Diyanet, naklen 540 murakıp alacak

İlan Giriş : 29 Ağustos 2019 17:15, Son Güncelleme : 29 Ağustos 2019 17:21
Diyanet, naklen 540 murakıp alacak

D U Y U R U

Başkanlığımız taşra teşkilatında münhal bulunan; aşağıda unvanı, sınıfı ve adedi belirtilen kadrolara yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen "murakıp" alımı yapılacaktır.

MÜNHAL KADRONUN

UNVANI

SINIFI

ADEDİ

Murakıp

DHS

540

I. BAŞVURU ŞARTLARI

1. En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,

2. Sınava müracaatların bitiş tarihi itibariyle Başkanlıkta en az 5 (beş) yıl görev yapmış olmak,

3. Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak,

4. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 5 inci maddesinin (b) bendinde

belirtilen "Ortak Nitelik" şartını taşımak,

5. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

6. Murakıp unvanında çalışıyor olmamak veya müktesebi bulunmamak.

II. BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

1. Başkanlığımız merkezinde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar ise bağlı bulundukları il ve ilçe müftülükleri veya dini yüksek ihtisas/eğitim merkezi müdürlüklerine 06.09.2019 (saat 08:30)-16.09.2019 (saat 16:30) tarihleri arasında şahsen başvuracaklardır.

Yurtdışında veya askerlik görevini yerine getirmekte olan adaylar adına üçüncü şahıslar başvuru işlemini yapabileceklerdir.

2. Başvurular ilgili birimlerdeki DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığımız DİBBYS üzerinden alınacaktır.

3. 06.09.2019 (saat 08:30)-16.09.2019 (saat 16:30) tarihlerinde başvurularını gerçekleştiren personelden müracaat şartlarını taşıyanlar 23.09.2019 tarihinde ilan edilecektir. Başvuru sahipleri Başkanlığımız DİBBYS programındaki kullanıcı hesapları vasıtasıyla sınava katılma durumlarını öğrenebilecektir.

Sınavın Yazılı Aşamasına Başvurular

4. Sınava katılmaya hak kazananların, sınavın yazılı aşamasına katılabilmek için Anadolu Üniversitesinin "Aday İşlemleri Sistemi" (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) üzerinden 30.09.2019-11.10.2019 tarihlerinde başvuru yapmaları gerekmektedir.

5. Yazılı sınav başvurusu için her aday, Anadolu Üniversitesine 125 (yüzyirmibeş) TL ödeyecektir. Ödeme işlemi, sınav başvurusu esnasında Üniversitenin "Aday İşlemleri Sistemi" üzerinden kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir. Başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir.

Murakıplık Sınavı veya Vaizlik Giriş Sınavına başvuran adayların aynı zamanda Görevde Yükselme Sınavı kapsamındaki unvanlardan birisine de başvurmaları halinde tek ücret (125 TL)

ödemesi yapacaklardır.

Sınav başvurusundan vazgeçen, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya çıkarılan, sınavda başarısız olan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir. Ücretlerin doğru yatırılmasının sorumluluğu adaylara aittir.

6. Yazılı sınavla ilgili başvuru süresi dolduktan sonra, adaylar kişisel bilgileri, sınav merkezi, fotoğrafları vb. konularda değişiklik yapamayacaktır. Yazılı sınav başvurusuna ilişkin diğer hususlar Anadolu Üniversitesi tarafından yazılı sınav başvuru sürecinde ilan edilecektir.

Engelli adaylar:

7. Sınava başvuranlardan sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylar, sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, bu duyurunun ekinde yer alan (Ek-1) Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese (üniversiteye) ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır.

8. Duyuruda belirtilen usul ve esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

9. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

III. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. T.C. Kimlik No'lu kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport),

2. Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına, sabıka ve arşiv kaydı bulunmadığına dair adayın yazılı beyanı.

S Belgeleri ibraz edemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

IV. SINAVIN ŞEKLİ, YERİ, ZAMANI ve SINAV KONULARI

1. Sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır.

2. Yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

a) Yazılı Sınav

1. Sınavın yazılı aşaması 02.11.2019 Cumartesi günü saat 14.00'de Adana, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Samsun olmak üzere toplam 7 sınav merkezinde gerçekleştirilecektir. Adaylar, sınav merkezi tercihini başvuruda belirteceklerdir.

2. Yazılı sınav konuları, bu duyurunun "X. YAZILI SINAV KONULARI" başlığında belirtilmiştir.

3. Adaylar yazılı sınava girebilmek için Sınav Giriş Belgesi ile Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesini (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kart, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı, mühürlü ve süresi geçerli Geçici Kimlik Belgesi) ibraz etmek zorundadırlar. Bunların dışında başka hiçbir belge sınava girebilmek için geçerli olmayacaktır. Belge kontrolleri sınav görevlilerince yapılacak olup, eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır.

4. Yazılı sınavın uygulanmasına ilişkin esaslar ve adayların sınavda uyması gereken kurallar bu duyurunun ekinde (Ek-2) yer almaktadır.

5. Adaylar yazılı "Sınav Giriş Belgeleri"ni 28.10.2019-01.11.2019 tarihlerinde Üniversitenin "Aday İşlemleri Sistemi" (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) adresinden alabileceklerdir.

6. Yazılı sınav sonuçları 18.11.2019 tarihinde (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) üzerinden ilan edilecektir.

7. Yazılı sınav çoktan seçmeli test şeklinde yapılacaktır. Adaylara sınavda 50 (elli) soru yöneltilecektir. Sınavda yer alacak her soru, puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

8. Değerlendirme sadece doğru cevaplar üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Değerlendirme sırasında iptal edilen soru(lar) olması durumunda, bu soru(lar) adayların lehine doğru kabul edilerek değerlendirmeye katılacaktır.

9. Cevap anahtarında hata olması halinde, bu soru iptal edilmeyecek, doğru seçeneği dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye dahil edilecektir.

b) Sözlü Sınav

1. Yazılı sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alan adaylar sözlü sınava çağrılacaktır.

2. Sınav konuları:

a) Kur'an-ı Kerim (25 puan),

b) Dini Bilgiler (25 puan),

c) Başkanlık ve Devlet memurları ile ilgili mevzuat (30 puan),

d) Genel Kültür, genel yetenek, temsil kabiliyeti, ifade etme yeteneği (20).

3. Sözlü sınav tarihi yazılı sınav sonuçlarının açıklanması ve sözlü sınav için gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra Başkanlığımız internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir.

4. Adaylar sözlü sınava gelirken "Sınav Giriş Belgesi" ile birlikte kimlik belgesini (nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklardır.

5. Adaylar; sözlü sınav giriş belgesi alma ve sözlü sınav sonuç öğrenme işlemlerini (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav) adresi aracılığıyla gerçekleştireceklerdir.

V. DEĞERLENDİRME ve BAŞARI SIRALAMASI

1. Sınavda başarılı olabilmek için sınavın yazılı ve sözlü aşamasının her birinden en az 70 (yetmiş) puan almak gerekmektedir.

2. Başarı sıralamasında, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınacaktır. Yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalamasının eşitliği durumunda sırasıyla yazılı sınav puanı yüksek olana, hizmet süresi fazla olana ve doğum tarihi önce olana sıralamada öncelik verilecektir.

3. Başarılı olanlardan ilan edilen kadro sayısı kadarı asıl, diğerleri de yedek olarak sıralanacaktır.

VI. İTİRAZLAR

Adaylar;

1. Sınav sorularına ve sınav uygulamasına yönelik itirazlarını 04.11.2019-08.11.2019 tarihlerinde, sınav sonuçlarına yönelik itirazlarını ise 18.11.2019-22.11.2019 tarihlerinde Üniversitenin "Aday İşlemleri Sistemi" (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) üzerinden çevrimiçi olarak erişilen "Sınav İtiraz Formu" vasıtasıyla yapacaklardır. .

2. Yapılan itirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili web sitesi üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla Üniversiteye 10 (on) TL itiraz ücretini ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurarak onaylaması gerekmektedir. Önceki maddede yer alan tarihler dışında veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

3. Sınav soruları ve sınav uygulamasına ilişkin itirazların sonucu 18.11.2019 tarihinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazların sonucu 27.11.2019 tarihinde Üniversite tarafından adaylara bildirilecektir.

4. Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren en geç 7 (yedi) gün içinde Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne yapacaklardır. Sözlü sınav itirazlarında; bu başlıkta belirtilen hususlara uygun şekilde yapılmayan; süresi içinde ve yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne ulaştırılmayan, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ile e-mail ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

VII. DİĞER HUSUSLAR

1. Başkanlık sınav ve atama sürecinin her aşamasında aday tarafından belirtilen hususlarda adaydan belge talep edebilecektir.

2. Sınav sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuruları ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görev alsalar dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.

3. Sınav ve sonuçları ile ilgili Başkanlığımızın internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

4. Sınavla ilgili iş ve işlemlerde yazılı dilekçeler dışında faks ve e-mail ile işlem yapılmayacaktır.

5. Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri

Hakkında Kanun, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.

6. Duyuruda belirtilen şekilde başvurusunu yapmayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların ücret iadesiyle ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

VIII. ATAMA İŞLEMLERİ

1. Atamalar başarı sıralamasına göre ilan edilen kadro sayısınca yapılacaktır.

2. Atamaya ilişkin diğer hususlar daha sonra ilan edilecektir.

IX. İLETİŞİM

Yazışma Adresi: Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800 Çankaya/ANKARA

Telefon : (0312) 295 70 00

E-posta : [email protected]

ADAY'lar sınav başvurusu esnasında, başvuru işlemine yönelik oluşabilecek teknik sorunlarla ilgili olarak, aşağıdaki iletişim kanallarından ÜNİVERSİTE ile iletişime geçebilecektir.

E-posta : [email protected] Tel : 0 222 335 0580 / 2286

X. SINAV KONULARI VE KAYNAK ESERLER

SINAV KONULARI

KAYNAKLAR

Kur'an Tarihi

İslam Ansiklopedisi 1-44 TDV Yay.

Kur'an'a Giriş Mehmet Paçacı TDV Yay.

Kur'an-ı Kerim'in Tecvidi Demirhan Ünlü TDV Yay.

Tecvidli Kur'an Okuma Rehberi Davut KAYA TDV Yay. Kur'an Yolu Türkçe Meal ve Tefsir Komisyon DİB Yay. Tefsire Giriş Muhsin Demirci İSAM

Tefsir Usulü Prof. Dr. İ Cerrahoğlu TDV Yay.

Hadis Tarihi Prof. Dr. T. Koçyiğit TDV Yay.

Hadis Usulü Prof. Dr. T. Koçyiğit TDV Yay.

Hadis İlimleri Edebiyatı Prof. Dr. Mücteba Uğur TDV Yay. Kelama Giriş U. M. Kılavuz, A. S. Kılavuz İSAM

Kelam Terimleri Sözlüğü B. Topaloğlu, İ. Çelebi İSAM İslam'ın İnanç Esasları İlyas Çelebi TDV Yay.

Hanefi Fıkıh Alimleri Prof. Dr. Ahmet Özel TDV Yay.

Fıkıh Tarihi ve İslam Hukuku Osman Keskioğlu DİB Yay. İlmihal I-II, TDV Yay.

İslam Hukuk İlminin Esasları Zekiyüddün Şaban TDV Yay. Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı Prof. Dr. İ. Sarıçam

TDV Yay.

Son Peygamber Hz. Muhammed Casim AVCI TDV Yay.

İslam Ahlakının Esasları Ahmed Naim TDV Yay.

İslam Ahlakı Temel Konular Güncel Yorumlar Komisyon

DİB Yay.

Sünnetin Işığında İslam Ahlakının Esasları Lütfi Doğan, DİB Yay.

İslam'da İtikadi Mezhebler ve Akaid Esasları İrfan Abdulhamid, Mustafa Saim Yeprem, TDV Yay.

Türkiye Türkçesi Grameri Prof. Dr. Zeynep Korkmaz Türk

Dil Kurumu Yay..

Tecvid

Kur'an-ı Kerim Meal Bilgisi

Tefsir Tarihi

Tefsir Usulü

Tefsir Edebiyatı

Hadis Tarihi

Hadis Usulü

Hadis Edebiyatı

Kelam Tarihi

Kelam Ekolleri ve Görüşleri (Maturidi-Eşari)

Kelam Ekolleri ve Görüşleri (Diğer Mezhepler)

Fıkıh Tarihi

İbadetler (Namaz, Oruç, Zekat, Hac, Kurban, Adak, Yemin, Helaller-Haramlar)

Fıkıh Usulü

İslam Tarihi

İslam Ahlakı

Türkçe Dil Bilgisi

Anayasa

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

633 Sayılı DİB Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun

www.mevzuat.gov.tr

www.diyanet.gov.tr

4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu

3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun

6245 Sayılı Harcırah Kanunu

4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu

Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun

5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol

Kanunu

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu

5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu

5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar

DİB Görev ve Çalışma Yönetmeliği

DİB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği

DİB Sınav Yönetmeliği

Taşınır Mal Yönetmeliği

DİB Disiplin Amirleri Yönetmeliği

DİB Kur'an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar

İle Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliği

Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Ek-1: Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formu

Soru Kitapçığı Okuma Durumu

?

Okuyucu talep ediyorum.

?

Büyük puntolu kitapçık talep ediyorum.

?

Normal boyutta kitapçık talep ediyorum.

Cevap Kağıdı İşaretleme Durumu

?

İşaretleme yapabilirim.

?

İşaretleyici talep ediyorum.

Sınav Salonuna Erişim Durumu

?

Merdiven çıkabilirim.

?

Merdiven çıkamam.

?

Tekerlekli sandalye kullanıyorum.

Sınav Salonu Tercihi

?

Toplu salonda sınava girmek istiyorum.

?

Tek başıma, ayrı salonda sınava girmek istiyorum.

GÖREVDE YÜKSELME İLE VAİZLİK GİRİŞ VE MURAKIPLIK SINAVI (02 Kasım 2019)

Aday Bilgileri

T.C. Kimlik / YU No.

