Ankara Üniversitesi 4/B'li sözleşmeli personel alım ilanı

İlan Giriş : 30 Ocak 2008 14:38, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ankara Üniversitesi 4/B'li sözleşmeli personel alım ilanı
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI


Kadro Unvanı Sayısı
Çözümleyici 2 adet
Programcı 2 adet


28 Haziran 2007 tarihli Resmi Gazete'de 26566 sayı ile yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esasların 2. maddesinin c bendine göre Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığında çalıştırılmak üzere sözleşmeli programcı ve sözleşmeli çözümleyici pozisyonlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi uyarınca personel alınacaktır. KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun beş katına kadar aday arasından Ankara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılacak sözlü sınav başarısı sırasına göre yerleştirme yapılacaktır.

1- SINAVA KATILMAK İSTEYENLERDE ARANILACAK ŞARTLAR

A- GENEL ŞARTLAR:

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak.

b) Sınav tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak.

c) Erkek adayların askerlik durumu itibariyle askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

d) Görevini yerine getirmede sağlık yönünden engel olabilecek daimi hastalığı veya özrü bulunmamak.

e) 2004-2006 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve lisans mezunları KPSSP3 puan türünden, ön lisans mezunları da KPSSP93 puan türünden en az 75 puan almış olmak.


f) İngilizce bildiğini belgelemek (Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavına katılarak asgari "D" düzeyinde (teknik dokümanlardan faydalanacak düzeyde) İngilizce bilgisi aranır). Ancak, yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dili ile öğretim yapan fakülte, yüksekokul ve bilgisayar programcılığı alanında meslek yüksekokulu mezunu olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar, İngilizce dilinde TOEFL sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya IELTS sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) olarak kabul edilir (Yabancı dil sınav sonuçları "5" yıl süre ile geçerlidir).


B- ÖZEL ŞARTLAR:

1- Çözümleyici

a) Yurt içinde ve dışında bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen bir üniversiteden en az lisans düzeyinde mezun olmak.

b) En az iki programlama dili bilmek.

c) Çözümleyici, Sistem Programcısı veya Programcı olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüde veya SSK'na tabi özel kesimde en az 1(bir) yıl süre ile çalışmış olmak.

d) TCP/IP Networking, Aktif ağ cihazları konfigürasyonu konularında ve/veya Java, JSP Servlet, Apache, Php konularında tecrübeli olmak.

2- Programcı

a) Yurt içinde ve dışında bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen bir üniversiteden en az ön lisans düzeyinde mezun olmak (Fakülte veya yüksekokulların Bilgisayar Programcılığı Bölümünden mezun olmak tercih sebebidir).

b) Yükseköğrenimi sırasında bilgisayar alanında ders alındığına ilişkin belge veya Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Bilgisayar Kurslarını bitirdiğine ilişkin onaylı sertifikaya sahip olmak.

c) Linux işletim sistemi, DNS, Mail, Web sunucu, FTP, Shell Scripting konularında ve/veya Oracle 10g-9i database yönetimi, Sql, Pl/Sql konularında tecrübeli olmak.


3- MESLEKİ TECRÜBENİN BELİRLENMESİ

Programcı ve Çözümleyici olarak; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile Sosyal Sigortalar Kanununa tabi özel kesimde Programcı veya Çözümleyici olarak çalışılan hizmetler ve varsa bilgisayar sistem merkezlerinde sistem donanımı ve iletişim alt yapısı konusundaki çalışmaları belgelendirilecektir.

4- BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ
- Adaylar, Ankara Üniversitesinin http://www.ankara.edu.tr sitesinde kendine uygun unvan için hazırlanan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra elektronik ortamda göndereceklerdir. Sadece bir unvan için başvuru yapılacaktır. Birden fazla başvuru yapıldığı taktirde her iki başvuru da geçersiz sayılacaktır. Posta veya diğer şekilde yapılan ve daha önce kurumumuza yapılmış olan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
- Çözümleyici ve programcı kadrosuna başvuracak adaylar, aşağıda listelenen belgeleri sözlü sınavın yapılacağı tarihte görevlilere teslim edecek, bu belgeler olmadan adaylar sınava alınmayacaktır.
" Elektronik ortamda doldurulmuş olan başvuru formu (imzalı ve fotoğraf yapıştırılmış halde).
" KPSS sonuç belgesinin aslı.
" Mezun olunan üniversite veya yüksekokulların bitirdiği bölümünü belirten diploma veya mezuniyet belgesinin aslı.
" KPDS, TOEFL veya IELTS sınavı sonuç belgesinin aslı.
" Programcı kadrosu için başvuranlar yükseköğrenimi sırasında bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belge veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bilgisayar Kurslarını bitirdiğine ilişkin onaylı sertifika.
" Çözümleyici kadrosu için başvuranlar; Çözümleyici, sistem programcısı veya programcı olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüde veya SSK'na tabi özel kesimde en az 1(bir) yıl süre ile çalıştığına dair belge ve birlikte en az iki programlama dili bildiğine dair belge.

- Başvurular 11/02/2008 tarihinde mesai bitiminde sona erecektir.

- Sözlü sınava her unvan için KPSS (B) grubu puan sıralamasına göre 5 katı aday çağrılacaktır.

- Sözlü sınava katılacakların listesi 15/02/2008 tarihinde http://www.ankara.edu.tr sitesinde yayınlanacaktır.

5. SINAV YERİ
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Degol Caddesi Tandoğan/Ankara

6. SINAV TARİHİ
Sözlü sınava katılacakların listesi açıklandıktan sonra duyurulacaktır.

ONLİNE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ.