEĞİŞTİRMEYE İZİN VERİLMEYECEĞİNDEN,

TC KİMLİK NUMARANIZI DOĞRU VE EKSİKSİZ GİRDİĞİNİZİ KONTROL EDİNİZ.

2. ADI:

Adınızı ilgili kutucuğa büyük harflerle yazınız. Adınızı yazmanız için bu alanda 20 harflik bir yer ayrılmıştır. Birden fazla adınız varsa, nüfus cüzdanınızda

olduğu gibi, diğer adınızı arada bir boşluk bırakarak yazınız. İsim veya isimlerinizi yazdığınızda ilgili alana sığmaması durumunda, birinci adınızı açık olarak

sığdığı kadarıyla, ikinci adınızı bir boşluk bırakarak baş harfini yazınız.

DİKKAT: BİLGİ GÜNCELLEME İŞLEMİNİ SEÇTİĞİNİZDE, İŞLEMİ YAPARKEN ADINIZI DEĞİŞTİRMEYE İZİN VERİLMEYECEĞİNDEN, ADINIZI DOĞRU VE EKSİKSİZ

GİRDİĞİNİZİ KONTROL EDİNİZ.

3. SOYADI:

Soyadınızı ilgili kutucuğa büyük harflerle yazınız. Soyadınızı yazmanız için 25 harflik bir yer ayrılmıştır. Nüfus cüzdanınızda olduğu gibi, soyadınızı ilgili

kutucuğa sığdığı kadar yazınız. Birden fazla soyadınız varsa, sırasıyla arada bir boşluk bırakarak yazınız.

DİKKAT: BİLGİ GÜNCELLEME İŞLEMİNİ SEÇTİĞİNİZDE, İŞLEMİ YAPARKEN SOYADINIZI DEĞİŞTİRMEYE İZİN VERİLMEYECEĞİNDEN, SOYADINIZI DOĞRU VE EKSİKSİZ

GİRDİĞİNİZİ KONTROL EDİNİZ.

4. BABA ADI:

Babanızın adını veya adlarını ilgili kutucuğa, size ait nüfus cüzdanınızdaki kayda uygun olarak büyük harflerle yazınız.

5. ANNE ADI:

Annenizin adını veya adlarını ilgili kutucuğa, size ait nüfus cüzdanınızdaki kayda uygun olarak büyük harflerle yazınız.

6. DOĞUM YERİ İL/İLÇE:

Nüfus cüzdanınızın ?doğum yeri? bölümünde yazılı olan il/ilçeyi, ilgili bölümden önce ili, sonra ilçeyi bularak seçiniz.

7. NÜFUSA KAYITLI OLDUĞU İL/İLÇE :

Nüfus cüzdanınızın ?nüfusa kayıtlı olduğu? bölümünde yazılı olan il/ilçeyi, ilgili bölümden önce ili, sonra ilçeyi bularak seçiniz.

8. DOĞUM TARİHİ:

Nüfus cüzdanınızda yazan veya düzeltilmemiş nüfus kaydına göre olan doğum tarihinizi gün/ay/yıl olarak ilgili bölümden bularak seçiniz.

9. CİLT NO/ SAYFA NO (AİLE SIRA NO)/ SIRA NO:

Nüfus cüzdanınızın ?cilt no.?, ?sayfa no (aile sıra no.)? ve ?sıra no.? bölümünde yazılı olan numarayı tam ve doğru olarak sırasıyla yazınız.

10. MEDENİ HALİ:

Medeni halinizi belirten size uygun seçeneği işaretleyiniz.

11. CİNSİYETİ:

Cinsiyetinizi belirten seçeneği işaretleyiniz.

12. SINIFI:

Başvuru yapacağınız ünvanın karşısında belirtilen sınıfı seçiniz.

13. ÜNVANI:

Başvuru yapacağınız ünvanı seçiniz.

14. SERTİFİKA:

Başvuru yapacağınız ünvanın karşısında belirtilen niteliklerde eğer sizden sertifika isteniyorsa, istenen sertifikayı listeden seçiniz.