Tarih

Adı Soyadı

İmza

Bu formdaki bilgilerin doğruluğunu ve yapılan değerlendirme neticesinde yetkililerce uygun görülen şekilde sınava girmeyi kabul ediyorum.

Engel/Sağlık Durumuna İlişkin Bilgiler

Sürekli/Geçici Engel veya Sağlık Problemi

?

Tüm Vücut Fonksiyon Kaybı

?

Ürogenital Sistem

?

Ortopedik / Kas İskelet Sistemi

?

Özgül / Özel Öğrenme Güçlüğü

?

Görme

?

Onkolojik Hastalıklar

?

Destekle Yürüyor

?

Otizm

?

CP Hastası

?

Obezite

?

Zihinsel, Ruhsal, Davranış Bozuklukları

?

Hamile

?

Yaygın Gelişimsel Bozukluk

?

Diğer:

Sınav Uygulamasına İlişkin Bilgiler

Özel Araç/Gereç Kullanma Talebi

?

Yürüteç

?

Enjektör / Şırınga

?

İlaç

?

Baston, Koltuk Değneği

?

Şeker Ölçüm Cihazı

?

İnsülin İğnesi / Kalemi / Pompası

?

İnsülin Pompası

?

Diren, Kateter

?

Göz Damlası

?

İşitme Cihazı

?

Boyunluk

?

Sonda

?

Protez

?

Maske

?

Oturma Simidi

?

Elektronik Büyüteç

?

Dizlik

?

Destek Malzemesi (Yükseltici Materyal)

?

Kalp Pili

?

Hasta Bezi

?

Eldiven / Havlu / Peçete / Bez

?

Kağıt Torba

?

Korse

?

Astım İlacı / Spreyi / Pompası

?

Ek Gıda (Paketli)

?

Bandaj / Sargı

?

Diğer (Dilekçede açıklanmalıdır)

Gönderim Adresi: Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ESKİŞEHİR

Ek-2: Sınav Kuralları

1. Murakıplık, Vaizlik Giriş ve Görevde Yükselme Sınavlarından herhangi birisine başvuracak adaylar için sınav süresi 90 dakikadır. Murakıplık/Vaizlik Giriş Sınavları ile birlikte Görevde Yükselme Sınavlarından birisine başvuracak adaylar için sınav tek oturum olup süresi 180 dakikadır.

2. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 15 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir.

3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle kitapçıktaki tüm sorular için size doğru gelen seçeneği işaretleyerek cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır.

4. Sınava girmek için gerekli belgelerinizin tümünü sınav başlamadan önce sıranızın üzerine bırakınız.

5. Sınav süresince diğer adaylarla ve görevlilerle konuşmak, soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de adaylarla yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir.

6. Size verilen cevap kağıdının üzerindeki kimlik bilgilerinizi kontrol ediniz, ilgili alanları eksiksiz doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, kağıt üzerinde hiçbir işlem yapmadan görevlileri uyararak size ait cevap kağıdını isteyiniz. Başkasına ait cevap kağıdı kullanan adayların sınavları geçersiz sayılır.

7. Cevap kağıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) kodlamayan veya birden fazla grubu kodlayanların sınavları geçersiz sayılır.

8. Cevap kağıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli, renkli vb.) kullananların sınavları geçersiz sayılır.

9. Cevap kağıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kağıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız.

10. Cevaplarınızı, cevap kağıdında ilgili test için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

11. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız.

12. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhal sınav görevlilerine başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız.

13. Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz.

14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanları eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz.

15. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Salon Sınav Tutanağı düzenlenerek ilgili adayların sınavları geçersiz sayılır:

a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak,

b) Çanta, cüzdan, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli

eşyalar (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü plastik ve güneş gözlüğü dahil cam eşya (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlar, cep telefonu, cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik aygıt vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, kamera, kulaklık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, elektronik sözlük vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; metal içerikli eşyalar, her türlü kesici ve delici alet, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler, kağıt, kitap, sözlük, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, içecek (su hariç) ve yiyecek vb. gıda maddeleri, ilaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçları (adayların sınav giriş belgesinde özel olarak belirtilenler hariç) yanında bulundurmak,

c) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak,

d) Cevapları, cevap kağıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak,

e) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kağıdında işaretleme

yapmak,

f) Sınav görevlileri tarafından adayın kimliğinden şüphe duyulması,

g) Cevap kağıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam şekilde teslim etmemek,

sınav salonu dışına çıkarmak,

h) Kopya çekmek, vermek, çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunmak,

i) Kendisi yerine başkasını sınava sokmak,

16. Sınav bitiminde, cevap kağıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kağıtları dikkate alınmayacaktır.

İlgililere duyurulur.

DİB İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