15. GİRİLEN SINAV TÜRÜ VE TARİHİ:

Önce başvuruda kullanacağınız KPSS sınav türünü (KPSSP03,KPSSP93,KPSSP94) seçiniz. Sonra ÖSYM tarafından size gönderilen belgede yazılı olan,

KPSS sınavının tarihini gün/ay/yıl olarak ilgili bölümden bularak seçiniz. Sadece KPSS 2004 veya KPSS 2006 sınavlarındaki puanlarınızı girebilirsiniz.

16. SINAV PUANI:

ÖSYM tarafından size gönderilen sınav sonuç belgesinde yazdığı şekliyle ve başvuracağınız ünvanın istediği puan türüne göre almış olduğunuz notu yazınız.

DİKKAT:Bu belge evrak teslimine gelindiğinde kontrol edilecektir. Yanlış/eksik bilgi verenlerin başvuruları sonlandırılacak, düzeltme talepleri işleme

alınmayacaktır. Bu kişiler 5237 sayılı Yeni Türk Ceza Kanununun düzeltilmiş 525 sayılı Bilişim suçlarını kapsayan c bendinin, 5 nci fıkrasında belirtilen

suçlardan dolayı haklarında yasal işlem başlatılacaktır.

17. TEMİN KAYNAĞI:

Tüm adaylar ?AÇIKTAN TEMİN? ?i seçeceklerdir.

18. İL TERCİHİ:

Başvuru yaptığınız ünvanın karşısında belirtilen illerden yalnız birini seçiniz.

19. BAŞKA BİR İLE YERLEŞTİRİLMEYİ KABUL EDİYORUM:

Başvuru yaptığınız sınıf/ünvana ait ilde, teminin iptal edilmesi veya başvuru yaptığınız ilde KPSS puanınıza göre kontenjana giremediğiniz takdirde, idarece

uygun görülen başka bir ilin kontenjanına yerleştirilmek istiyorsanız ?EVET? seçeneğini, istemiyorsanız ?HAYIR? seçeneğini işaretleyiniz.

20. ÖĞRENİM DURUMU:

En son öğrenim durumunuzu belirleyen size uygun bölümü seçiniz.

21. YABANCI DİL BİLGİSİ:

Öğrenim gördüğünüz veya bildiğiniz yabancı dil durumunuzu ilgili bölümden seçiniz.

22. MEZUN OLDUĞU LİSE TÜRÜ:

Mezun olduğunuz lise türünü ilgili bölümden seçiniz.

23. LİSE VE DENGİ OKUL BÖLÜMÜ:

Lise öğreniminizi, hangi bölümde tamamladıysanız ilgili kutucuktan seçerek işaretleyiniz.

24. MESLEK YÜKSEK OKULU BÖLÜMÜ:

Meslek Yüksek Okulu mezunu iseniz bölümünüzü ilgili bölümden seçiniz. Hâlen Meslek Yüksek Okulunda öğreniminize devam ediyor veya okumadıysanız

?OKUMADI? olarak işaretleyiniz.

25. 4 VE DAHA FAZLA SÜRELİ FAKÜLTE BÖLÜMÜ:

4 yıllık ve daha fazla süreli üniversite/fakülte mezunu iseniz bölümünüzü seçiniz. Hâlen 4 ve daha fazla süreli üniversite/fakültede öğreniminize

devam ediyor veya okumadıysanız ?OKUMADI? olarak işaretleyiniz.

26. ÜNİVERSİTE ADI:

MYO veya fakülte mezunu iseniz mezun olduğunuz Üniversite adını listeden bularak seçiniz.

27. EHLİYET VE VERİLME TARİHİ:

Ehliyetinizin türünü seçiniz. Ehliyetinizin ön yüzünde yazılı olan ehliyeti verilme tarihini gün/ay/yıl olarak ilgili bölümden bularak seçiniz.

28. BAŞKA BİR ÜNVANA YERLEŞTİRİLMEYİ KABUL EDİYORUM:

Başvuru yaptığınız sınıf/ünvanda kontenjana giremez ve mezuniyet durumunuza göre başvuru yapabileceğiniz başka bir sınıf/ünvan var ve bu sınıf/ünvanda

kontenjana girme durumunuz söz konusu olduğu takdirde, ?EVET? bölümünü işaretlerseniz, idarece uygun görülen diğer sınıf/ünvanlarda istihdam edilebileceksiniz.

(Nitelikler Bölümünü dikkatlice okuyunuz.) Bu nedenle başka sınıf/ünvanlarda yerleştirilmek isteyen adaylar evet , istemeyen adaylar ise hayır seçeneğini işaretleyecektir.

29. SÜREKLİ İKAMET ADRESİ:

Sürekli ikamet ettiğiniz adresi yazınız. Başka bir adrese taşınmanız durumunda adres bilgilerinizi mutlaka güncelleyiniz.

30. SÜREKLİ İKAMET İLİ/İLÇESİ:

Sürekli ikamet adresi olarak belirlediğiniz adresin ÖNCE bağlı olduğu ili seçiniz. Müteakiben adresin bağlı olduğu ilçeyi seçiniz.

31. TELEFON NUMARASI:

Size en kısa zamanda ulaşabilmemiz maksadıyla; 10 haneli telefon numaranızı (alan kodunu belirterek) yazınız. (Ptt kayıtlı olması önemlidir)

32. POSTA KODU:

Sürekli ikamet adresi olarak belirlediğiniz adresin posta kodunu yazınız. Bilmiyorsanız en yakın PTT şubesinden öğreniniz.

33. CEP TELEFON NUMARASI:

Size en kısa zamanda ulaşabilmemiz maksadıyla; 10 haneli cep telefon numaranızı (GSM kodunu belirterek) yazınız.

34. E-POSTA ADRESİ:

Gerekli olduğu takdirde kullanılmak üzere, sizin tarafınızdan kullanılan geçerli bir e-posta adresini tam ve doğru olarak küçük harflerle yazınız.

35. BABA MESLEĞİ:

Babanızın (sağ veya vefat) mesleğini ilgili bölümden seçiniz.

36. ANNE MESLEĞİ:

Annenizin (sağ veya vefat) mesleğini ilgili bölümden seçiniz.

37. BABA ÖĞRENİM DURUMU:

Babanızın (sağ veya vefat) öğrenim durumunu ilgili bölümden seçiniz.

38. ANNE ÖĞRENİM DURUMU:

Annenizin (sağ veya vefat) öğrenim durumunu ilgili bölümden seçiniz.

39. ASKERLİK STATÜSÜ:

Yalnızca erkek adaylar için; askerlik durumunuzu seçiniz.

ÖNEMLİ NOT:

1. Online Başvuru formunu eksiksiz, tam ve doğru olarak doldurduktan sonra resimde üretilmiş dört karakterli ONAY ŞİFRESİNİ ilgili yere girerek ?KAYDET? düğmesine basınız.

2. Açılan ikinci sayfada girmiş olduğunuz bilgiler görünecektir. Sayfada bulunan ?Bilgilerimin Doğruluğunu Kabul Ediyorum? seçeneğini seçip ?ONAYLA? düğmesine basınız.

3. Açılan üçüncü sayfada bulunan aday numarası, adı, soyadı ve T.C. kimlik numarasını gerektiğinde kullanmak üzere mutlaka not ediniz, bir başkası ile paylaşmayınız

ve kaybetmeyiniz. Bu maksatla, üçüncü sayfanın bilgisayar çıktısını alıp saklayınız.

4. Bilgilerinizde değişiklik olduğu takdirde, başvuru ana sayfasından ?Bilgilerimi Güncellemek İstiyorum? seçeneği seçilerek, güncellenecek bilgilerinizi düzeltiniz.

Diğer aşamaları da takip ederek kayıt düzeltme işleminizi tamamlayınız. (Aday numaranızın değişmemesi gerekmektedir)

5. Başvuru kılavuzunda belirtilen nitelikleri taşımayan adayların başvuruları, online başvuru formunu doldurarak kayıt numarası alsalar dahi, başvuru niteliklerini

taşımadıkları tespit edildiğinde başvuruları geçersiz kabul edilecektir.

ÖNEMLİ OKUYUNUZ : ADAY NUMARANIZI KAYBETMEYİNİZ. İdarece, adayların yazılı, şifahen veya bilgi edinme başvurusu yolu ile yapacakları ?Aday

Numarasını Öğrenme? taleplerine yanıt verilmeyecektir.

Başvuru esnasında karşılaştığınız sorunlarla ilgili irtibat numaraları:

0-312-411 59 10

0-312-411 59 11

0-312-411 47 99

ONLINE BAŞVURU FORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

FAALİYET TAKVİMİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

ULAŞIM PLANI

BAŞVURUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ!...